Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

U Milane, pa gde nadje sve te slatkise :D

Nego, jel ima jos koja Azura star u igri, nisam znao da je tako cool... Ili da pickpoketujem onog retarda ako je jos nije iskoristio? Idem da probam, sad sam se iznervirao sto mu je dadoh, jos ja rekoh koj ce mi

BlackNeo je napisao(la):
Jesi li probao Umbra sword? Mislim da ti je on jos jaci.

Nisam ga jos nasao. Ali cim nadjem kacim shotke. ;)
Nego...koliko ste zatvorili kapija za Oblivion? Ja na koju god naletim ulazim i kokam. :D Milsim da sam do sada zatvorio 8 ako se ne varam. To mi je postala rutina. :) Najvise sam ih zatvorio u questu kada treba da ides od grada do grada da trazis reinforcement za Brumu, jer svaki vladar tog grada trazi da zatvoris pojednu kapiju koja se kao pojavila negde u blizini tog mesta.
Kazem vam i jos jednom ponavljam "resavajte sporedne questove" neka bude odnos npr. 3 sporedna pa primarni...tako idite jer cete samo tako napredovati da bi mogli mnogo lakse da resite prim. quest.
poz
PS.
Ove stvarcice koje imam sam nalazio u pecinama,rusevinama,tamanicama podzemnim manastirima itd. a ponesto sam i kupovao. ;)
Ah da novac...opljackao sam jedno gradjanina district Plaze i uzeo mu 40k zlatnika. :) nikad me nisu uvatili. :D

Milan82bh je napisao(la):
Ah da novac...opljackao sam jedno gradjanina district Plaze i uzeo mu 40k zlatnika. :) nikad me nisu uvatili. :D

Kako? Upao u kucu ili na ulici iz dzepa? Zar neko nosi sa sobom tolike pare?

Ako je to ono na sta mislim, to je bug u igri gdje odes kod nekog u kucu i ubijes ga, pa uzimas pare od njega mrtvog, a one ne nestaju, nego mozes da uzimas dok ti ne dosadi :D . Ima na njihovom forumu o tome.

@Milan82bh: Evo ti lokacije za Umbra mac (tu ces uzeti i Umbra Ebony Armor, koji i dalje nosim, samo sam ga malo pojacao Sigil Stone-ovima):

P.S. Ko se muci sa zarobljavanjem dusa, Umbra je pravo resenje, sam ti mac kupi, samo treba da imas dovoljno soul gem-ova.

Prilozi

• armor_resize.jpg
    armor_resize.jpg
    119.6 KB · Pregleda: 161
  • umbra_lokacija_resize.jpg
    umbra_lokacija_resize.jpg
    170.2 KB · Pregleda: 241
  • umbra_resize.jpg
    umbra_resize.jpg
    113.5 KB · Pregleda: 160
Poslednja izmena:
BlackNeo je napisao(la):
Ako je to ono na sta mislim, to je bug u igri gdje odes kod nekog u kucu i ubijes ga, pa uzimas pare od njega mrtvog, a one ne nestaju, nego mozes da uzimas dok ti ne dosadi :D . Ima na njihovom forumu o tome.

@Milan82bh: Evo ti lokacije za Umbra mac (tu ces uzeti i Umbra Ebony Armor, koji i dalje nosim, samo sam ga malo pojacao Sigil Stone-ovima):

P.S. Ko se muci sa zarobljavanjem dusa, Umbra je pravo resenje, sam ti mac kupi, samo treba da imas dovoljno soul gem-ova.

Ne, mislim da nije bug, jer ne mogu ponovo da uzmem. Upao sam u kucu i uzeo iz nekog sanduka...

Fala za Umbru,idem po to. ;)

Poslednja izmena:
hejvule je napisao(la):
Ljudi za sva pitanja i dileme najbolje da skinete PDF "Complete Oblivion Strategy Guide"
tezak samo nekih 650MB :d .Sve je objasnjeno - svi questovi, apsolutno sve .

Postoji sad vec i spakovano na 60 mb ;)

Gde su kljucevi od vrata u tornju obliviona kod Kvatcha?

Moze mala pomoc ? Kad treba da se oslobode ljudi iz towera u Kvatchu, nisam nasao kljuceve za vrata koja vode gore unutar towera? zna li neko gde su sve sam ih pobio nisu ni kod koga .

Poslednja izmena od urednika:
BlackNeo je napisao(la):
@Milan82bh: Evo ti lokacije za Umbra mac (tu ces uzeti i Umbra Ebony Armor, koji i dalje nosim, samo sam ga malo pojacao Sigil Stone-ovima)

Nasao sam.
Imao sam malih poteskoca da koknem umbru ali sam se onda prebacio sa Dremore na Akavari Warblade i ubio je bez problema.
Dakle sword je zaista mnogo jaci kao i oklop ali shield,ha...nije dorastao mom Dwarvenskin Shield-u! :D

Kako je mene udarila Umbra, ispao mi mac iz ruku koji sam imao tad :) Jedva se snadjoh, ja krenuo da je udarim, kad ono udaram je sakama. Sreca sto sam je prvo ranio iz daljine strelom. A stit nosim onaj sto sam dobio od grofice Chorola, iako isto izgleda bolji je od Umbrinog.

ocu i ja da se igram...

ali ovakvu glupost nisam video od kad znam za igre!
naime....krenoh pre nesto vise od 1 vremena da igram,
kad ono neki tamo kaze da sam preopterecen sa stvarima....
dobro,ajd da izbacim nesto iz inventara...kad ono prc!! :mad:
ne znam kako.....
i tako stojim u mestu 29 min pokusavajuci sve moguce tastere i kombinacije tastera ne bi li moj lik nesto zbacio sa sebe...pa makar i odecu
(vodim zensku) :p
i eto htedoh da polomim tastaturu,pa da obrisem igru.... :crash:
al' se setih dobrih ljudi sa bencha....
da ne duzim....kako se bre izbacaju stvari iz inventatra!?!? :wall:
hvala unapred

blindman je napisao(la):
ali ovakvu glupost nisam video od kad znam za igre!
naime....krenoh pre nesto vise od 1 vremena da igram,
kad ono neki tamo kaze da sam preopterecen sa stvarima....
dobro,ajd da izbacim nesto iz inventara...kad ono prc!! :mad:
ne znam kako.....
i tako stojim u mestu 29 min pokusavajuci sve moguce tastere i kombinacije tastera ne bi li moj lik nesto zbacio sa sebe...pa makar i odecu
(vodim zensku) :p
i eto htedoh da polomim tastaturu,pa da obrisem igru.... :crash:
al' se setih dobrih ljudi sa bencha....
da ne duzim....kako se bre izbacaju stvari iz inventatra!?!? :wall:
hvala unapred

shift+levi klik...samo mirno, jer ti sleduju mnooogo zaj***nije stvari...

Ljudi kako da ubijem ovu Umbru? Ja sam je čak doveo u Cloud temple i skoro nas je sve pobila(kažem skoro zato što me ubije pre, pa nisam video šta je bilo sa onih par, ali mogu da pretpostavim).

Trek je napisao(la):
Ljudi kako da ubijem ovu Umbru? Ja sam je čak doveo u Cloud temple i skoro nas je sve pobila(kažem skoro zato što me ubije pre, pa nisam video šta je bilo sa onih par, ali mogu da pretpostavim).

:zgran: Ahahahahahahah....LM....mora da budes veoma jak da bi ubio Umbru.
I ja sam se namucio kao nikad pre ali sam je ubio iz prve. ;)
Ti bi tek tako da dodjes do Umbra Sworda a? :) Ne moze bwe... :D

Ovaj bug je bas zaje*ana stvar. Navodno se zakuca skill na odredjenom nivou. Valjda se nece i meni desiti...videcemo uskoro. ;)
poz

Milan82bh je napisao(la):
Upao sam u kucu i uzeo iz nekog sanduka...

Ajde majketi, koja je kuca bila? Ako se ne secas koja je, jel' sanduk bio zakljucan (koja tezina?), i gde je bio, na spratu, prizemlju,u podrumu? Jel' kuca bila zakljucana i jel' vlasnik bio u kuci?

G!!! je napisao(la):
sacuvaj boze, nadam se da nije
Jeste, jeste. A i ne vidim sta bi bio problem da ovo bude endzin Fallouta 3. Endzin je fenomenalan maksimalno optimizovan. Ako je Oblivion u prvom licu ne mora da znaci da samo takve igre mogu da se u njemu prava. Ono sto znaci je da ce on moci u svakoj igri da izvuce, ovakve senke, osvetljenja, teksture i sl.Kada bi neko hteo mogo bi i Football Managera da u radi u njemu ali onda ne bi imao nista od grafike. Elem Oblivion je odlicna igra ne vidim zasto i Fallout pod istim timom ne bi bio. Inace Oblivion je bas ono sto su i najavljivali po meni cak i vise nego sto sam ocekivao. Procitao sam i na ovom i na jos nekim forumima da su neki razocarani jer su ocekivali vise. Sve u svemo svodi se da su ocekivali surogat realnog sveta. Na kraju krajeva ovo je igra i ne moze biti zamena realnosti. NPC-ovi ne mogu da razmisljaju sami za sebe, tako nesto ne postoji niti ce biti moguce skoro, sve se to svodi na malo slozenije skriptove. Druga stvar je da je ovo ipak RPG i ljudi kojima je Farcry plafon u igrama nikda nece shvatiti smisao ovih igre. Cak i ne shvatam zasto bi oni i igrali ovo kad jedino o cemu pricaju je da li dobijaju po 50 ili 80 FPS-ova, jer ako je igraju samo zbog grafike bolje da skupljaju za neke 8200 kartice(kad ih bude bilo) i cekaju Crytech (ili kako se vec zove nastavaj Farcry-a). Vecina ostaih koliko vidim uziva i uzivace jos dugo u igri.

Poslednja izmena od urednika:
Jel zna neko sta je to over-encumbered ...tako nekako se zove...i nemogu da se pokrenem.

Uzeo si vise stvari nego sto mozes da poneses, moras nesto izbaciti iz inventara.

Jel neko zna sta da se radi u questu Paranoia ? Lik mi trazi da pratim neke likove i da mu kazem ko ga od njih spijunira i kada mu kazem da ga niko ne prati onda me on napadne. Probao sam da ucitam poziciju i rekao sam mu da ga zaista spijuniraju a on mi onda trazi da pobijem te likove i to ne mogu da uradim posto me startuje straza.

imas na zvanicnim forumima gde mozes naci grand soul gemove, i svi blago receno pi*de zbog glupog vampirizma (tj zbog vrlo teskog odstranjivanja doticnog, mnogi su ga dobili u prvih nekoliko sati igre, pa im je posle trebalo pet puta vise vremena da ga se otarase)... btw lako se desi da se taj quest izbuguje

stvarno bre sto vise igram, igra deluje kao neki fps u srednjem veku

mislim kakav je to rpg, kada uzmem luk i strelu, i samo strejfuje i ubijam :) kad mi pridju mac i cepaj, naravno sve vreme se pomeram, jos samo da krenem da skakucem :) jel ima rail gun da se pokupi negde? :)
a i onaj konj je skroz nepotreban, dzabe su ga i ubacili u igru. Prvo sto ne moze da se koristi za recimo gazenje protivnika, niti moze da se bori sa njega, mora da se sjase
a ni ne moze da se koristi kao neki dodatni inventar, da se ostave neke stvari na njemu, sto bi valjda bilo i normalno, jel?
pa i nemogucnost da se spava bilo gde u prirodi, nego samo u krevetu, a da bi se preslo na sledeci nivo mora da se odspava :) glupost

da ponovim, jeste dobra igra, ali je uzasno losa kao rpg

uzmi igraj fable, ozbiljno. Filipenko je pljuvao po fable-u zbog strelica koje ti oznacavaju smer u kome treba da ides, kao to nije onda RPG, a evo sad igra oblivion vidim ne smeta mu vise ta strelica :d ova cak vodi direkt do vrata i do lika koga treba da nadjes lol :) meni ne smeta.

Definitivno ovaj thread treba da se razdvoji na bar dva !!! Jedan za utiske, a drugi za spoiler ... mozda da se napravi i neki Oblivion - begginer thread !!!
Skontao sam da se (a za sve je to kriv hype) dosta ljudi prvi put srece sa zanrom rpg u igri Oblivion :zgran:

DusaN je napisao(la):
stvarno bre sto vise igram, igra deluje kao neki fps u srednjem veku

da ponovim, jeste dobra igra, ali je uzasno losa kao rpg

Ne znam koliko si RPG igara odigrao pre ove i da li si igrao Morrowind. Ali ako ti se osobine povecavaju tokom igre i tim direktno imas uticaja na to kako ce se tvoj lik razvijati onda je to rpg. Za dobar rpg treba i jos toga sto postoji u Oblivionu. Druga stvar posoji vise nacina za resavanje svakog questa a ako cemo iskreno koji rpg nije imao gomilu protivnika za tamanjenje ali ono sto je bitno tamanjenje nije jedini nacin za zavrsetak nekog questa. Pogledaj Baldur's Gate, Fallout, Arcanum, KoToR i jos neke. Sto se tice kompasa ja sam igrao tri dana nisam ni primetio da postoji, a takodje i postoji mod koji moze da uklono njegovo postojanje ako im on toliko smeta. Ima ljudi koji bi zeleli da Oblivion zavrse za dva dana kao recimo Call of Dutie pa je verovatno ovaj marker ubacen zbog njih. Sad mi pade na pamet drug koji je uglavnom igrao pucacine i zavrsavao ih za jedan vikend, elem dao sam mu KoToR i on mi se sav neispavan posle c tri dana neprekidnog igranja rekao "Kakva je ovo igra pa sve igre zavrsim za dva dana ovo je mnogo glupo"

Poslednja izmena:
joj, kako mozes da poredis fallout i arcanum sa morrowindom/oblivionom a pogotovu sa kotorom??

btw, fallout > *
:)

Poslednja izmena:
ToxiC je napisao(la):
Definitivno ovaj thread treba da se razdvoji na bar dva !!! Jedan za utiske, a drugi za spoiler ... mozda da se napravi i neki Oblivion - begginer thread !!!
Skontao sam da se (a za sve je to kriv hype) dosta ljudi prvi put srece sa zanrom rpg u igri Oblivion :zgran:

Potpuno si u pravu. Jedini RPG koji sam igrao do sad je serijal KOTOR. Ali krenuo sam da igram Oblivion i shvatio sam da je brate to preobimno gradivo. Iz pogleda jednog Noob-a u svetu RPG-ova, a i sudeci po kolicini postova u ovom thread-u, rekao bih da je ovo jedna zaista odlicna igra. Ono zbog cega se slazem sa tobom jeste to da postoji (verovatno) gomila caka u igri za koje mi pocetnici ne znamo. Sta od item-a iz inventara zadrzati(oruzje, oklop...) kako koristiti razne spell-ove,napitke mislim nemam pojma ni sta da pitam :wall: itd. KOTOR 1 i 2 su odlicne igre, dosta uproscene u odnosu na Oblivion. Pokusavam pazljivo da pratim ovaj thread i iskoristim neke cake koje vi "RPG PowerUser"-i koristite, i to mi donekle olaksava posao.U svakom slucaju, hvala svima na konstruktivim postovima :banana:

Poslednja izmena:
morrowind je bio mnogo kompleksniji i tezi sto se kvestova tice od obliviona. Ovo je uproscen morrowind sa boljom grafikom. Igra je odlicna, ali je mogla biti i bolja.

To sto su kvestovi u pocetku laki (a mozda i sveukupno), ne znaci da je igra uproscena, to sigurno nije...!

Javljam se nešto pre aprila, suprotno obećanju.

Utisci su mi žestoko pomešani. Nisam toliko daleko odmakao, mnogi ovde su odmakli dalje od mene, ali da kažem par reči, da ne pomislite da mi se nešto desilo :)

Oblivion je bez sumnje najbolja igra koja se pojavila od Morrowinda naovamo i a priori igra godine. Međutim, urađeno je par stvari koje zaista nikako ne mogu da svarim. Prvo i osnovno, sa svim ovim sitnim izmenama kao da su išli da izmiskuju nešto nalik na ostale rpgove i wanna-be rpgove koji su se pojavili u međuvremenu. Tu pre svega mislim na interfejs. Stupidni kompas kao u detinjastom Fableu, inventar koji je simbioza svega i svačega iz mnogih rpgova, jahanje koje je beskorisno i koje je verovatno ubačeno na silu da bi se umilili igračima WOWa - ne kažem da je jahanje lođa stvar, ali bilo bi fino da ima nekog efekta - Dušan užasno smara, ali je po tom pitanju u pravu :)

Dalje, sistem borbe - što mi neko ranije nije rekao o čemu se radi? Pa ovo je preslikani Arx Fatalis. Ne kažem da je to loše, ali svugde se pisalo o raznoraznim promenama, a ko je igrao Arx Fatalis u Oblivionu će se osećati kao kod kuće. Potpuno, potpuno isto. Možda nije tako urađeno namerno, ne znam, ali tako ispada. Doduše u Arx Fatalisu uopšte nije bilo toliko borbe, ali opet...

Jedna stvar koju im neću oprostiti (najbitnija u suštini) - crko dabogda onaj ko je ubacio da se monstrumi skaliraju u tolikoj meri da prate lika. Ubija svaku volju za napredovanjem i obesmišljava mi svaku volju za dodatnim levelovanjem. To je bilo pola filinga u Morrowindu - ukoliko izdvojiš vreme za treninge i sporedne kvestove, postaješ pravi šampion, a ne da se skaliraju tu žabe i vukovi da se cimam svaki put. Onda, u Morrwindu je bilo mesta za koje se zna - "tu su mrcine, tamo ne smem ići", i urpravo je tu bio onaj osvetnički duh - kad se nabudžim pa ih satrem kao sline. Pretpostavljam da može doći i do nekih problema sa balansom, tipa da neki monstrum koga bi lako opeglao na levelu 3 poseduje neke gadne skilove pa na levelu 30 mora da se čovek žestoko iscima. Nadam se da skaliranje ide samo do određene tačke. Ukoliko ne bude tako u sedištu Bethesde će osvanuti pisma sa antraxom, a neće biti od Bin Ladena.

Da ne ispadne da pljujem igru - igra je sjajna! Mnoštvo noviteta, mnoštvo stvari koje se mogu raditi, sjajan i zarazan gejmplej, sjajna grafika. Ipak, imam osećaj da je igra nekako izgubila svoj identitet u smislu serijala, i da se u sitnicama podilazilo ovim novajlijama. Imam utisak da su se mogle poboljšavati stvari iz Morrowinda, umesto njihovog potpunog odbacivanja i usvajanja drugih rešenja (inventar, recimo). Ipak, suština igre je ostala odlična. Takođe, nikada nijedna igra nije imala na jednom mestu ovoliko dobrih stvari. Inače, Dušan i G!!! užasno smaraju, mogli bi da se prijave za Olimpijadu, odlično im ide :d

Vrh Dno