Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

Ocito si se ranije zarazio, loaduj opet to gdje jos nisi postao vampir i idi u crkvu da se pomolis.

Kad te ujede vampir imaš tri dana da se izlečiš. Učitaj stariji sejv ko što kaže BlackNeo, i nemoj više spavati na otvorenom :)

jel mogu da mu dam daedric heart:D?

ili kazi mi koji drugi, da znam da ne bacim, posto imam mnogo problema sa teretom koji nosim, stalno sam encumbered
Daedric Itemi se dobijaju resavanjem daedric questova koje dobijas u daedric shrine-ovima tako da daedric heart i daedric oruzje i oprema ne spadaju u to.Daedric shrine-ova ima preko 10 ne mogu da se setim svakog ali znam da sam ja dao Sanguin rose koji se dobija resavanjem Sanguin questa.Svaki shrine zahteva odredjeni level tako da neke neces moci da resavas dok ne budes 15-20 level.

e pa super posto ja bas uzivam resavajuci ove sporedne kvestove...bio sam do jedne shrine i trazio mi je troll's fat ili tako nesto i ne znam gde da nadjem trolove, ali dobro ima vremena.

hvala fortes jos jednom :)

Jupiiii! Uspeo sam da se izlečim od vampirizma i to bez ikakvih bagova. :D

Pa nema, zato sto nema kraj...saga se nastavlja;)

Pretpostavljao sam,samo sam se zapitao da nesto nisam propustio.Svejedno hvala

Pa zar su sukob Akatosha i Mehrunes Dagona i suze koje si, nadam se, ronio nad okamenjenim Imperatorom-zmajem malo? :trust:

Poslednja izmena:
filipenko...zbog ovog spoiler-a...prokletnice!

Poslednja izmena:
U Oscuru se mozda namucis u nekim misijama,ali nagrada za uspeh je vise nego izdasna.Kad se samo setim sta sam sve izneo iz Echo Cave-a u finalnoj misiji mages guilda....I to na petom levelu.Ali da bih dosao do toga iskorisceno je oko 150 strela razlicite vrste(a doista sam ih i izvadio iz tela necromancera ali ukupni zbir je - 150),30-tak health potiona,5 invisibility potiona i scrollova,5 repair hammera...I vracao sam se 4 puta da bi sve mogao da prenesem,posto prenosenje recimo daedric oklopa i oruzja zahteva snagu koja prevazilazi peti level,narocito stealth konstruisanih likova ,)

Zavrsio sam sve zadatke i sta sada,nema nikakvog intrica na kraju?
ma nema, kao ni u Morrowind-u :)
mozes se vratiti da resis neke sporedne questove, ili jednostavno da lutas prostranstvima Cyrodil-a, mada to sve nema svrhe .... mislim ucestvovao si u samom finishu borbe dobra i zla, a sada da se vratis i skupljas cvece, ili isteravas pacove iz podruma :)

Posto je tema "Oblivion - uvod u RPG" krenula u pravcu price o samoj igri, kvestovima i sl., spojena je sa ovom temom.

ma nema, kao ni u Morrowind-u :)
Brutalna laž :)

"Congragulations, Nerevar...you have fulfilled your destiny. Your people are not threatened by the viscious power of evil that lies in the deep. And you...you are free"...ili nešto slično, u izvođenju Azure.

Doduše kratak je outro, i nimalo legendaran, ali ga ima. Naravno, čim se on završi moguće je nastaviti dalje igru najnormalnije. Ali Akatosh...:Klanjanje

Poslednja izmena:
Nema potrebe za tim.

Sad kad je Oblivion opet aktuelan, terate me da ga opet instaliram i igram a to nikako nije dobro :D Vec vidim sate potrosene u lutanju Oblivion svetom, litre sokova i kilograme chipsa :D

pa brate nije ok.

ti i ne ucestvujes u diskusiji.

sto ti je sad smetalo pa si morao da spojis ove 2 teme, stvarno nije ok...

I ja sam pocetnik kada je RPG u pitanju pa bih hteo da vam postavim nekoliko pitanja:

1.Kako da unapredjujem (enhance) oruzja? Trenutno koristim neku gusarsku sablju koju sam pokupio posle okrsaja sa gusarima iz Waterfronta. Vredi li nju unapredjivati?
2.Kako da uvezbam obijanje brava, uopste mi ne ide, trosim sve pare na lockpickove i sve ih izlomim...
3.Koji su fazoni sa dusama i kupljenjem njih?

Poslednja izmena:
Aj da se i ja ukljucim tj. potrazim pomoc.
Postao sam vampir. Nemam sacuvane pozicije da bi vratio nazad. Da li postoji nekakvo izlecenje,lek ili nesto slicno. Iznervirao sam se jer ne mogu nikome da se javim niti da popravim oruzje....ma nista.
Hvala unapred.

Da, odes u Arcane University, popricas sa svima. Topic: Cure Vampirism! Posle toga odesh do grofa u Skingradu. On te uputi do neke bakute... Tu pocinje quest... Treba da skupish Garlic, Nightshade, Bloodgrass (Ima je u planes of oblivion - eventualno mozes da kupis u Main Ingridientu u Imperial city-u, ali je tamo ima malo eventualno 2, a tebi treba 6.), Krv argonianca (bakuta ti da noz kojim treba da ubodes nekog (ubodi nekog kome je disposition oko 70 pa yielduj i plati 250 gold-a strazi), i pepeo mocnog vampira...

Evo ti resenja gore... Posle resenog questa ako se ponovo zarazis dobijes lek za dz kod bakute ili kod grofa... Inace biti vampir ima prednosti... Ako ne jedes vampirism ti raste, a posle 50 te przi sunce...

Imas 4 levela:
Vampirism 25 - Hunters sight - 5 to attribs
Vampirism 50 - 5 to attribs - 1 sun damage
Vampirism 75 - Vampire's Seduction - 5 to attribs - 4 sun damage
Vampirism 100 - Vampire's Guise - 5 to attribs - 8 sun damage

Ne mozes da cekas po suncu i da fast travelujes... Inace ako si radio questove za DB, imao se da kupis vampire shield - amulet koji daje -5 sun damage...

Toliko o tome.

P.S premotao sam igricu sa svim resenim questovima i sa 47 levelom, pitajte bilo sta sve znam :D:D:D!

Poslednja izmena:
@ Topuz...

1. Oruzje ne mozes da enhancujesh, sto pokupis to ti je... Barem dok ne nadjesh sigil stoneove ili dok se ne uclanis u Mages Guild!
2. Kupi Lockpickove kod doyena i radi auto attempt alternativa ti je
Da zavrsis quest za nocturnal daedru koja ti daje skeleton key - nelomljivi lockpick
3. Fazoni su ti da ti duse u soul gemovima pune magicna oruzja, soul trap magije vrlo kratko traju ali u igrici postoji soul reaver mac a.k.a Umbra...

Quest za skeleton key se dobija kod nocturnal shrinea koji se nalazi na polovini desne obale one reke što ističe iz jezera i uliva se u more kod Leyawina. Ekstremno je koristan, ne lomi se, donosi permanentan bonus na security, možeš slobodno da drmaš auto attempt pri otvaranju.

Hvala na odgovoru.
Resio sam oko 10 sporednih questova, i za sada ne zelim da diram glavni quest. Neka ga, neka ceka, nece nigde da pobegne dok se ja ne uvezbam... ;)

Sto se tice pitanja i odgovora:

1. Dobro, kapiram. Sigil stoneove nemam niti sam cuo za njih, ali sam na putu da se uclanim u Mages Guild (ili sam vec uclanjen, posto tretnutno jurim recommendations?)
2. Ko je Doyen i gde da ga nadjem? Sto se tice skeleton key-a, cuo sam za njega, i mozda pokusam da uradim taj quest.
3.Imam neki mac koji ledi neprijatelje kad ih zveknem. Da li je to npr. magicno oruzje? Za taj Umbra sword sam cuo i pre nego sto sam poceo da igram Oblivion :) ali mislim da mi je to malo prevelik zalogaj.

A sada opet pitanja:

1. Sta je najbolje krasti i gde, posto sam clan thieves Guilda?
2.Kako mogu da postanem nevidljiv?
3.Na koji nacin uticu Soul gemovi na gameplay? Totalno mi nije jasna njihova uloga.
4.Valja li sta Iron Longsword with frost?
5.Gde da nadjem Nirnroots? Imam 5 komada i vise nigde ne mogu da ih nadjem...
6.Neka taktika za okrsaje u areni? Vec drugog protivnika sam jedva, ali jedva pobedio...

BTW, treci sam level, Dark Elf, Warrior ako je za ista bitno :)

Sigil stoneove pokupis u oblivion kapijama, tj da bi je zatvorio, moras da dodjes do tog kamena.
Mac koji ima frost magiju, jeste magicno, tj "enchanted" oruzje.
1. vile po imperial city-ju, na primer...pa u skingradu...
2.razvijas alteration skill i kupis invisibility\chameleon spell...ili obuces "omadjijano" odelo...
3.soul gemovima (ako su napunjeni nekom dusom) punis enchantovana oruzja kad se isprazne
4.ima i jace od toga, al za pocetak ok...
5.nirnrutovi rastu na obali, blizu vode...pa kreni u obilazak Rumare jezera...
6.Blok i udri, blok i udri....vezbaj vezbaj.... :)

Jel moze da se enchantuje strela?Ili luk?Da baca neku magiju i sl?Sad igram kao mage\marksman i poprilicno sam jak sa strelama ali bi bilo lepo da mogu da ih omadjijam...

@CooLa
Svaka cast na objasnjenju. Ne znam dokle je mene uhvatio vampirizam (nisam gledao) ali sunce me ubi.:mad:
Hvala

@coola:
-moze da se enchantuje luk...strele me mogu. Ali ima jedan daedric kvest (sastoji se od 8-9 arena) koji kad prelazis mozes da pokupis od ubijenih neprijatelja kamare najrazlicitijih strela, omadjijanih i dedric...(ja sam tu pokupio oko 600 dedric strela i nemam pojma koliko omadjijanih...)

Nazad
Vrh Dno