Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

e a gde ladno ima da se kupe potions of health!?!??!?!

znaci ima po 1 samo u nekoj radnji a meni treba bar 1000 kad idem u bitku, ovaj ooo1.3 je pretezak :D

HAHA...uci kuvanje, s'a da ti kazem :D
Daklem, pravac na livadu pa beri cvece!

Poslednja izmena:
Jel postoji neko bolje čudovište od daedrotha i da li je neko uspeo da se reši vampirizma?????

Jel postoji neko bolje čudovište od daedrotha i da li je neko uspeo da se reši vampirizma?????

Ima vise vrsta daedrotha i sto se vise budes razvijao sve ce jaci i oni biti, ali sve u svemu oni mu dodju najjaci (sem nekih mini bossova).
Sto se tice vampirizma:
Gradonacelnik Skingarda (inace iz hobija vampir) ti moze reci sta treba da uradis da bi izlecio vampirizam. Ovaj quest ce te izcimati diljem Cirodilla u potrazi za sastojcima za napitak, a gde se on nalaze, to ti ne mogu precizno objasniti, vec sam i sam zaboravio, jgb.

@mnemonik
Sta ja rekoh za OOO1.3:D ?
Pa imas ih u svakoj alhemicarskoj radnji po nekoliko(obican,strong i weak,a postoje jos i awesome ili tako nekako u ooo1.3) i u svakom mages guildu kod alhemicara?A ako nemaju vise u inventaru imaju u "izlogu",pa se ti snadji :-devil-:
A i imas ih po kovcezima u pecinama i sl.
Jes da trebaju u pocetku da nije zdravo,ali nisam imao problema da ih nadjem do sada.
Utesicu te pa cu ti reci da kako povecavas level tako postaje mnogo lakse.A u prilog ti ide sto ces nailaziti na dobro oruzje vec na samom pocetku(vec sam rekao ebony bow i longsword vec sam nasao na na 3 nivou).Trenutno najbolje ne-enchantovano oruzje je neka katana koju sam nasao kod neke amazonke(ima snagu ebony longsworda ali je mnogo laksa).Jeste da izgleda bas zenski(neko cvece izgravirano na njoj :D ) ali razbija na nizim nivoima.Jos kad bacis neki enchant....

Poslednja izmena:
Potions

daj bre kazi ozbiljno, nemo' si :-devil-:

Ozbiljno u muckaj sam. Igredients se nalaze svugde.
Imas varijantu da kad udjes kod prodavca kupis sve ingfredients od njega, zatim smuckas potionse, pa prodas opet njemu (ako ima love) i na zaradi si od 50% i vise.
Ja sam sada Master of Alchemy (ostalo jos uvek Journeyman i aprentice cak i novice) i mogu da napravim potions od cega god pa ako oces smuckacu ti Potions of Healing (restore Health 50% on self) za skromnih 4,80 Eura po komadu :)
Btw: Mozda malo da odspavate:)

Poslednja izmena:
e ljudi imam nekoliko pitanja:

1. za fortesa: kazi mi molim te koja je razlika u levelovanju pre instalacije ooo1.3 i posle(ja sam vec 5.level a ne igram igru uopste dugo, mada stalno sam bacao onu starlight magiju posto mi je ona major skill i verovatno na tu foru levelovao)

2. exste: a gde muckam te napitke, posto sam video gomilu sastojaka i bas sam se pitao cemu sluze :D

3. kako mogu da enchantujem oruzja(recimo kupim neki budjavi mac i stavim mu drain endurance ili fire damage ili tako nesto)?

@mnemonik
Levelujes se oko 2-3 puta sporije nego u vanili.Princip je isti.
A enchantujes ili pomocu sigil stone koje uzimas kad zatvaras kapije,ili ako si zavrsio recommendation quest za mages guild na arcan university,pomocu soul gem-ova na enchantment oltaru.Pri tome ovom drugom metodom sam biras vrstu(ili vise) magije koju ces da stavis,njenu snagu i trajanje,a sve to opet zavisi od soul gem-a koji koristis i soul-a koji je u njemu.Sa sigil stone moras da koristis magiju koja je u njemu.

u kakvoj vanili?

ja sam citao da je problem levelovanja originalnog obliviona taj da se svi paralelno leveluju sa tobom, tako da npr. posle ko zna koliko sati igranja i one daedre i pacovi ce biti istog nivoa kao ti i to jeste pomalo glupo. da li se svi paralelno leveluju i u ooo1.3?

i koja je poenta u tome da je sporije levelovanje bolje?

u kakvoj vanili?

ja sam citao da je problem levelovanja originalnog obliviona taj da se svi paralelno leveluju sa tobom, tako da npr. posle ko zna koliko sati igranja i one daedre i pacovi ce biti istog nivoa kao ti i to jeste pomalo glupo. da li se svi paralelno leveluju i u ooo1.3?

i koja je poenta u tome da je sporije levelovanje bolje?
Pitao si za svoje levelovanje pa sam ti za to odgovorio.
Sto se tice levelovanja neprijatelja ono je potpuno izmenjeno i resava taj problem.U OOO se oni ili ne leveluju ili leveluju do odredjenog nivoa koji nikad ne prelaze.Zato i jeste teze u pocetku kad naletis na bandita koji je level 7 npr.Ali kad ti budes level 10 on ce ostati 7,dok bi u vanili bio 17.

e pa to je vrh!!! ne mogu da verujem da su uopste i stavili u originalnu da bude onako glupo...

2. exste: a gde muckam te napitke, posto sam video gomilu sastojaka i bas sam se pitao cemu sluze :D

Potionse muckas sa aparaturama (moras omati te iteme...ima ih u svakom mages gildu :retorta,mortar and pestle...Za pocetak ti je dovoljan mortar.Kliknes na njega i otovore ti se ingrediensi pa dodajes i kombinujes i razvijas potionse u zavisnosti od toga sta imas.Posle dokupi i unapredi aparaturu itd.Kad postanes master smuckaces potionse od 99% onoga sto pronadjes.

Poslednja izmena:
Ljudi, jel zna neko za malo ozbiljnije čudovište za summon-ovanje od daedrotha.
Znači ona riba-pauk nije sigurno a i kratko traje!!!

Sumonovanje?

Moze neko da objasni sta je to, kako se koristi i kada i gde moze da se nabavi ?

Ljudi, ajmo malo srpskog jezika. :D PRIZIVANJE stvorenja iz onostranog. Magija koja se kupuje\pravi k'o i svaka druga...i moze se vezbati do mastera.Najjace sto se moze prizvati je storm attronach i xivilai...
Ajmo sad sedamo u krug i palimo svece....:-devil-:

e..nadjite oblivion manual.pdf(17mb) + complete oblivion strategy guide.pdf(oko 700mb), tu sve pise....mislim da smo dosta smarali ove ljude :D

Evo za one koji su noviji u ovoj igri a kojima je dosadio default interface kako izgleda mod DarkUI 2.40 koji u sebi ima ukljucen i BTmod 2.3.
P.S. Boja i ikone na mapi su drugi modovi

Prilozi

• screenshot0zr4.jpg
    screenshot0zr4.jpg
    179.3 KB · Pregleda: 59
  • screenshot1zs3.jpg
    screenshot1zs3.jpg
    180.4 KB · Pregleda: 62
  • ScreenShot2.jpg
    ScreenShot2.jpg
    198.9 KB · Pregleda: 87
  • screenshot3of7.jpg
    screenshot3of7.jpg
    241.6 KB · Pregleda: 70
  • screenshot4gd5.jpg
    screenshot4gd5.jpg
    247.7 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
e a koji je ovo mod koji menja izgled mape?

citao sam negde da je neki drugi u pitanju?

ili je integrisan u ovaj darkui?

Nije integrisan to sam i napomenuo u ps-u,da vas ne zbuni.Iskreno davno sam experimentisao sa tim modovima za boju mape pa nisam siguran da li je "Cyrodiil terrain map mod" ili "Color map mod".

sori, nisam video.

nego nemam pojma oko tih modova, ima ih milion, a neki su stvarno korini, dok su neki totalna glupost!

Ako iko zna gde da nađem 5 komada luka da se izlečim od vampirizma, biću mu jako zahvalan!

Obilazi podrume kuca po gradovima...imaces dovoljno luka i za pristojan paprikas ;)

haha, vrh je igra bre, prosto neverovatno, ja nikako da prestanem da se odusevljavam.

nego otisao sam u onaj mine gde me je azura poslala i izadje mi onaj nevidljivi i ubije me iz tri poteza...moram da idem da ubijam pacove kao cartman da se izlevelujem i da se vratim da ga ubijem :D

haha, vrh je igra bre, prosto neverovatno, ja nikako da prestanem da se odusevljavam.

nego otisao sam u onaj mine gde me je azura poslala i izadje mi onaj nevidljivi i ubije me iz tri poteza...moram da idem da ubijam pacove kao cartman da se izlevelujem i da se vratim da ga ubijem :D
Nemoj da se samo za*ebes pa da Martinu das Azura star koju dobijas kad resis taj quest,to je mnogo koristan item.Daj mu neki drugi daedric item,vecina ti nece nizasta trebati.

jel mogu da mu dam daedric heart:D?

ili kazi mi koji drugi, da znam da ne bacim, posto imam mnogo problema sa teretom koji nosim, stalno sam encumbered

...

..***, ja vec dao Azura strar Martinu.Mislim to mi je bio quest! Šta drugo da mu dam i gde to da nadjem?

VAmpirizam:
Da li je obavezno da se u toku Igranja Obliviona postane Vampir, tj. da li je igra tako namestena?

Naravno da nije. Ja sam obrlatio sve skupove questova a nijednom nisam bio vampir.

Vampirizam

..pa na koju foru sam ja onda postao Vampir?
Legnem da spavam (zbog levelovanja) i prijavi mi da me je posetio "vampir" i da sam zarazen.
Vratim se na na prethodni save gde nisam vampir, promenim mesto, legnem da spavam i opet isto.Dakle kako god da legnem da spavam ja u tom trenutku postajem Vampir bilo da sam u Brumi ili Imperial-u itd.
Zar treba da ne spavam uopste?Kako cu se onda levelovati?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno