Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

Ma kupio sam ja kucu u Waterfrontu vec, ali ovo se ucinilo kao ok :)

Ako u kuci tog malog paranoika iz kante za smece izvadis onih 600 golda (ili koliko vec) racunace ti se kao jos +600 na items stolen. :)

Kanta za smece? Ne videh je :)

Jel govorimo o Glarthiru ovde? :) Ako se dobro secam Paranoia quest je u pitanju i kad mu udjes u kucu sa desne strane imas shelf i pored je basket (ukoliko mu ranije nisam promenio raspored stvari u kuci). Ajde pogledaj jos jednom, bas me zanima.
Jedino sto mi pada na pamet jeste da u zavisnosti od toga kako zavrsis quest te pare ili postoje ili ih nema u korpi.
Secam se da sam dao njegov papir cuvaru i ovaj je otisao da se obracuna s Glarthirom. Kad sam mu posle njegove smrti usao u kucu, pare su bile tamo i cekale da ih pokupim. :)

Poslednja izmena:
to onaj sto te zove u ponoc da pricate?

ja dodjem u ponoc on se pravi lud... cak sam tempirao da u 00:00 kliknem na njega i nista.

Pokupicemo ih :)
Para imam, upravo sam presao arenu.

Mali hint za sve one koji se jos nisu susreli sa giga-mega sampionom: razgovarajte sa njim i zapocnite quest. Quest ce vas odvesti u pecinu u kojoj treba da pokupise jednu knjigu i da je vratite nazad a iz nje ce Orc da sazna da je potomak vampira.
Kada dodje momenat da se borite sa njim, nece pruzati otpor, samo ce stajati i govorice nesto u fazonu 'please kill me...'.

E da... spustanje textura na medium i rezolucije na 800x600 uopste nije poboljsalo performanse. Jednako secka i jedva sam presao Arenu. U borbama toliko secka da je skoro nemoguce igrati. :zbunj:

Poslednja izmena:
Ja sam zatvorio 5-6 Oblivion kapija prije nego shto sam shvatio da se neprekidno pojavljuju pa sam zavrshio one glavne i to je to.

BTW, otvorila mi se jedna "random" kapija pored Skingrada, i trenutno me mrzi da je zatvaram.
Da li ce imati ikakvog uticaja na igru ako je zatvorim nekad posle?

To mi se ne svidja kod OBLIVIONA ti mozhesh da 99 godina spavash i jedesh i ko chicha izadjesh da se bijesh a ovi na istom polozhaju ko prije 99 godina.

Ima ih 50. Da, da 50! Inace glarthir quest je najbolje da se zavrsi tako sto se samo ubije David Surile, tj. kazete mu da ga samo on prati... Ja sam ga tako zavrsio...

Inace, ako posle instalacije horse armor packa, i stabvljanja istog na shadowmerea on nestane kucajte u konzoli ovoovo:

Kod:
prid 00032bf5 (na vrhu ekrana se ispisuje shadowmere - ako se ne pojavi, **** ga nestao je iz igre...)
getdead
resurrect 1 (ako je GETDEAD===>1)
getdisabled
enable
moveto Player

Ako posle prid ne izbaci nista na vrhu ekrana onda kucajte:

Kod:
player.placeatme 00032bf5
prid 00032bf5
enable
setOwnership
moveto player

Poslednja izmena:
jao kakav je ovo bug?

zaglavio sam kao vampir. Nasao sam sve sastojke koje su potrebne vestici da mi napravi lek, kad ono kad krenem razgovor sa njom uopste mi ne da opciju da joj dam 2 bloodgrasa...?? Ja u items imam i 5 nightshade-a, i 6 garlica, cak 5 bloodgrassa, krv na nozu od argonijanaca i vampirov prah. Sve te sastojke ona uzme bez problema ali mi prijavljuje kao da nemam nijedan bloodgrass a ja ih imam 5?? Moguce da je to zato sto sam postao vampir posle glavnog questa, pa nemam nijednu oblivion kapiju gde se obicno nalaze bloodgrass.... Sta da radim pomagajte, necu da budem vampir :)

bezveze...nisam cuo za taj problem, ali ***. sta da se radi...da se ne bi smarao vise intsaliraj "vile lair" dodatak i tu mozes naci napitak za lecenje vampirizma...bilo je vec pomenuto, kao resenje za svaki slucaj :)

Poslednja izmena:
Naravno da ima veze sa glavnim questom.

Kucaj u konzoli
Kod:
set MS40.cureready to 1

Ako ode u podrum da napravi napitak i ne vrati se kucaj

Kod:
set MS40.currentday to GameDay 
set MS40.currenthour to GameHour 
set MS40.cureready to 3

Naravno da ima veze sa glavnim questom.

Kucaj u konzoli
Kod:
set MS40.cureready to 1

ovo radi
cim sa otkucao rekla mi je da dodjem za 24h dok napravi napitak

Ako ode u podrum da napravi napitak i ne vrati se kucaj

Kod:
set MS40.currentday to GameDay 
set MS40.currenthour to GameHour 
set MS40.cureready to 3

otkucao al ne vredi, i dalje se ne pojavljuje kao da su je oteli vanzemaljci, a ja i dalje bez napitka :(
O cemu se radi, bas su ga sjebali....

bezveze...nisam cuo za taj problem, ali ***. sta da se radi...da se ne bi smarao vise intsaliraj "vile lair" dodatak i tu mozes naci napitak za lecenje vampirizma...bilo je vec pomenuto, kao resenje za svaki slucaj :)

jel taj dodatak besplatan ili se placa?

jel taj dodatak besplatan ili se placa?

Mislim da se placa, al dovoljno je samo da nadjes od nekoga download-ovan "Knights of the Nine" kompletan, dakle sa svim dodacima, medju kojima je i "vile lair"....ili trazi neki drugi nacin.Ima da se nadje ;)

...lek za bug

ovo radi
cim sa otkucao rekla mi je da dodjem za 24h dok napravi napitak

otkucao al ne vredi, i dalje se ne pojavljuje kao da su je oteli vanzemaljci, a ja i dalje bez napitka :(
O cemu se radi, bas su ga sjebali....

ono kada se ne pojavljuje sam i ja imao i pomogle su mi ova tri reda u konzoli, samo moras da se vrastis posle 24 sata (a da ne bude oko 11 pm), posto je frka spavati na otvorenom predlazem ti da odes do martina i tamo prespavas pa se onda vrati kod babe....

E da, imao sam utisak da sam nesto zaboravio da napisem... Evo pre 1 sat sam zavrsio sa 100% i lep je filing... Malo cu da batalim, pa mozda pocnem opet sa novim likom kad izadje ekspanzija... Igrica je ogromna i ima dosta bugova, pogotovu onih vezanih za questove... Mada je vecina ispravljena 1.1.511 patchom.

ono kada se ne pojavljuje sam i ja imao i pomogle su mi ova tri reda u konzoli, samo moras da se vrastis posle 24 sata (a da ne bude oko 11 pm), posto je frka spavati na otvorenom predlazem ti da odes do martina i tamo prespavas pa se onda vrati kod babe....

baba se ne pojavljuje pa ne pojavljuje i posle 48h!!

u kvestu devetorice, kada treba da trazim boots odem kod spomenika i da pricam sa Priests imam samo Rumors u izboru.

sta treba da radim?

onaj Mace ne mogu da uzmem, stalno padam.

Ja sam odustao od daljih pokusaja da ponovo predjem igru. Razlog je nevidjeno seckanje sta god joj ja radio :(

Ne znam šta da ti kažem, meni naprosto kliza na high podešavanjima sa medium teksturama...

Ne znam ni ja sta da kazem, nije taj NW na 3 GHz sa 1.5 GB memorije i 7600GS tako slab za Oblivion ali igra UBIJA kako secka cak i na 800x600 na mid detaljima bez blooma ili HDR-a.
Stoga bataljujem do daljnjeg.

Sta?!To kod tebe nesto nije u redu.Nema sanse da je tako...

Za cizme pricas sa nekom bakutom!

Posle ne napadaj medveda

A za mace

Turi cizme :D

fck, a sta ako ubijem medveda?
bila su dva crni pa braon... ubio ih oba

evo ovako na snimljenoj poziciji gde sam ubio crnog, pa braon medveda nista se ne desava. na drugoj snimljenoj poziciji mi je dosao crni medved koga nisam ubio, nista se ne desava, on jurca naokolo i napada me, ostali pobegnu i kuliraju.
na trecoj snimljenoj poziciji sam ubio tog crnog medveda i sada se nista ne desava.

mozete tacno reci sta i kako da radim?

Da li zna neko kako se enchantuje oruzije?

Najlaksi nacin je pomocu Sigil Stone-ova koje pokupis kad zatvaras Oblivion kapije. Samo kliknes na Sigil Stone u inventaru i onda izaberes koj ces komad oruzja njime da enchantujes. Svaki Sigil Stone ima neki drugi efekat.

Drugi nacin je tezi, zahtijeva pristup univerzitetu i jos dosta toga.

Nazad
Vrh Dno