Šta je novo?

[Oblivion split] hw, tweaks, bugs, mods

1200 zlatnika za jedan item, ne ukupno. Dakle, mozes da mu prodas koliko hoces itema po 1200 zlatnika.

BlackNeo je napisao(la):
Ima onaj naspram Thoronira, sto prodaje knjige, cini mi se da se zove radnja First Edition, on ima 1700 (ali tek kad investiras ti 500 ako ti je dovoljno visok merchantile skill, inace do tada ima 1200).

Pa jel on kupuje robu tipa oklopa ili oružja? Mislim da ne.

Kupuje sve.

Ljudi jeste vi skinuli onaj novi patch?
Nisam bash pratio svaku stranu pa nisam u toku, ali fino su popravili neke stvari..
Npr self senke sada mnogo bolje izgledaju. Nisu vishe onako chudno odradjene na facama likova, a i ne znam dal sam ovo utripovao ili ne; izgleda da su i texture u pecinama popravljene, tj dodata je treca dimenzija, razna udubljenja i ispupchenja na istu foru kao i u Splinteru CT, shto ranije nisam uspeo da primetim... :)

ufff ja sam self shadows iskljucio posle par likova sa bug-ovima. Iskreno - ni ne interesuje me vise, ima sta jos da se radi u oblivionu ali posle razocarenja sa dragon scale armorom ni ne igra mi se vise, pa valjda su mogli pretpostaviti da ce ljudi do kraja glavnog kvesta nabaviti ili ebony ili glass armor. Sa druge strane na prvih par sati igranja sve je impresivno, posle kad pretmubas celu mapu i skontas da je sve 80% isto (sume i biljke i to) i da tek tu i tamo naidjes na eye-candy detalj u dizajnu sveta, dosadi ! svaka pecina je ista, svaki tomb je isti, svaki zamak sruseni je isti...itemi koje nalazim kao level 32 su isti (glass ovo , glass ono, claymore of nesto tu i tamo) daedra shrine-ove sam resio sve...tu su i najbolji itemi, borba sa zivotinjama u areni mi i nije nesto zanimljiva, iskreno, sad bi najradje opet postao vampir :D

Poslednja izmena:
@gx-x
e, jel vidis sta uradi grafika od coveka... sve se to svodi na isto upalis sve na max, izbalavis na tastaturu i posle smanjujes podesavanje grafike nebili video "sumu od drveca" :)
uzivi se u igru, je sam dark-elf, pa mi je zanimljivo da se non-stop sunjam i iz tmine odapinjem strele ... sneak-atak je cudo :)

ma ne vredi, dosadno je, (sem ako ne krenem da mrdam slajder za tezinu na hard), 120 strenght, 89 armor rating, master heavy armor, master blade, expert block, level 39, damage na macu 36 + 31 frost dmg. expert armorer, ~400 helta, + u drugoj ruci speelbreaker stit + prstenje, sve skupa reflect damage 50% i reflect spell 50%...ne moze mi niko nista... Kad sam resavao onaj kvest za dark brotherhood da udjem u zatvor i ubijem onog lika, strazari su me svi videli, kad sam izasao odatle ceo imperial city me je napao, sve sam ih pobio, ne znam da li ostao jos neki vojnik u gradu...onda sam isao na load game pa sam prihvatio da odem u zatvor ***...

E vidish pa dao si mi zanimljivu ideju....... A shta bi bilo kada bi pobio apsolutno sve zitelje Cyrodiila?? :d
Eto izazova za nekog kome nije dosadno... ;)

Poslednja izmena:
Pa Umbra, kako koji?

DjoleNS je napisao(la):
Ljudi jeste vi skinuli onaj novi patch?
Nisam bash pratio svaku stranu pa nisam u toku, ali fino su popravili neke stvari..
Npr self senke sada mnogo bolje izgledaju. Nisu vishe onako chudno odradjene na facama likova, a i ne znam dal sam ovo utripovao ili ne; izgleda da su i texture u pecinama popravljene, tj dodata je treca dimenzija, razna udubljenja i ispupchenja na istu foru kao i u Splinteru CT, shto ranije nisam uspeo da primetim... :)

daj link za patch, ako nije problem (Jel to 1.1.425 sa sajta bethsoft?)...da li pravi problem
kod sejvova ili nesto tako?

Poslednja izmena:
@nex999, ma kucaj u google samo, ni ne secam se tachno odakle sam ga skinuo al mislim da je to to shto si naveo. :)

hvala...koliko sam mogao da isprobam do sada, igra puno bolje radi sa ovim patchom kad se ukljuci ''enable 3.0 shaders''...nego ranije.
Al zato vise nemam onu mapu cirodilla u boji i onu distantLOD mapu...damn.Kao da nece da ih ucita...

Treba ti Oblivion Content Validator. Samo ga pokreni i otvori .ini fajl u Data direktorijumu i bez menjanja ičega, sačuvaj ga. Onda ponovo iskopiraj shajin texture mod :)

Prilozi

• Oblivion Content Validator.rar
    250.3 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
evo jos jednog zanimljivog ali minimalno korisnog moda - lepshe zlato :) Hi poly zlato sa velikom teksturom, mozes da citas sta pise na njemu, a ima i bump teksturu :)

Prilozi

• Better Gold.zip
    185.5 KB · Pregleda: 49
OOoo, hvala....zlato, eve me:D :D

E, ovako, desava mi se u Oblivionu, kada upotrebim cameleon (nevidljivost) da mi se pojavljuju nekakve bole po ekranu, samo ne tamo gde je moj lik. Da li neko zna kako to da popravim?

...bole?
Ako te razumem- da je nesto u vezi grafike, probaj nove drajvere...(nvidia ili ati?)mada kod mene nije bilo takvih problema.Instaliraj i gorepomenuti patch, nece da skodi.

Fighter guild zadaci

Ne znam sta se desava.
Postao sam Fighter guild assosiate u Skingard-u ali posle toga u koji god narednu grad udjem i chekiram guild niko mi vise ne zadaje domaci zadatak?

O cemu se radi?:trust:

nex999 je napisao(la):
...bole?
Ako te razumem- da je nesto u vezi grafike, probaj nove drajvere...(nvidia ili ati?)mada kod mene nije bilo takvih problema.Instaliraj i gorepomenuti patch, nece da skodi.
Mislio san ma boje, slucajno sam napisao bole

@phoenix
ma okej, zezam se...:D probaj sa driverima....
@baltazar:davno je to bilo, al ako se secam, moras da se obratis nekom od vodja lokalnih fight.gildi za DUTIES,...ako ti taj lik u skingradu nije rekao sta da radis konkretno, pitaj ga opet...ako se dobro secam, ide se u cheydinhall i anvill, cas tamo cas 'vamo...
...ne verujem da je bug u pitanju,...samo budi uporan

baltazar je napisao(la):
Ne znam sta se desava.
Postao sam Fighter guild assosiate u Skingard-u ali posle toga u koji god narednu grad udjem i chekiram guild niko mi vise ne zadaje domaci zadatak?

O cemu se radi?:trust:

Zadatke daju u pocetku vodja guilda u Anvilu(redguard,2 questa) i u Cheyedinalu(orc,1 quest).Nakon toga te upucuju na sediste Fighter guilda u Chorrolu,gde ces dobiti sledeci quest,i tako u krug.Znaci questove dobijas na ta tri mesta.

fortes je napisao(la):
Zadatke daju u pocetku vodja guilda u Anvilu(redguard,2 questa) i u Cheyedinalu(orc,1 quest).Nakon toga te upucuju na sediste Fighter guilda u Chorrolu,gde ces dobiti sledeci quest,i tako u krug.Znaci questove dobijas na ta tri mesta.

Da, ovo objasnjenje ima smisla. Ok probacu.

@baltazaravno je to bilo, al ako se secam, moras da se obratis nekom od vodja lokalnih fight.gildi za DUTIES,...ako ti taj lik u skingradu nije rekao sta da radis konkretno, pitaj ga opet...ako se dobro secam, ide se u cheydinhall i anvill, cas tamo cas 'vamo...
...ne verujem da je bug u pitanju,...samo budi uporan

Davno je to bilo,a? d Pa gde si sada trenutno u igrici? Jel si je zavrsio?

Tek sam sad provalio,da nakon zavrsetka questa "defence of Bruma" u gradu vam podizu spomenik,negde kod severne kapije.Samo ne znam zasto su mi turili luk i strele u ruke,kad sam 100% siguran da sam imao enchantovani elven longsword kad sam usao u bitku.Nisam siguran da li je random preslikavanje oruzja i oklopa iz inventara(mada cini mi se da je oklop autentican iz bitke) na spomeniku.

Ma ne bih ni ja skontao,da nisam video na nekom stranom forumu.Tamo se neki lik zalio da su mu napravili spomenik sa onim slemom sto dobijes od onog lika na kraju(ili pri kraju,ne secam se tacno) figters guild questova,u obliku celjusti,pa ne vidi facu svog lika.

Evo me :D

Chainmail armor & lucky leather helmet + glupi mages staff of soultrap :)

Ali mnogo mi se svidja spomenik, u super je pozi. :)

Poslednja izmena:
Izgleda kao da pokusavas u parku da zasadis zalosnu vrbu.

Nazad
Vrh Dno