Šta je novo?

oblivion dilema

'DoG

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2007
Poena
349
zanima me da li se u oblivionu glavni quest zavrsava kada se martin pretvori u zmaja i ubije onu satanu(naravno kasnije se skameni:) )???? igrao sam jos malo ali to su sve sitni sporedni questovi...

zanima me da li se u oblivionu glavni quest zavrsava kada se martin pretvori u zmaja i ubije onu satanu(naravno kasnije se skameni:) )???? igrao sam jos malo ali to su sve sitni sporedni questovi...

Da,to je glavni quest,posle toga mozes da nastavis da igras sporedne questove.

čuj "sitni sporedni kvestovi", pa tek posle toga kreće prava zabava! imaš četiri gilde sa serijalima kvestova, imaš gomilu sporednih po gradovima, imaš dve ekspanzije (knights of the nine i shivering isles). sa glavnim kvestom si tek zagrebao po igri.

Upravo tako. 'Glavni' kvest je samo jedan od mnogih. Meni su neki sporedni bili zanimljiviji od glavnog!

Meni su svi sporedni bili zanimljiviji od glavnog :)
A sad ozbiljno, svuda ima jako interesantnih poslova i nezavisno od gildi, samo se treba raspitivati po selima i gradovima. Nije onoliko prostranstvo u igri ostavljeno samo da bi šetao između tri grada zatvarajući tamo neke kapije :) To je ono što čini tu igru - posle nekog vremena osećaš se kao da zapravo živiš tamo, i zato je tako odlična :) glavni kvest se da pretrčati za dva dana, a da bi očistio celu igru potrebne su nedelje.

Poslednja izmena:
zavrshi glavnu prichu josh dok si 2 lvl, tad je najinteresantnije :d prolazish kao kroz sir

Realno , ja se prvo budzim (ne LVL , nego opremu i STATS , tipa speed,sneak,marksman) a posel zatvaram priv gate, je mrzim posel mi se ceo Cyridol zgadi od tih gatova sto pocnu da nicu ko pecurke...
Realno neznam kakva je glavna prica (do sada spoileri, evo jedan spoiler za vas :-devil-: uskoro ce te umreti na vs rodjendam , ali to je samo spoiler :-devil-:) inace ja radim spored plus za guildove...
Znaci prvo DarkBrotherhood (da se naubijam)
a posle Thief Guild (jer nesmes da ubijas nevine ljude)
i posle ostala dva , i naravno ono knights of nine... neznam dal na Shivering Isles postoji neki guild novi ?

Ja igram na tenane, nisam dosao ni do pola glavnog questa a vec sam 45 ili 46 level (nesecam se tacno), posle toga sam malo pauzirao, pa opet instalirao Oblivion, malo igrao... Ja sam se pridruzio Dark Brotherhood gildu da bi se naubijo, ali ne nevinih ljudi nego, nego clanova Dark Brotherhooda, kad sam dosao u njihovo skroviste pobio sam sve sto se mrdalo, osim nekoliko likova, koji se non stop onesvescuju... steta.

Poslednja izmena:
čuj "sitni sporedni kvestovi", pa tek posle toga kreće prava zabava! imaš četiri gilde sa serijalima kvestova, imaš gomilu sporednih po gradovima, imaš dve ekspanzije (knights of the nine i shivering isles). sa glavnim kvestom si tek zagrebao po igri.

Ne. Posle toga dobijes armor koji je losiji od onog koji nosis, guildove si verovatno vec resio ako si igrao temeljno, ostaje ti samo da jednim udarcem maca ispravljas sve nepravde tipa "ukrao mi je novcanik" jednim udarcem maca ili bacanjem magije. Igra mi je bila do 00 dok nisam ubio onog Mankar kamerona ili ako se vec zove, sa dva prdeza iz svog maca, i ostalu mu bracu sa jos manje truda. Tada su mi se sve kule srusile jer sam ocekivao epsku borbu, a dobio prasice na kanapu spremne za klanje. Po meni, igra se zavrsila sa zavrsetkom glavnog kvesta i "good ridence" ako smem da dodam. Posle 90% fantasticne igre sam se totalno razocarao. Morrowind je bila epohalna igra u poredjenju sa ovim...ne znam nikako bih nazvao nesto sto je u jednom momentu jako dobro, a u drugom pred sam kraj uzasno lose. Ova zadnja ekspanzija koja od mene koa nekoga ko je pobio sve zivo i nezivo, trazi da ja idem i da glumim istrazivaca i kurira za nekog lika koga sa 4 udarca macem mogu da resim, jednotavno je smesno. (meni)

gx-x konacno ja i ti u necemu da se slozimo i ja mislim da je igrica po malo monotona po zavrsetku glavnog questa..ali mi je u tom zanru vrh!

Ili npr da ljudi pokusaju staviti bar spoiler warning a?
Eto na kraju KOTORA 1 bas saznas da si ti najveci zli dasa Raven, na kraju Oblivion:Shivering isle-sa da si postao princ ludila(saznao vrlo diskretno u odredjenom threadu) i tako.
Lepo zar ne kad svi popizde sto vide u prvom redu spoilovanu igru.

моја препорука је да се главни квест ради што касније јер се у обливион пољима налазе добре стварчице које испадају оним ружним даедрама.

@Adanos

Taj plot twist u KotOR-u 1 je nesto sto me i dan danas odusevljava... Hmmm. Kad malo bolje razmislim KotOR 1 i 2 me odusevljavaju... Sa'cu ih instaliram...

^^^
Uh i ja cu morati :D Prosto ih obozavam.

E u tom momentu uradis uninstall Obliviona, instaliras Morowind i uzivas narednih pola godine u igri koja nije prilagodjavana onima koji jure lako zabavno stivo:mad:

Čoveče, znači namerno propustite više od pola igre i onda kukate na autore što "prilagođavaju onima koji jure lako štivo".
Mislim, alo! Pa za takve se ni ne treba truditi.

Moja preporuka je uclaniti se u Mages gild, dobiti preporuke (veoma lako), encantovati oklop na 100% chameleon i uzivati u igri. Ma lakse od ovoga ne moze.

"Baja" i "nevidljiv" nikako ne idu zajedno... Dark Brotherhood, e za njih ide svaka preporuka! Za one koji se još nisu učlanili - sećate li se lika koji vas proziva na početku, dok ste još u zatvoru? ;)

"Baja" i "nevidljiv" nikako ne idu zajedno... Dark Brotherhood, e za njih ide svaka preporuka! Za one koji se još nisu učlanili - sećate li se lika koji vas proziva na početku, dok ste još u zatvoru? ;)
Svaki guild ima svoju svrhu.Bez sumnje su DB questovi najzanimljiviji ali nose veliki broj infamy poena,što na početku igre ume da stvori probleme.Moja preporuka je da se prvo odrade mage guild prijemni questovi jer omogućavaju enchantovanje opreme,a na nižim nivoima to itekako ume da napravi razliku.Thieves guild je takođe poželjno početi u ranoj fazi zbog pristupa ½fenserima½kojima prodajete kradenu robu,i inače zbog para.DB odrađivati tek kada se nakupe fame poeni,jer previsok infamy znači onemogućavanje pristupa mages i fighters guildu,teže ćete dolaziti do informacija i ne možete da se lečite u katedralama od vampirizma i ostalih gadosti koje usput pokupite,a čini mi se da neki sporedni questovi zavise od toga.

Čoveče, znači namerno propustite više od pola igre i onda kukate na autore što "prilagođavaju onima koji jure lako štivo".
Mislim, alo! Pa za takve se ni ne treba truditi.
Ma ja sam presao skoro sve questove (sve za gilde to je sigurno) ali jednostavno to nije to.
Glavnim questom sam se bavio tek kada sam bio pri kraju u svim gildama. Inace sam fan TES serijala, ali...............

Ne. Posle toga dobijes armor koji je losiji od onog koji nosis, guildove si verovatno vec resio ako si igrao temeljno, ostaje ti samo da jednim udarcem maca ispravljas sve nepravde tipa "ukrao mi je novcanik" jednim udarcem maca ili bacanjem magije. Igra mi je bila do 00 dok nisam ubio onog Mankar kamerona ili ako se vec zove, sa dva prdeza iz svog maca, i ostalu mu bracu sa jos manje truda. Tada su mi se sve kule srusile jer sam ocekivao epsku borbu, a dobio prasice na kanapu spremne za klanje. Po meni, igra se zavrsila sa zavrsetkom glavnog kvesta i "good ridence" ako smem da dodam. Posle 90% fantasticne igre sam se totalno razocarao. Morrowind je bila epohalna igra u poredjenju sa ovim...ne znam nikako bih nazvao nesto sto je u jednom momentu jako dobro, a u drugom pred sam kraj uzasno lose. Ova zadnja ekspanzija koja od mene koa nekoga ko je pobio sve zivo i nezivo, trazi da ja idem i da glumim istrazivaca i kurira za nekog lika koga sa 4 udarca macem mogu da resim, jednotavno je smesno. (meni)

Eh, sta da ti kazem, nismo mi krivi zato sto si ti igrao igru na skroz smanjen difficulty.

MIslimda si upravu sto se tiche morrowinda. Instalirao sam ga odmah posle obliviona i ponovo ga preshao. Najzanimljivije mi je shto sam nashao kako se prevodi daedricki alfabet i chitao po zidovima dwemerskih pecina. A oblivion mi je napravljen nekako za decu do 10 god. nema ni malo mozganja, niti trebash da pamtish ko je gde... A tek pecine, kao da ti stoje putokazi kuda da idesh (izbledjen trag) i ni u jednoj nema nishta skriveno, dok u morrowindu ima dosta pecina gde su najbolje stvari sakrivene.... Ali posto ovo nije tema morrowind vs oblivion obuzdacu se. Mada nemam nishta protiv onih koji kazu da je oblivion dobra, ili super igra, jer svako ima svoje mishljenje.

Nego jel neko prvo preshao Dark Braderhud pa Tifove. Jer ima misija za DB kad trebash da ubijesh onog generala, a u tifovima treba da ga poshaljesh u (meni se chini) lejavin. Sta bude kad si ga vec ubio, a treba onda u tifovima da ga zeznesh.

PS: Ne pamtim u zadnje vreme ni jedan dobar RPG, jedino su me KOTOR-i odushevili

Poslednja izmena:
MIslimda si upravu sto se tiche morrowinda. Instalirao sam ga odmah posle obliviona i ponovo ga preshao. Najzanimljivije mi je shto sam nashao kako se prevodi daedricki alfabet i chitao po zidovima dwemerskih pecina. A oblivion mi je napravljen nekako za decu do 10 god. nema ni malo mozganja, niti trebash da pamtish ko je gde... A tek pecine, kao da ti stoje putokazi kuda da idesh (izbledjen trag) i ni u jednoj nema nishta skriveno, dok u morrowindu ima dosta pecina gde su najbolje stvari sakrivene.... Ali posto ovo nije tema morrowind vs oblivion obuzdacu se.

Nego jel neko prvo preshao Dark Braderhud pa Tifove. Jer ima misija za DB kad trebash da ubijesh onog generala, a u tifovima treba da ga poshaljesh u (meni se chini) lejavin. Sta bude kad si ga vec ubio, a treba onda u tifovima da ga zeznesh
Nema konflikta,jer nije u pitanju isti lik,pomešao si nešto_Onog iz thieves guilda šalješ u Anvil i on je živ i zdrav(ne baš i sretan :-devil-: ) dokle god igraš.

Eh, sta da ti kazem, nismo mi krivi zato sto si ti igrao igru na skroz smanjen difficulty.

bolje da nisi nista rekao. Igrao sam sa slajderom na 2/3. Sto ce reci teze nego na normalu. I ne znam sto me prozivas uopste ? em ti je prvi post, em je odma spamcina...

MIslimda si upravu sto se tiche morrowinda. Instalirao sam ga odmah posle obliviona i ponovo ga preshao. Najzanimljivije mi je shto sam nashao kako se prevodi daedricki alfabet i chitao po zidovima dwemerskih pecina. A oblivion mi je napravljen nekako za decu do 10 god. nema ni malo mozganja, niti trebash da pamtish ko je gde... A tek pecine, kao da ti stoje putokazi kuda da idesh (izbledjen trag) i ni u jednoj nema nishta skriveno, dok u morrowindu ima dosta pecina gde su najbolje stvari sakrivene.... Ali posto ovo nije tema morrowind vs oblivion obuzdacu se. Mada nemam nishta protiv onih koji kazu da je oblivion dobra, ili super igra, jer svako ima svoje mishljenje.

Nego jel neko prvo preshao Dark Braderhud pa Tifove. Jer ima misija za DB kad trebash da ubijesh onog generala, a u tifovima treba da ga poshaljesh u (meni se chini) lejavin. Sta bude kad si ga vec ubio, a treba onda u tifovima da ga zeznesh.

PS: Ne pamtim u zadnje vreme ni jedan dobar RPG, jedino su me KOTOR-i odushevili
Ma ne to treba da ubijesh nekog drugog koji se penzionisao, quest se valjda zove Permanent Retirement, a ovo kada trebash za Thieves guild da posaljesh Lex-a u Anvil u questu Takng Care of Lex onda saljesh onog Himenorusa(ili tako nesto) Lexa, onog sto je bio u Waterfrontu kada si ukrao kip od Cheydenhal-ske countresice.

bolje da nisi nista rekao. Igrao sam sa slajderom na 2/3. Sto ce reci teze nego na normalu. I ne znam sto me prozivas uopste ? em ti je prvi post, em je odma spamcina...
Da bre pa ja da ti verujem, verovatno si imao onaj modovski mac sto ti daje 250 fire dmg on strike i plus ne znam koliko po sekundi pa si uspevao da sve to uradish.

Poslednja izmena:
Bice da sam se zeznuo oko te dvojice, mislio sam da je to jedan isti chovek.

Hmmm Oblivion vam je lak...Kao sto je neko pomenuo instalirajte Oscuro mod staviti slider na max za tezinu pa odite i probajte da ubijete Goblina sa malim rusty iron dager-om...Verujte mi na prvom nivou nimalo lako tj od borbe prsa u prsa nema nista na pocetku....
Ili borba sa Flame Athronach-om koji reflect-uje damage...Moj skill blade je 87, 12 sam level prvo budzim endurance(ne bi li mi se health bolje budzio dok spavam) a mogu da izdrzim samo tri cetiri puta da ga udarim i health mi prazan(on mi je oko 250 poena)
A i bosovi su uzas...Probajte da ubijete manimarka u Mages Guildu ili se borite protiv Ghost warriors i Reaver-a

Dakle za vas sve baje i opasne momke Oscuro i slider do kraja pa se javite na topik pa da vidite sta znaci 2000 save games jedna preko druge i kada brojish skill increase ne bi li doso do 10 poena zarad 5 point on atribute

E da deinstalirao sam ga jer sam se smorio....Skidam Two Worlds vredi li to cemu ako neko ima iskustva(trazim tezak RPG ali Action tipa Oblivion)

Nazad
Vrh Dno