Šta je novo?

OBLIVION 20 min. Actual game play

Što mrzim kada igra strava izgleda a totalno me ne interesuje
sad.gif
Blago vama!

rekoh ja ... sad je termin 24. mart, polako sticemo mi i do maja :)

Ljudi iz Bethesde nikada nisu potvrdili datum izlaska igre te informacije su stigle sa Amazona i slicnih sajtova koje rade preorder. Ono sto su rekli developeri je early 2006. Po zadnjim inforacijama rekli su da igra samo sto nije. Druga stvar je to sto Microsoft daje neku rok od dogovorenog datuma izlaska igre koji developeri mogu da prekorace a da ne snose posledice a taj rok istice negde krejem marta ili pocetkom aprila tako da verujem da ce ispostovati rok izlaska igre. Nego jel zna neko sta je sa onim modom Tamriel Rebuilt da li ce da se radi za Oblivion, verujem da zbog generatora terena koji ovaj endzin ima bice mnogo lakse da se uradi nego za morrowind

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Nema veze sa fpsom osim prvog lica i pucanja ;)
Ah pa da, to pričaju ljudi koji nisu igrali ni Gothic ni Morrwind ;)

nema ovo veze sa FPSom ;)

...sem prvog lica i pucanja :D

za sve vas koji se lozite na sjajnu grafiku jedna vesela novost...

"The shadows I talked about in the Beyond3D interview (http://www.beyond3d.com/interviews/oblivion). Only characters get shadows now.

Other than that, no major changes have taken place in either the renderer or art assets that would affect quality of visuals on a global scale, so if you think it looks worse then it's an effect of video compression or low settings (or you've just been looking at Oblivion stuff way too long)
...
Sorry if I was vague. Characters cast shadows on everything. Objects don't cast, they just receive shadows from characters. The exception is the trees - tree canopies cast shadows down on everything like you see in the screenshots."

nije da me je briga ali nekoga ce vec interesovati...

Ma ovo je ql. Ja i onako stalno gasim senke ili ih držim na minimumu. Senke su vredele nečemu samo u Thiefu 3.

ja koliko sam citao skoro na jednom sajtu, u pitanju je samo drugacija tehnologija "bacanja" senki kod aktera, i drugacija kod predmeta.

killbane je napisao(la):
Ma koga bre briga za senke ja to i ne primecujem u igrama!!!!

Sama cinjenica da igra poseduje tako nesto kao sto su dinamicke senke , zna umnogome da digne prasine prilikom prewiev-a.

Da li ce to nekome trebati posle kada se uzivis u pricu i krenes prostranstvima (koja su svetla)/tamnicama (koja su, gle cuda, tamna pa ima nikakve senke netrebaju) to nikoga ne zanima, cak se to posle izvesnog vremena i iskljuci u podesavanjima nebili se dobio poprilican skok u performansma :)

Delim tvoje misljenje i pronalazim sebe u drugoj recenici ;)

Kod ovakvog zanra igara mi je bitno nesto sto nema veze sa 3D grafikom i modelima, shadows, grimasama.....

Podigla se poprilicna prasina na temu senki i kvaliteta prikaza na elderscrolls forumu nakon nekog nemackog trejlera. Vecina je mislila da je grafika u igri namerno degradirana u odnosu na XBoX 360 da bi postigli koliko toliko dobar framerate i na nasoj omiljenoj platformi. Ovo mozda i ne deluje tako daleko od istine, ali u ovom slucaju radilo se o trejleru sacinjenog od filmica koje su autori dobili od Bethesde, a koji su snimani u razlicitim fazama razvoja igre. Da li ce stvarno biti razlike ostaje da vidimo i napokon na jednom istom softveru vidimo koja je platforma trenutno po performansama u prednosti i koliko.
Jos nesto: procitah negde da ce lokalizovana verzija u Nemackoj izaci sa svim dijalozima na nemackom, uz sinhronizaciju govora kao i u engleskoj verziji, a pominje se jos jedan evropski jezik. Ako je ovo tacno zaista su ozbiljno shvatili posao, temeljno ga odradili i od tvoraca Morrowinda ocekujem nista manje od igre godine.

Samo kad su poceli da ga osakacuju!!! Na kraju kad izadje za deset godina, licice na tetris :wall:

Upravo sam pogledao ovaj video PCGames Reportera i odmah posle njega onih 20 min videa koje se pojavilo ranije - shta da vam kazem, ne izgleda loshe bez senki (daleko od toga), ali ipak nije onako jako kao ranije... Bedak :(

@ driver, tvoja poenta je jasna, igre za sony su bolje/lepse/ ne treba im skup hw/nema zakucavanja/fps-a koji oscilira...

ali zasto svaki put, u skoro svakoj temi vezanoj za PC igre moras da uletis i pocnes sa poredjenjem ps2/ps3 sa PC-em?

mis'm, ko papagaj si :) , ako tolko volis sony playstation sto se ne udas za njega :d
:)

Ne razumem poentu izbacivanja soft shadowsa, zar nije logicnije bilo napomenuti da doticna opcija ima ogroman uticaj na performanse i ostaviti jedan ogroman kvadrat za stikliranje ove opcije ON/OFF?

Vec mi se javlja patch od xxxKB i komanda u konzoli koja sve to otkljucava da izgleda kako treba...

Naravno, patch izlazi nakon zvanicne potvrde i reklamiranja kako je Oblivion lepsi na XBoX 360. Ne brinite nista. I pustite drivera malo da se lozi.

Jel provaljujete kako se vi lozite ? :) Napishem konzola, odma skache vas 10 :) Pa niti igram ovakve igre, niti mi grafika znachi neshto, niti me interesuje Xbox. Vi sami sebe lozite da je upgrade kompa zbog igranja bolja investicija od PS3, i opet se moze upotrebiti analogija sa "mercedes je najbolji". Nije najbolji odavno, ali ljudi su jednostavno navikli na to, a uz to nisu videli drugu stranu :)

Iskreno se nadam da ce da ubace ove senke kao opciju (chak i ako sadashnji hardver ne moze da ih izvuche kako treba). Bice zaista loshe ako to izbace sasvim...

offtopic: Driveru, smorio si... Pusti nas "jadnike" koji se muchimo sa nashim PC "kantama" da prichamo o igri koju ti ne zelish i necesh igrati, ok? :)

driver je napisao(la):
Jel provaljujete kako se vi lozite ? :) Napishem konzola, odma skache vas 10 :) Pa niti igram ovakve igre, niti mi grafika znachi neshto, niti me interesuje Xbox. Vi sami sebe lozite da je upgrade kompa zbog igranja bolja investicija od PS3, i opet se moze upotrebiti analogija sa "mercedes je najbolji". Nije najbolji odavno, ali ljudi su jednostavno navikli na to, a uz to nisu videli drugu stranu :)

Driveru, preseli se u Japan, igraj Sony, vozi neki Mitsubishi, ili Lexus kojem je Mercedes uzor, gledaj japanske horore, uzivaj, bilo sta, ali samo nas postedi u jednom threadu.
Sta uopste trazis ovde ako ne igras ovakve igre???

ma opustite se ljudi... jednostavno takva je prica oko novog xbox-a, sve igre koje izlaze paralelno za njega i pc moraju bar identicno da izgledaju na toj konzoli... bar u pocetku.... 100% sam siguran da ce na pc-u prepravkom nekog .ini fajla sve biti sasvim ok :)

btw ako igru velicaju uglavnom i prvo zbog grafike pa tek onda o svemu ostalom onda je ovakav info ipak zabrinjavajuci...

Meni bi bilo najlepse negde izmedju! Preteraju bre sa onim sjajem, onaj okovratnk mu saljsti ko da je neka lampa, a i lice ko da je uzareno.

Stvarno je sa onim presijavanjem totalno nerealno.Medjutim ako bude izgledalo
kao na onoj slici sa http://www.ggmania.com/?smsid=20775 bice ocaj zivi.
Treba naci neku sredinu .

Da li ste fideli sliku koju je uradio onaj lik par postova ispod, menjajuci n ivo osvetljenja dobioj je da slika posle izgleda kao i slika pre. One slike uzete su izgleda iz trailera koji je snimanm kamerom sa tv-a i nisu bas najboljeg kvaliteta tako da ne treba verovati bas previse. Danas bih trebao da odgledam taj novi trailer pa cu tacno videti sta je
Evo linka ka toj slici http://www.ggmania.com/pics//06/jan/obl/obl_after_contrast.jpg a druga stvar je da je taj trailer koji se pojavio sa xbox tako da ako i dodje to izbzcivanja senki dolazi u verziji za konzola a to moze da povuce i izb\civanje senki iz PC verzije da ne bi ona izgledala mnogo bolje od xbox verzije

A evo i jedne izjave developera od 30.01.2006.

Its a little late to axe anything now. What is in, is in. There is no looking back. We axe anything now and we are looking at possibly heavy changes that we do not think are needed right now. Plus, it means more work that, trust me, NONE of us wants right now.

In the end, the Official word on shadows will be seen once you install on PC or put the disk in your 360. I simply do not think showing a few screenshots will be able to portray how the shadows work. They add a lot to the visuals, but in all honesty, they arent everything. When I have them turned on, I dont even notice them since the game is a whole lot more than just graphics.

A evo i jos jedne

None of the screenshots on the Elder Scrolls website have object shadows. I don't think anyone noticed until this was mentioned earlier. Everything looks superb, in my opinion, and there will be nothing to fret about. There are still shadows for characters, creatures, trees, and I think for buildings, and there will be dark places in which to sneak. Worry not.

eeeeeeeee.... tako biva sa igrama koje treba da donesu boom u grafici :)
na stranu kakav ce biti gameplay ! Pa kad su svatili da niti jedan danasnji hardware nepoze da se izbori sa igrom u max. setup-u, onda "ajd jovo nanovo" :)

p.s.
to se nece desiti sa NWN2, a pretpostavljam ni sa BG3 (ako uopste izadje), jel ono sto one treba u tom zanru da donesu novo nema veze ni sa grafikom ni sa senkama ...... ;)

Nazad
Vrh Dno