Šta je novo?

OBLIVION 20 min. Actual game play

Hmmmmmm... SpeedTree zanimljiv demo, veoma lepo odradjuje pejzaze... mada ono sto sam video u 20min traileru je daleko detaljnije od ovoga sto SpeedTree moze da prikaze tako da sumnjam da isti moze biti adekvatan pokazatelj zahtevnosti koje ce Oblivion doneti.

Evo jednog screena pri 1024x768 MAX, 4xAF, Quincunx Enabled - izgleda OK mada ne izgleda detaljno kao na traileru.

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    101.6 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
@mLaki
Naravno, ali zato i pomenuh ono "drveće nije jedino što će biti u igri". Nađi kombinaciju kod koje ti sve radi bez seckanja i očekuj da ćeš kod Obliviona, za isto to, moradi da spustiš rezoluciju i nivo detalja za po jedan. Opet i ovo kažem više u smislu odgovora Relax2-u, kao okvirnu odrednicu i sticanje grube predstave, a ne kao neko precizno pravilo.
Poz.

Agilni je napisao(la):
Cenim vase standarde, veoma :S:

Fliper i FPS nisu isto sto i RPG.

Za uzivanje u Oblivionu sigurno nece biti neophodno imati 60+ fps.

Oblivion se od fpsa razlikuje samo po tome shto je sporija igra, ali isto morash da pucash, nishanish, da reagujesh brzo, i za to ti itekako treba dobar i stabilan framerate. Nije samo quake-u potrebno 60 fps zato shto letish po nivoima...

I molim te kazi mi da je normalno shto su vas naterali da igrate u 15-20fps ili da platite 200e za upgrade..

Poslednja izmena:
Agilni je napisao(la):
Za RPG 15-20 je sasvim igrivo. Ne pravi uzitak, ali... Ne pricamo o Quake-u.
nemoj pogresno da me svatis, toliki fps je neigriv i za potezne strategije :)

Pokazao si svoje znanje...

Da Oblivion stvarno ima takav gameplay kako si opisao, odmah i odustajem od igranja.

Ja necu pristati da je igram sa 15-20fps, naravno. Samo sam prokomentarisao da je i tako moguce i to sa uzivanjem.
Prvo, i sam kazes da je razlika to sto je Oblivion sporija igra (recimo 2-3 puta sporija, cak i kad nabudzis lika, pretpostavljam), tako da je 25-30fps meni sasvim dovoljno za glatko igranje.
Drugo, pucanje??? Kakvo pucanje, ako ti je bacanje magija i natezanje strela isto sto pucanje iz sacmare i snajperske puske, opet potvrdjujes da treba da zaobidjes RPG.
Trece, brzo reagovanje... znas, moguce je zaustaviti akciju, odabrati oruzje, taktiku, plan za napad...

A sto se tice upgrade-a, da li je normalno ili ne, ne znam. Ali znam da taj upgrade kada izadje Oblivion spremno docekujem. A osim toga, ako i sam zelis da igras Oblivion, moraces da se upgrade-ujes, bila u pitanjnu konzola, ili PC.

ToxiC je napisao(la):
nemoj pogresno da me svatis, toliki fps je neigriv i za potezne strategije :)

Ne znam da li pogresno shvatam, ali vi ocigledno ne razlikujete pojmove: neigrivo (5-15fps), igrivo(15-30), lepo radi(30-60) i "klizi"(60+).

Woooooowwww

Ne mogu da verujem :S: SKinuo sam sinoć trailer... BROOKA!!!!
Ovo će zaista napraviti pomak u igricama! Po meni ovo je 100x bolje nego WoW(a ne plaćaš za igranje) i Lineage, iako su online. Grafika je bolja nego što sam i misliio :D Čoveče... a što je najbolje i interesantna je igra... Samo se nadam da će se moći igrati i na "smrtničkim" mašinama... a i da će se uskoro pojaviti u SCG :)
neverovatna igra... kad su NPC toliko moćni čoveče da sami bacaju magije i rade šta hoće, pa to su najpametniji botovi do sad :zgran:
Ljudi ja brišem sve igre čim nabavim ovo :d
Odo sad da igram Lineage... ništa je naspram ovog :crash:
Pozdrav! :type:

diver u threadu o rpg igri? lol?

pavlex je napisao(la):
Samo se nadam da će se moći igrati i na "smrtničkim" mašinama...
Ma 'oće, čim ljudi shvate da je potpuno prirodno da se najnovije igre ne igraju u 1600x1200 8xAA 16xAF...

xaxa :D ovo i nije baš LOL :(
pukli smo a?!

Ja nisam, meni će biti dosta i ako bude htelo u 640x480 low-medium...

Što se tiče zahtevnosti, mislim da ovaj citat sa TES foruma govori dovoljno:
Also, VXSS (Dev) mentioned the computer he used to Develop Bloodmoon (released spring 2003) can run TES4 Oblivion (he use it when testing the game)

Znači, u ogromnoj većini slučajeva igra će moći normalno da se igra BEZ UPGRADE-a!

Poslednja izmena:
Pa ja lepo kažem, al' hype dižu ovi što su bacali pare na 7800GT(X) i velike monitore...

Il sam se ja utripovao ili ovo mnogo lici na Thief3 !!!

ganelon je napisao(la):
Što se tiče zahtevnosti, mislim da ovaj citat sa TES foruma govori dovoljno:

Znači, u ogromnoj većini slučajeva igra će moći normalno da se igra BEZ UPGRADE-a!

Koje olakšanje!!!! Sad samo da sačekamo da izađe... :) a kad izađe, da se pojavi kod nas :S:

DusaN je napisao(la):
mada, koliko god to cudno bilo, u pravu je :) morrowind, a i oblivion je ipak fps sa rpg elementima ;)
Ajde da si rekao RPG sa FPS elementima...

FPS= First Person Slasher :p

Nema veze sa fpsom osim prvog lica i pucanja ;)

Ipak bih termin "pucanje" vezao za vatreno oruzje (nadam se da fireballs ne racunas u isto), eventualno neko futuristicko, tj.plasma, lasere i slicno.

Natezanje strele, koriscenje magija, telekineza... siguran si da je to shooter?

I dalje sam pri tome da Oblivion nema veze sa shooterom, a to sto je first person igra je nesto sasvim drugo.

ma kakav shooter, zeza se Driver :)
ako je Oblivion shooter, onda je NFSMW realna trkacka simulacija ;)

Snimili su dokumentarac o Oblivionu(moze da se skine trajler sa naslovne), a takodje pise u novom team diariju: Da su zesce blizu. Jel zna neko gde bi Oblivion mogao da se nabavi, LEGALNO? Zapalo mi oko za onaj Collector Edition, pa sto kosta da kosta... Napravilii su cak i pravi Septim... :eyebrows:

Lord Elias je napisao(la):
Zapalo mi oko za onaj Collector Edition, pa sto kosta da kosta...
Takođe! Za ovo nema da žalim kintu.
EDIT: Ako iko od naših, dragih nam distributera, uopšte bude pametan da uveze neki od njih. :(

Poslednja izmena:
Mislim da ce biti u Platou, oni imaju manje vise sve sto valja i manje valja

ali su im cene dosta jake u platou :(

Vrh Dno