Šta je novo?

OBLIVION 20 min. Actual game play

zahvaljujem svima na objasnjenju...a sad trk na download tog famoznog trailera :wall: malo sutra sa 50k :wall:

filipenko je napisao(la):
Komentar o nepostojanju gejmpleja u ovoj igri samo tako govori o drajverovom nepoznavanju igara za starije od 10 godina :d :)

Ma ok je sve to, vash izbor. Nego mi kazi ko ce ovo moci da igra ? Ovo sigurno nije neki 9600XT, vec je najjachi hardver koji postoji trenutno, a framerate je mnogo losh. Kako ce to vecina da igra ?

Au al se ovaj driver brine za nas :d

Cenim da ce biti slicno kao i za morrowind, tada je mainstream u srednjoj visoj klasi bio ti4200 i na njoj je moglo ok da se igra, napolju je bilo tu i tamo kilavo, ali ipak za frp dovoljno. Znaci sad ce biti 6800 obican ok, nadam se...

driver je napisao(la):
Ma ok je sve to, vash izbor. Nego mi kazi ko ce ovo moci da igra ? Ovo sigurno nije neki 9600XT, vec je najjachi hardver koji postoji trenutno, a framerate je mnogo losh. Kako ce to vecina da igra ?
A kako ti možeš da igraš MGS4, Killzone 2 i ostale PS3 igre kad PS3 nećeš videti još godinu dana?

driver je napisao(la):
Ja u to ne verujem. Takva je priča bila i oko Dooma 3, da će tražiti zmaja, kad ono radi i na kršveru, doduše ne u punom ugođaju, al ljudi je prelaze i ne žale se...

Ma dajte bre ljudi...naravno da ce traziti zmaja...za max detalje i nenormalne rezolucije.Za neko normalno igranje na srednjim detaljima verovatno ce biti dovoljan osrednji hardver.Uostalom ja i dalje igram Morrowind koga je vreme odavno pregazilo sto se tice grafike i uopste mi ne smeta,igra je toliko zarazna i zanimljiva da grafika apsolutno nije bitna.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ja u to ne verujem. Takva je priča bila i oko Dooma 3, da će tražiti zmaja, kad ono radi i na kršveru, doduše ne u punom ugođaju, al ljudi je prelaze i ne žale se...

Pa ljudi prelaze igre u 15-20fps i ne zale se, ali mislim da to nije dovoljno za pravi ugodjaj...

filipenko je napisao(la):
A kako ti možeš da igraš MGS4, Killzone 2 i ostale PS3 igre kad PS3 nećeš videti još godinu dana?

A kako ti mozesh da igrash elder scrolls VIII kada ne postoji ? :D:D:D

Mislim, kakve veze ovo ima sa prichom oko te igre, imam PS2 na kome cu se igram, a PS3 cu imati chim se pojavi, shto nije sledece godine, vec za par meseci :D

Poslednja izmena:
psaras_pa je napisao(la):
...naravno da ce traziti zmaja...za max detalje i nenormalne rezolucije.Za neko normalno igranje na srednjim detaljima verovatno ce biti dovoljan osrednji hardver.
Što, manje više, važi za bilo koju novu igru.

I ne zaboravite da je na traileru bila neoptimizovana verzija, jes da se slabo razumem u pravljenje igara ali kontam da je optimizacija nesto sto ide poslednje.

driver je napisao(la):
Pa ljudi prelaze igre u 15-20fps i ne zale se, ali mislim da to nije dovoljno za pravi ugodjaj...
Ja mislim da jeste. Uostalom, prešao sam više igara na taj način i ništa mi nije falilo.

Uzas gde su otishli kriterijumi :D

Poslednja izmena:
A ti si još ubeđen da je na konzolama sve zakucano na 50/60 fps? Nema teorije, prvo kompleksnost scena nije ista kad gledaš u zid i kad gledaš u neko krljanje, a drugo ako mašina može da isporuči 60 frejmova u najkompleksnijim scenama, to znači da može da nacrta 100-150 frejmova u prostijim, što PS2 a ni PS3 svakako nisu.

Ja sam sada odusevljen Morrowindom (igram ga sada prvi put) i posto vidim da je grafika poboljsana, bitno mi je jos da je upotreba Zurnala popravljena i to je to (!) - ja cu obozavati ovu igru :)

Meni se takodje, jako svidja izbor muzike u igri !

driver je napisao(la):
Uzas gde su otishli kriterijumi :D
pa shodno tome gde smo svi mi otisli u mater... u poslednje vreme, tako su i kruterijumi popustili :d

Boyce, ako vec nisi obavezno instaliraj barem Tribunal, bas zbog zurnala jer je sa njim igranje znacajno lakse, questovi su pregledniji i koliko-toliko sortirani. Nemoj se muciti sa nepreglednim stranicama bez potrebe.

Nabavio sam svoju kopiju od Del Boya ;) pa se plasim da cu imati problema prilikom instaliranja Tribunal-a :D

A ti si još ubeđen da je na konzolama sve zakucano na 50/60 fps? Nema teorije, prvo kompleksnost scena nije ista kad gledaš u zid i kad gledaš u neko krljanje, a drugo ako mašina može da isporuči 60 frejmova u najkompleksnijim scenama, to znači da može da nacrta 100-150 frejmova u prostijim, što PS2 a ni PS3 svakako nisu.

Naravno da ima igara kod kojih se vidi pad frameratea, onakav kako radi najbolja igra na PCu, ali to su igre loshih (chitaj: americhkih) third party developera. Ono shto vredi, radi zakucanim framerateom, ili ako padne 5fps, okom se to ne vidi kao kod ovih prvih. Pogledaj Gran turismo 4, tako radi vecina igara, a to je superglatko non stop...

Poslednja izmena:
Ja mislim da jeste. Uostalom, prešao sam više igara na taj način i ništa mi nije falilo.
Odgledaj film sa 15-20fps pa mi reci kako ti se svideo! :smoke:
Odigraj igru sa 60fps pa ces da vidis sta ti je falilo :D
Nemam reci stvarno.

Poslednja izmena:
Ae bre Marti, film je film a igra je igra... ionako se holivudski filmovi snimaju u 24 frejma, i jel si čuo nekog u bioskopu da kaže "jao kako seče, razbija"? Mislim, vidim ja razliku recimo u Q3 kad ima 20 i kad ima 120 frejmova, ali da ti recimo u Morrowindu treba 100 frejmova - ne treba ti.

Ovde nije pricha o tome koliko je dovoljno frejmova, vec kolika je oscilacija istih. Igra sa zakucanih 60fps je daleko fluidnija od one koja ima malo 20 pa malo 100, a to su sve igre na PCu. Zashto je to tako, mozda Bill Gates moze da objasni ;) Fluidnost igara sa konzola je ochigledno nemoguce napraviti na PCu, a to mnogo kvari utisak i gameplay, bar meni...

Poslednja izmena:
Kao prvo trejler je jos iz maja prosle godine i ono sto se vidi na trejleru je igrano na xbox360 a sto se tice zahtevnosti procitajte na zvanicnom sajtu, sami programeri su rekli da ce zahtevnost biti ista kao i kod Half Life II sam vizuelni kvalitet se dobija samo pomocu tekstura svi modeli su sa veoma malo poligona sto cini mi se i kazu u trejleru sto samim tim znaci da je hardverska zahtevnost mnogo manja

To je zato sto developeri za konzole imaju taj limit i znaju da ne smeju da ga prekorace. Ko zna kakvim se trikovima koriste da ga nebi presli. Ja sam pravio igre za C64 :D i samo ja znam kako sam uspevao da mi igra ne ide sporo :) , pogotovo na nekim mestima gde se nagomilaju sprajtovi :D

Jedno vreme sam i radio u OpenGL-u.

@killbane, to je onda vec druga pricha, mislio sam da je ovo na PCu...

@Boyce, a zashto se tim "trikovima" ne sluze na PCu ? :) Sad cu ti kazem, konzola je konstruisana za igranje, PC je biznis mashina...

Nije, nego na PC-u uvek postoji nova i brza graficka kartica koju su mnogi na zapadu voljni da kupe, kao i podesavanje performance settings.

To se meni svidja na PC-u. Mogucnosti su fakticki neogranicene, jer je uvek iza coska nova graficka kartica koja ce poterati ono sto programeri zamisle. Ja se jezim kada cujem da se za PS2 jos uvek prave igre cija grafika izgleda kao od pre 3-4 godine, i jos ta cuda prebacuju na PC.

ucinilo mi se da driver smara i ovaj thread ali dobro je sto gresim :d

Danas su na CESu demonstrirali Oblivion...šta drugo reći osim ZAKON! Gameplay je toliko dobar da ni usporavanjem igre nisu uspeli da ga upropaste. Valjda se sad ove potezne babe :D (G!!!, Ser Zile...) neće žaliti da je igra prebrza kao trojka! :)

P.S. eto, Ser Zile, konačno će ti se pružiti prilika da odigraš "modernu igru" :p Nemoj posle da kukaš kako ne shvataš šta taj pojam označava ;)

Poslednja izmena:
Filipenko, imas li adresu do review-a?

i mene zanima neki link za dl :)

@Opti:
ne znam sta cu ja tamo u zagradi :trust:. posto je igra moderna moram je igrati, a to predlazem i drugima :d (samo da gameplay ne bude kao da je igra za konzolu :p[mora malo da secka da bi uzitak bio kompletan :d])

Vrh Dno