Šta je novo?

OBLIVION 20 min. Actual game play

ja sam prodao sestru i levi bubreg... za koji dan uzimam neku grafiku i do giga rama.... ne mozes vise ni rpg da igras a da ne nabudzis makinu :p

btw meni skrinovi iz gothica 3 nisu nesto.. nisam gledao ni jedan trajler ako ihima uopste

Civil je napisao(la):
Da li mislite da ce ova igra biti zahtevnija nego sto je to bio DOOM III u vreme kada je izasao?
kad je D3 izasao imao si odma i 6800 (ako si imao para za njega)
oblivion kad se pojavi ja sumnjam da ce 7800/x1800 moci da ga teraju na maximumu :trust:
mislim ona priroda izgleda :cigar:

filipenko je napisao(la):
Pare, pare, pare, za apgrejd ih hocu
Da u mracnoj sobi udjem u samocu
Niko meni ne treba
da kvochka i zvoca
Samo Oblivion svet
i gajba pivskih boca!

Filipenko care!!!!!
:D :D :D :D

Niko meni ne treba
da kvochka i zvoca
Samo Oblivion svet
i gajba pivskih boca!

Mislim da filipenka ipak treba uzimati najozbiljnije kada dodje do rasprave o nekoj igri!

Niko meni ne treba
da kvochka i zvoca
Samo Oblivion svet
i gajba pivskih boca!
Hehe, upravo tako. :banana: :guitar:

Ljudi stvarno sve je to lepo kako izgleda i jedva cekam da izadje ali za koliko para i dokle vise. Niko ne pomine PhysX cip, koji ce svaki gejmer jednostavno morati da ima. Sudeci da ima 512-bitnu memoriju, 125 mil. transistora, dodatno molex napajanje, boga pitaj koliko ce da kosta. A komp ce uskoro po potrosnji struje da zameni TA pec. Pa do pre nekoliko godina su nas ubedjivali kako VGA karte treba da zovemo GPU karte, zato sto ce pored renderinga racunati kompletnu fiziku dok ce procesor biti zaduzen za inteligenciju. Sada sa pojavom ovog cipa graficka ponovo sluzi samo za rendering. Pa sta smo mi?!? Samo za prvi Pentium na 133MHz, sa stampacem i skenerom, dao sam 5600dm.
!!! Necu da finansiram vise industrijsku/kompjutersku revoluciju !!!
Jedva cekam da PC u ovom obliku potpuno pukne, i da se vrati korenima, neko ce to nazvati konzolama. Kada se setim dana Commodora i Amige dodje mi da placem. Muka mi je vise od mesecnog upgrejda, mucnih problema sa ovim ili onim,kompatibilnoscu, uvek malim frejm rejtom.Danas mi za PROSECAN komp za igranje treba 1gb+256mb memorije, 2-3Ghz cpu + 0.5Ghz VGA, a sta rade programeri, svesno iskoriscavaju 30% ukupnih resursa kompjutera jer imaju dead-line. Pa videli smo kako HL2 radi, a koliko je zahtevan. Momcima iz Valve-a svaka cast i naravno jos nekima da ne duzim.
Jedna platforma + jedan OS = raj na zemlji.

Niko meni ne treba
da kvochka i zvoca
Samo Oblivion svet
i gajba pivskih boca!

Get a pussy, or at least pay for it :D

zerbah je napisao(la):
Mene brinu dve stvari:
a) i u njihovom tech demou igra secka na mnogo mesta
b) iako su grafika, fizika i AI vrh, animacija je ochaj zivi - kada vidim tako loshe uradjene prelaze sa trchanja na hodanje ili kada se likovi rotiraju u mestu odmah mi se pokvari utisak...
Da, jeste.Animacije su popravili.Ne zaboravite, demo(nstracija) je napravljena pre 5 meseci.A i verzija od 120 mb u stvari treba da bude od 1.2 gb, pa se dosta gubi pri kvalitetu grafike.Neko je napisao da se zbunio kad je cuo glas capt.n Picarda u ulozi Empeeriora...pa to i jeste Patric Steward.Inace, Boromir pozajmljuje glas pravom prestolonasledniku koga player treba da pronadje da bi mu ovaj pomogao da zatvori kapije u Oblivion...I, Filipenko, Oblivion u stvari pod 1) znaci "Zaborav".A za ostala 2 se 100% slazem.Glavnom zloci glas pozajmluje Chancelor Valorum iz I epizode Star Warsa...
I za kraj:
"Gher es providiihn am ekilaam,
Ot mer khamir yaglag,
Devahr rurhilig as seyda,
am Oblivion"

Poslednja izmena:
Zaista prelepo! Svidja mi se sto se nazire onaj stari dobri smek Morrowinda, pravi nastavak legendarne igre, ispeglan po svim savovima.
Filipenko, koliki je svet u kome se desava radnja Obliviona? Da li je to cela pokraina Cyrodiil ili samo njen deo ili neka druga provincija?

Niko meni ne treba
da kvochka i zvoca
Samo Oblivion svet
i gajba pivskih boca!

E pa penko, dok nisam odgledao ovaj demo (onako, da nisam trepnuo), mislio sam da si lud :)

Kad rekoste da izlazi? :S:

Stvarno je super...Mozda se cak predomislim pa pocnem da igram Morrowind :D :d

Don_ je napisao(la):
Filipenko, koliki je svet u kome se desava radnja Obliviona? Da li je to cela pokraina Cyrodiil ili samo njen deo ili neka druga provincija?
Koliko mi je poznato, pokrajna Cyrodill, tj. sediste Imperije.

Cyrodill definitivno, kazu i u demou. Samo je pitanje da li cela pokraina (sto znaci svet oko 5X veci od Vvardenfella ili samo njen zapadni deo u kome su gradovi koji se vide u demou, sto je i verovatnije, uz eventualni teleport u sam grad Cyrodill.
Fantasticno bi bilo da se radnja odvija u celoj pokraini sa glavnim gradom na ostrvu u ogromnom jezeru u njenom sredistu. Zamislite samo kako bi izgledao zalazak sunca iznad Cyrodilla u ovom endzinu sa max detaljima-bruka. Ipak cini mi se da cemo do Cyrodilla dolaziti kao i do Mournholda jer u demou spominju samo devet gradova-premalo za ogromno prostranstvo pokraine oko prestonog grada.

M!ST!CX je napisao(la):
Stvarno je super...Mozda se cak predomislim pa pocnem da igram Morrowind :D :d
Ja krenuo iz pocetka, priprema :D

Don_ je napisao(la):
Cyrodill definitivno, kazu i u demou. Samo je pitanje da li cela pokraina (sto znaci svet oko 5X veci od Vvardenfella ili samo njen zapadni deo u kome su gradovi koji se vide u demou, sto je i verovatnije, uz eventualni teleport u sam grad Cyrodill.
Fantasticno bi bilo da se radnja odvija u celoj pokraini sa glavnim gradom na ostrvu u ogromnom jezeru u njenom sredistu. Zamislite samo kako bi izgledao zalazak sunca iznad Cyrodilla u ovom endzinu sa max detaljima-bruka. Ipak cini mi se da cemo do Cyrodilla dolaziti kao i do Mournholda jer u demou spominju samo devet gradova-premalo za ogromno prostranstvo pokraine oko prestonog grada.
Odvija se u celom Cyrodila("realy aint big deal")Madda, mora se napomenuti da pola Cyrodila cine sume, i jes, ima 9 velikih gradova, i gomila malih.Posto je Cyrodil sa skoro svih strana okruzen kopnom, Beth koristi nevidljive zidove, koji se medjutim moguskinuti u editoru.One sto je jakom, je to sto kada se dodje do kraja provincije(npr. blizu granice sa Skyrimom) i dalje ce moci da se vidi u provinciju(prave po nmaloo prostora od svake).Inace, nov preview Obliviona: http://previews.teamxbox.com/xbox-360/1211/The-Elder-Scrolls-IV-Oblivion/p1/

Najgore od svega sto mora za ribu da se pripremi mashina da bi ovo mogla da igra... Moja je spremna, ali za ono ce biti potreban X1800 ili 7800 da bi radilo kako treba (smanjenje detalja ne dolazi u obzir). Filipenko, koje je tvoje reshenje - kako ces zameniti onaj 9700 Pro za nesto mocnije? Mislim, mozes da pocnes da pises pesme profesionalno :), bice para od toga dobro ti ide...! ;)

byMaX je napisao(la):
Najgore od svega sto mora za ribu da se pripremi mashina da bi ovo mogla da igra... Moja je spremna, ali za ono ce biti potreban X1800 ili 7800 da bi radilo kako treba (smanjenje detalja ne dolazi u obzir). Filipenko, koje je tvoje reshenje - kako ces zameniti onaj 9700 Pro za nesto mocnije? Mislim, mozes da pocnes da pises pesme profesionalno :), bice para od toga dobro ti ide...! ;)
Sto, ko kaze da to moram da igram odmah? :) Sacekace se sledeci apgrejd, uostalom i Morrowind sam presao posle 2 godine, doduse ne zbog hardvera vec zbog toga sto sam zeleo da se igri maksimalno posvetim kako ona to i zasluzuje a nisam uspevao da nadjem toliko vremena...

na nekom forumu procitah da ce gameplay biti oko 20ak sati bez side questova?

nego ima li neko neki link ili je voljan da u kratkim crtama objasni sta se desilo u morrowindu (mislim na main quest) jer sam ga bas davno odigrao pa sam vise zabopravio ona zakukuljena imena i nazive :) a iskreno nemam bas vremena da odigram ceo morrowind da bih se podsetio....

Samo da bude sto tezi za play; u Morrowindu (po defaultu) kad dodjes vec do nivoa 30 mozes medj' gomilu orkova da upadnes naoruzan samo grickalicom za nokte, a od nivoa 40 dovoljna je i cackalica sa koje ni ne moras da skidas ratluk...

G!!! je napisao(la):
nego ima li neko neki link ili je voljan da u kratkim crtama objasni sta se desilo u morrowindu (mislim na main quest)

http://til.gamingsource.net/tsomw/

Mada nisam baš siguran da ćeš od toga imati neke preterane vajde. Osim imperatora Uriela koji se samo uzgred pominje u Morrowindu, sve drugo je novo. Radnja, likovi, okruženje ... ali baš sve.
Poz

ok, znao sam manje vise da je svaka ES igra za sebe, nisam bas znao da su toliko nezavisne po pitanju price...

inace zasto su onoliko uprostili skill za blade, sto rece neko negde nije isto mahati nozicem i 2H machem

Narode, je li istina da je Oblivion odlozen za drugu cetvrtinu 2006 (tako procitah nesto na ActionTrip-u)? Ako jeste, grrrr.

koliko ja znam odlozen je za februar 06

silverglider je napisao(la):
Samo da bude sto tezi za play; u Morrowindu (po defaultu) kad dodjes vec do nivoa 30 mozes medj' gomilu orkova da upadnes naoruzan samo grickalicom za nokte, a od nivoa 40 dovoljna je i cackalica sa koje ni ne moras da skidas ratluk...

so true. ja sam tako nabildovao lika jer sam dosta trgovao i placao sam one po guildovima da me treniraju i do kraja sam imao valjda 46 nivo i sve mi je bilo uzasno lako...

byMaX je napisao(la):
so true. ja sam tako nabildovao lika jer sam dosta trgovao i placao sam one po guildovima da me treniraju i do kraja sam imao valjda 46 nivo i sve mi je bilo uzasno lako...
To ti je normalan problem u ovako nelinearnoj igri. Mazneš na početku neke vrlo skupe stvari, prodaš ih, kupiš trening, nabudžiš se strašno.
Kada sam se konačno vratio na glavni kvest i otišao na Red Mauntain, bez problema sam posekao sve što mi se našlo na putu.

BlackNeo je napisao(la):
Narode, je li istina da je Oblivion odlozen za drugu cetvrtinu 2006 (tako procitah nesto na ActionTrip-u)?
Da, i ja sam na to naleteo. Predviđa se da će izaći negde u periodu februar-april '06.

"Ako jeste, grrrr."
Ma neka more. Samo nek' je budže i bruse. ;)

Poz.

byMaX je napisao(la):
Najgore od svega sto mora za ribu da se pripremi mashina da bi ovo mogla da igra... Moja je spremna, ali za ono ce biti potreban X1800 ili 7800 da bi radilo kako treba (smanjenje detalja ne dolazi u obzir).

A sto ste tolko optereceni grafikom? pa dzaba meni da igra izgleda savrseno, ako je ******. e vo i filipenko, ima (sto se tice brznine) jaaaako slican komp kao ja i on nece da pegla q4, a ja sam ga lepo presao u 1024, skoro sve na max (tj. nisam mogao da stavim na very high, probao sam, ali izgleda treba 2 giga rama). i nisam ga ja igrao zato sto izgleda super, vec sto mi je dobra igra. ako oblivion bude bio zanimljiv kolko i prethodnik mu, ako treba u 640 low, stavljam ga u 640 low, pa udri.

a ja i dan danas, starije igre, gde mogu da stavim max aa, i max anisotropno filtr. ne stavljam ni jedno ni drugo, jer stvarno ne mogu da shvatim da neko moze dok mu prolecu hiljade raketa (recimo q3 a i sada q4) da primeti neku razliku. ja ne mogu.

Cekajte bre ljudi, da li je to nesto u fazonu Morrowinda?

kimi, potpuno si u pravu, ali kad vec hoces maksimalno uživanje... red je da poteraš sve na max. ipak, kad ne bih imao mogucnosti da igram na highest, sigurno ne bih odustao od igranja samo zbog toga... igrao bi na medium ili low...

Vrh Dno