Šta je novo?

obicno SQL pitanje

rumski

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
604
Nije mi jasna jedna stvar:
ako na veratovom serveru imam forum tipa phpBB (sa kreiranom bazom podataka), i uploadujem forum tipa vBulletin.... da li mogu da ga kacim pri instalaciji na ISTU SQL bazu....?
Naravno, posle bih importovao sve u vBulletin, i obrisao phpBB sa servera.

Molim vas....

Naravno da mozes istu bazu da koristis, jer ce pomenuti softver da kreira zasebne tabele koje ce koristiti ... Jedino ne znam da li ce taj import iz jednog u drugi tip foruma, proci toliko bezbolno ... Pretpostavljam da su razlike izmedju strukture tabela koje se tu koriste, zaista velike, i da bi to moglo biti dosta nezgodno ... mada je moguce da postoje na netu neki skriptovi koji bi mogli da to sve obave automatski ... Mada je meni sve to bilo dosta rizicno, tako da se i dalje drzim phpBB-a ... posebno sto je besplatan ... :type:

Poslednja izmena:
Ima dobra import skripta.
Hvala na odgovoru.
Jos bih te zamolio za jedan odgovor:
kod verata imam 100MB. Trenutna SQL baza phpBB foruma je oko 70MB (kompresovana). Postoji li mogucnost da mi 100MB bude malo za ovakvu operaciju?

Veoma lako to moze da se desi ... jedino resenje bi bilo da skripta kopira i brise tabele jednu po jednu, a ne u paketu (sve odjednom) ... Mozda da pokusas da trazis makar privremeno da ti povecaju kvotu, kako bi to odradio ... Ne kosta nista da ih pitas ...

Nego otkud 70MB baza ... i to kompresovana ... pa ni sa 50.000 postova ne bi trebala bude toliko velika ... Ja recimo uvek cistim tabele phpbb_search_wordlist i phpbb_search_wordmatch i phpbb_search_results, posto zaista mnogo zauzimaju, a i vecina mojih korisnika ne koristi search ... jeste da se dosta zrtvuje tako, ali ipak ostvarujem neku ustedu u prostoru ...

Nazad
Vrh Dno