- Učlanjen(a)
- 12.05.2005
- Poena
- 349
O tome, "zasto smo mi, Srbi, tu gde jesmo, a ne tamo gde smo bili" moze da se napise scenario za spansku seriju + esej u 12 tomova.... ali necemo o tome sada. 
Šta da se kaže osim - ko tako zamišlja neka proba. I nije 30e nego 25e po ruci (PDV dođe na kraju). Da li bi rizikovali svojih 500e na nabavku kartice s prosečnom šansom da se proda u roku od nekoliko nedelja i zaradi 25e, a ako padne cena da se izgubi toliko ili više? Bolje ići u kladionicu, a ovim se bave oni koji ne prate sport. :dbigone je napisao(la):hocu graficku karticu, moze evo ti izvoli, cekaj da ti napisem garanciju i ako si krajnji prodavac cing, 30 eura, vrlo tesko zaradjene pare!
Sasa je napisao(la):Koje lozenje!
Da li vi sto gledate cene po netu znate da su to cene bez poreza ? I u Americi i u Evropi. Dodajte na to 15-20%.
audiofreak je napisao(la):Moram da se ne slozim s tobom.
Ko nije probao pa kaže 'zarada od 30e po kartici je super, meni bi bilo dosta i 20e' razmišlja iz svog stana i ne shvata - troškove. Evo, meni bi bilo dosta i 3e zarade po 7800GTX kartici! Za toliko me ne mrzi da dohvatim sa police, napravim račun i garantni list, naplatim, udarim pečat, zapakujem u kesu i kažem 'hvala, dodjite nam opet'. U čemu je štos? U reči 'zarada'. Tih 30e nisu zarada, retko i pokriće troškova. Evo opet malo matematike...Sasa je napisao(la):Ko misli da je sposoban da prodaje HW, neka to radi, pa cemo da pricamo nakon 6 meseci.
simpson H je napisao(la):Intel 630 kada se pojavio kod nas kostao je isto (ili par evra razlike) kao i 3.0 1MB L2 i opet poredis USA gde su cene EXTRA u odnosu na ceo svet!
simpson H je napisao(la):Sto ga ti nisi porucio iz Francuske , Svajcarske, pa i Nemacke nego bas iz USA?
simpson H je napisao(la):I zasto niko ne komentarise sto se kupcima drzava ugradi na svaki komad HW 18% i zaradi 50 i kusur % vise od uvoznika?
Sasa je napisao(la):Da li si ti svestan marzi i nabavnih cena u USA ?
Da li znas da recimo da odes kod baje koji vodi newegg.com i pokusas da kupis 100 tih P4 630, mozes najvise da se nadas 1% nizoj ceni ?
Sasa je napisao(la):jer se ovde P4 630 proda dva puta mesecno (prosecan diler/manja maloprodaja). Zarada je 5-10%, ali priznaces 5-10% na 50evra je prakticno nista.
Sasa je napisao(la):Da li kapiras te relacije ?
Sasa je napisao(la):Cenite bre sto imate na ovom forumu 10 stvarno dobrih prodavaca, koji se razumeju u svoj posao. Ugradjuju se koliko moraju da bi se *****o zivelo.
Znate ih svi, jel neko od njih vozi auto od 20k evra ili ima 20 zaposlenih u firmi ? Pa gde ode onda ta silna zarada ?
Nisam (još) vodio takvu firmuaudiofreak je napisao(la):opet napominjem da pricamo o velikim distributerima, a ne o malim firmama i drzimo se toga.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari