novoprepeceni je napisao(la):Moze sve manje vise da radi samo sto je tragicno sporo(za te pare) daj mu malo da kompresuje Divx ili Mpeg2 i neces se bas oduseviti
novoprepeceni je napisao(la):S konja na magarca (athlon XP 2400+ na sempron 2200+). Athlon XP 2400+ po
performansama dodje kao Sempron 2800 pa ti vidi. Iz mog iskustva mogu reci da su
Athlon XP dosta bolji procesori (iako je sve to isto jezgro) od Semprona. Sticajem nesrecnih okolnosti moj Athlon XP 2200+ je stradao u havariji koju je izazvalo napajanje
i zamenio sam ga Sempronom 2600 ocekujuci iste performanse ali je ovaj sporiji nekih
10% tako da ako hocete da realno poredite Athlon XP i Sempron(Socket A) sa Sempronovog PRa oduzmite nekih 500 i to je to. Po tome taj Sempron 2200 dodje
Athlon XP 1700+.
Znaci ako je to kao (a jeste)XP 1700+ sam zakljuci kolika je razlika u odnosu
na Bartona 2500+.
Invader je napisao(la):Mene zanima overclock Semprona, imam na drugom kompu plocu A7n8x-x i Samprona 2200+, kad stavim mnozilac na 10x a fsb 195, ocekujem 1950mhz a on stavi ~1750mhz
Sad u cemu je fora :trust:
Sasa je napisao(la):Koje gluposti ovde covek moze da procita to je strasno
Sempron = Athlon XP sa jedinom razlikom u kloku.
Sve sto radi radi nesto sporije, ali to zar je 10-15% razlike izmedju Semprona 2200+ i Athlona XP 2200+ ili izmedju Athlona XP2500+ i Semprona 2500+ strasno, uzasno ili katostrofalno ?
Birajte reci, budite bre realni. Naravno, jesu Semproni sporiji medjutim to ne moze ni da se izmeri u internet/office aplikacijama. Merljivo je i mozda moze da se oseti u nekim "zahtevnijim aplikacijama" ali su razlike u granicama 5-15% u odnosu na slicne Athlone.
Pozdrav!
Overkill je napisao(la):Pa da budemo realni.Sempron 2200+ je totalni krs.Pre neki dan sam imao prilike da se "poigram" sa masinom koja ima doticni procesor.Pricam o masini sa solidnom kolicinom solidnog rama (kingston 1 Gb) i uopste ostatak masine nije los.
Generalno sve je smoreno...masina toliko smoreno radi da umalo nisam zaspao prilikom reinstaliranja win.
Naravno,ne vredi nista da pricam...........b4b je napisao(la):Kazem ja, za 99% korisnika Athlon=Sempron...![]()
Sasa je napisao(la):Izvini, ali ovo sto pricas je bez veze. 2200+ je od 2400+ modela neprimetno sporiji, a oba su u odnosu na klasicne Athlone tek nesto sporiji.
U praksi, obican korisnik nece priemti razliku izmedju Athlona i Semprona.
To sto ti pricas je grubo preuvelicavanje. Ne razumem samo da li si samo previse teatralan u zelji da ljude odbijes od Semprona ili imas ne znas.
Skapirajte, nema zavere, nema kvaka, T'Bred B jezgro na Semrponima je identicno kakvo je bilo na Athlon XP procesorima. Nizi radni takt, ali isto jezgro, dakle, glupost tipa Sempron ne moze da radi ono sto je Athlon mogao je samo glupost, nista vise.
Drugo, sta 1GB rama radi u masini sa najsporijim mogucim AMD procesorom ? 1GB kosta ~150€, sasvim je ocekivano da si uz toliko memorije uzeo skuplji procesor. Ako ni zbog cega onda iz principa, 1GB RAM-a je daleko iznad proseka, a 2200+ je najsporiji AMD u ponudi.
Ali, ok, iz nekog ludog razloga moralo je 1GB RAM-a i onda je samo Sempron 2200+ "upao" u financijsku konstrukciju.
novoprepeceni je napisao(la):Naravno,ne vredi nista da pricam...........
U najmanju ruku je cinjenica da su uzeli staro jezgro (tbred b)
promenili PR oznacavanje,izmislili novu seriju i podigli cenu.
Meni nije jasno zasto nisu ostavili Athlon XP(takve kakvi su do tada bili)
za takozvani low budget segment trzista,kao da niko ne ume da cita i misli
pa ne razlikuje Athlon XP i Athlon 64....
Overkill je napisao(la):Primera radi ta masina se znacajno smori prilikom rada u photoshopu(tu sam primetio najvece usporenje).Znaci nista ultra zahtevno nisam radio...samo blaga primena cooling filtera i podesavanje osvetljenja na malo vecem broju fotografija(oko 400).OK znam da je tu i memorija sa chipsetom u igri ali veliku ulogu ima i procesor.Istu tu akciju daleko brze obavlja intel (northwood) 2.4 sa istom kolicinom iste memorije na sada vec zastarelom 845 chipsetu.
Sasa je napisao(la):Pa naravno. Takav P4 2.4 kada bi sada bio u prodaji, kostao bi najmanje 110-120€ (bez PDV-a) sto ce reci, tri puta skuplji procesor od Semprona 2200+
Naravno da je brzi, pride si u Photoshopu, gde je Intel dominantan.
Dalje, kazes, "zastareli i845" i to je opet greska. On jeste star, ali cip-setovi se ipak ne razvijaju toliko brzo kao sto se to "cita" iz tvoje recenice.
i845 i dalje ima odlicne mogucnosti i pruza dobre peformanse. i865/i875 imaju samo dupli memorijski kontroler (od koga znamo da se ne dobijaju neke preterane razlike sem u par primena) a opet i9x5 u i865/i875 sa PCI-E magistralom i DDR2 memorijom. Samo to, da, jer razlike u performansama nema.
Konacno, sta je KT400A na kome si sigurno vozio tog Semprona, nista vise nego "nabudzeni" KT266A koji je duplo stariji od tog i845. Sto ce reci, KT400A je takodje daleko od "savremenosti". Misli o tome
Pozdrav!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari