Šta je novo?

O/c

Thread otisao u totalni off-topic od samog starta...morao sam da intervenisem, sorry - sve obrisano !

Ajd iz pocetka...na zadatu temu !

BTW, za ove slike cemo da se konsultujemo, ako nema tehnickih problema onda OK, ako ima onda...

Mozes da ga teras sve dok ne pocnu da se javljaju artifakti ili nestabilnost...
Gornju granicu ces morati da utvrdis testiranjem.... Ali ne ostavljaj nikada na gornjoj granici...

Kao sto rekose, gornju granicu moras sam da utvrdis i tu ti niko ne moze pomoci. Koristi neke proverene benchmark programe, recimo 3dmark 03, ali ne obracaj paznju na rezultate posto je potpuno neobjektivan. Koristi ga samo za utvrdjivanje stabilnosti.

I jedno usputno pitanje - zasto si uzimao Intelov 3.06 procesor a za graficku FX 5200 ? Mogao si da ne kazem bas za iste pare, ali za 20-30€ vise, sto si mogao da ustedis na procesoru uzevsi 2.6-2.8, da uzmes makar neki 9600.

OptiPlex je napisao(la):
I jedno usputno pitanje - zasto si uzimao Intelov 3.06 procesor a za graficku FX 5200 ? Mogao si da ne kazem bas za iste pare, ali za 20-30€ vise, sto si mogao da ustedis na procesoru uzevsi 2.6-2.8, da uzmes makar neki 9600.

koliko sam ja video na onoj slici nije uzeo 5200 vec 5600 sto i nije tako lose resenje :wave;

OptiPlex je napisao(la):
Kao sto rekose, gornju granicu moras sam da utvrdis i tu ti niko ne moze pomoci. Koristi neke proverene benchmark programe, recimo 3dmark 03, ali ne obracaj paznju na rezultate posto je potpuno neobjektivan. Koristi ga samo za utvrdjivanje stabilnosti.

Vidis li da mu je graficka FX5600 ?

Preporucujem ti da Mark03 zaobidjes :mrgreen: . Toliko je osetljiv da je to bruka. Evo drzim r9700pro na 385/365 i non stop ima artifakte u marku03 dok , gle cuda, svaki drugi software koji je koristi radi bez greske non-stop.

OptiPlex je napisao(la):

Ne,imam FX 5600 utr.
Ne znam,mrzi me da stalno pomeram samo 3 po 3 ili 4 po 4 sve jedno,'teo sam odma da ga gurnem u vatru :happy: ,ali ovom krsu se vec posle 40mhz svakom,u igricama pojavljuju neke mrlje.Prvo mi zablokira jedno 5 sekundi,pa neke pixele zameni belim kvadraticima,i naravno ne mogu da igram...

Ono sto sam ja hteo,je da procesor ne diram,u prvi mah mi se cinilo da je ovaj A310 dobar,medjutim kada sam video onaj topic 'GFX in real gaming' teo sam da padnem u nesvest...odmah sam se potrudio da zamenim ovaj krs za neki Radeon 9800 pro,medjutim nabavljaci su rekli da ga jos nema u prodaji (kao ni fx5900,nije se tad jos pojavio kod nas,a ne znam da li je i sad...),tako da nisam imao gde...

Koji sam ja lik. Tek sad vidim koliko ne vidim :D

Zasto smatras svoj vrlo solidan komp kantom, i relativno solidnu graficku smecem ? Ne vidim sta ima mnogo bolje da se uzme, pogotovo od procesora...od karti ajde, kao ima, ali nista neophodno.

-=*[BarSel]*=- je napisao(la):
...

Ne,imam FX 5600 utr.
Ne znam,mrzi me da stalno pomeram samo 3 po 3 ili 4 po 4 sve jedno,'teo sam odma da ga gurnem u vatru :happy: ,ali ovom krsu se vec posle 40mhz svakom,u igricama pojavljuju neke mrlje.Prvo mi zablokira jedno 5 sekundi,pa neke pixele zameni belim kvadraticima,i naravno ne mogu da igram...

Pregreva ti se grafička...

A fora je sto ima najveci cooler od GeForcova....ako izuzmemo onaj 5900 Gainwardow sa 2 coolera....

-=*[BarSel]*=- je napisao(la):
A fora je sto ima najveci cooler od GeForcova....ako izuzmemo onaj 5900 Gainwardow sa 2 coolera....

Pa sve ima svoje limite, ne mozes da nasviras graficku karticu ne znam koliko...Ako se javljaju artifakti (brlje po ekranu) znaci da je memorija dostigla svoje limite i tu tesko da ima pomoci. Bolje hladjenje ce samo delimicno pomoci (mozda jos par MHz), a osnovni problem lezi u primerku kartice. Ionako ti je to dovolno brzo za sve igre. Vrati sve na default i igraj se kao covek. Nemas potrebe da overklokujes, jer ce ti i na defaultu svaka igra raditi u 1280x1024 full detail na toj masini. Jednostavno - zaboravi o/c.

Sam si sebi odgovorio. Vidis i sam gde se i kad javljaju greske u rendanju. BTW 100x ti jue bilo bolje da si uzeo 2.4c i 9800pro/5900 al` ajde nema veze sta je tu je:)

Ok.
Rekao sam da sam mogao da zadrzim ovaj procesor nista da ne menjam,a graficku da uzmem neku drugu....u tom trenutku kada sam bio za fx5600 nisam znao da je Radeon toliko bolji :?
Prodavci su mi rekli da r9800 jos nema u prodaji kod nas,tako da nisam hteo nista da diram.....zamenicu je za 1,1.5 kad se pojavi nesto bolje kao r400 npr....

Nazad
Vrh Dno