Šta je novo?

O/C rezultat na nFORCE-u!!!

Combuster

Čuven
Učlanjen(a)
21.03.2002
Poena
619
Bez dizanja voltaze i multiplikatora, na bednom kucistu (napajanju) sam postigao 162MHz magistralu sa procesorom AMD XP 1600+.... Ko ima jachi rezultat i koliko.... Da sam se potrudio mogao sam i vise ali sam zurio da radim emisiju a ploca nije moja ionako... Kada budem uzeo EPOX-a 8KHA+ vraticu se sa o/c rezultatom od jedno 180+ MHz po magistrali :)

Kad budes imao 200+ Mhz javi nam se. ;) Usput pogledaj malo ovo

Objasni mi postupak. Kolika voltaza, na kom procu, koji tip Memorije (da li nFORCE podrzava DDR 333?) da li si radio downclock sa multiplikatorom (naravno da jesi :D) i koji delilac FSB/PCI (1/5?) Pa da probam :D

A postove sam pregledao pa nije loshe za KR7A LOL.... Memorija mu je gurala 10MHz vishe nego shto je predvidjeno pa mu je malo pravila probleme.... Shta znam onog nFORCE-a sam budzio sa default BIOS-om... Otici cu do ortaka pa cu da sada probam jer ga je flash-ovao pa cu da ti javim rezultat. A memorija je Micron PC2100

Combuster je napisao(la):
Objasni mi postupak. Kolika voltaza, na kom procu, koji tip Memorije (da li nFORCE podrzava DDR 333?) da li si radio downclock sa multiplikatorom (naravno da jesi :D) i koji delilac FSB/PCI (1/5?) Pa da probam :D
Svi naponi su na default-u osim za memoriju koja je krsh pa nece da radi kako treba ni na 150 Mhz FSB-u.
AGP je na 4X sa ukljucenim Fast Writes, a grafichka je Gainward GeForce 2 MX TV-out , a probano je i sa MSI GeForce 4 MX 440 , kao i sa GeForce 3 Ti200

Athlon je TBird iz najjache serije AYHJA na 1.2 Ghz na 12x100 Mhz radi na 1.5 na 1.75v , a na 1.4 na 1.55v
PCI je 1/4 , dakle 50 Mhz , a hard disk koji to podnosi je Maxtor D740X 6L

Na najlabavijim memorijskim setovanjima igrao sam Comanche 4 oko pola sata bez krahiranja .

Definitivno , jedino usko grlo u sistemu je memorija.

Uh 50 MHz PCI! 100 MHz AGP??????? Je li moguce? KUVANJE I PRZENJE!!!!!! :D
E a pitanje ostaje. Da li nFORCE podrzava DDR333?
A za overclock svaka chast. Kazem ti kad uzmem EPOX-a javljam se sa rezultatima.

A za overclock svaka chast. Kazem ti kad uzmem EPOX-a javljam se sa rezultatima.

nFORCE ne podrzava ddr333 i uzmi EPOX-a obavezno :D:D:D

Pa naravno. Epox+Prophet 4800 kad izadje jer Epox saradjuje sa Herculesom (Hercules radi AGP testing Epox-ovh ploca)... Je'l imash 8KHA+ ? Daj mipar utisaka iz prve ruke!

nFORCE 420 ja mislim da nije D u pitanju jer chini mi se da nema DOLBY support a nema ni initegrisanog MX-a.

Aca je napisao(la):
Kad budes imao 200+ Mhz javi nam se. ;) Usput pogledaj malo ovo

Sacekaj malo pa da vidis 250fsb !!!

Za 10tak dana dobici iz nemacke : ABIT kr7 RAID , EnerMax 550w,
i MICRON 2700 ddr , ATHLON XP 1800 ++

Kralj ARTUR je napisao(la):

E to bi stvarno voleo da vidim. :p :D U medjuvremenu, porasti malo i uozbilji se. ;)

Iskreno da ti kazem , niti mi se graficka pregrevala , a ni hard disk.
I sam sam zaprepashcen .
Narochtio shto to sve radi na AGP 4x !!!!

Kralj ARTUR je napisao(la):

Sa Micronom mozes samo da sanjas o 220+ Mhz-a. Pozdrav.

Pa naravno. Epox+Prophet 4800 kad izadje jer Epox saradjuje sa Herculesom (Hercules radi AGP testing Epox-ovh ploca)... Je'l imash 8KHA+ ? Daj mipar utisaka iz prve ruke!

sto se tice ploce...ploca ubija. brza je (ne koliko i ABIT) ali ima mnogo vise potencijala za oc od Abita. Mozes da furas Vcore na 2.05 V (!!!), super je stabilna (furam je na 166 MHZ podesavanja za memoriju TURBO, CAS2), ima delioce za PCI 1/6 (takodje i za AGP)...Dizao sam sistem na 200 Mhz (na zalost to je max, vise ne moze) i nije mi pravila probleme...najbolje preporuke...Mnogo je bolja od mnogo skupljih ploca (npr ASUS-a) i dosta jefinija od ABITA...poz

Misko je napisao(la):
Sa Micronom mozes samo da sanjas o 220+ Mhz-a. Pozdrav.

220+...tesko...za to bi trebao neki Corsair....E kada bi to uzeo to bi bila druga prica...

intel je napisao(la):
Mozes da furas Vcore na 2.05 V (!!!),
To je veoma zdravo za procesor !!! :D
Ne znam samo chime ces da ga 'oladis na 2.05 v , kada se jedva ohladi na 1533 Mhz na 1.8 v , koliko meni radi TBird.
Sto se tice dizanja vcore-a , KR7A takodje moze da dize voltazu cak do 2.2v , uz veoma jednostravnu modifikaciju ploce. Ukoliko imas vodeno hladjenje ili LN , nece ti biti veliki problem da prepravis plocu :D

Mislim da VCore veci od 1.9 na Athlon proceosrima je totalno nezdrav. Ne biih da menjam procesor za godinu dana jer mu to uzasno skracuje radni vek, a shto se oo/c-a tiche mene zanima prosti overclock kao shto je chika INTEL uradio (dakle mulitiplikator isti, magistrala oko 170 MHz, a shto se memorije tiche pa gde u KV-u da nadjesh Corsair i Mushkin :D) ...
Epox je imao dosta prooblema sa GF3 Ti500 karticama i poocetnim verzijama bios-a... Mada sve su to sada ispravili a i rev 2.0 plooche je tu takoo da i to mora da se gleda pri kupovini.
Za kraj josh jedno pitanje.... Trenutna cena Epox-a 8KHA+ je ...... DM ?
Mada ako ne skrpim kintu sada chekam KT333A i da pojeftine HD-ovi sa plochama od 40 GB... Mada se vec sada uskoro planiraju oni sa 80GB po ploci. Onda ide zaista besan overclock....
Kako li se overclockuje hammer? :D x86-64 ruleZ / IA64 sukZ

Mislim da VCore veci od 1.9 na Athlon proceosrima je totalno nezdrav. Ne biih da menjam procesor za godinu dana jer mu to uzasno skracuje radni vek, a shto se oo/c-a tiche mene zanima prosti overclock kao shto je chika INTEL uradio

evo sta sam ja uradio na EPOX-u

Pa dobro chekacemo jedno 7 meseci na KT400 chipset :D
Jesu ono sundjerchici koji dodatno greju memoriju ili neki vid keramickih plocica jer je slika malo fuzzy :D Zezam se ali jos mi nije jasno kada ce mb podrzavati tu memoriju. Uostalom teorijski 8xAGP josh nijei iskorishcen od strane bilo koje gk dok ga KT333 podrzava a za implementaciju cemo josh malo sachekati.... Mada suska se da bi kroz par nedelja trebalo da prvi primerci VIA KT333A chipset-a ugledaju svetlost dana...

Pa dobro chekacemo jedno 7 meseci na KT400 chipset :D
Jesu ono sundjerchici koji dodatno greju memoriju ili neki vid keramickih plocica jer je slika malo fuzzy :D Zezam se ali jos mi nije jasno kada ce mb podrzavati tu memoriju.

hmmm...pa tu memoriju mozes da stavis u koju god hoces plocu. e sad pitanje je kako ce ploca nju da prepozna i da li ploca moze da podrzi toliku magistralu (od 200FSB)...znaci teoretski kada bih uzeo tu memoriju i stavio na neku plocu sa KT266a chipsetom (npr. abita) jedini problem bi bila ploca i ostale periferije...pitanje koje se postavlja da li ona to moze da izdrzi, a ABIT i EPOX mogu ko iz sale...Znaci komotno bi mogao da drzis magistralu na 200FSB (jos kad bi bio neki CAS2, to bi bilo mnooooogo za*jebano :D:D:D ) bez brige da ce da ti memorija pravi probleme...

Stvarno me vuces za jezik :)
Kada dodjem sa posla , postovacu screen shot sa 210 Mhz FSB-om. Ako neko oce moze i jos neki rezultat ? ;)

Pa i u inostranstvu ne moze da se nadje DDR333 CAS2 ram. Chika toma je nashao Corsair DDR333 ali najvise shto je izvukao je CAS 2.5 :D
A drfedja ce josh malo pa na 220 koliki je maksimum za njegovu plocu :D

Cika Toma nema pojma. Pogledaj malo ovo. Ja sam doduse narucio onu malo bolju PC 3000 Rev 2. :p Sto se tice maksimuma za plocu on je 250Mhz. ;)

Pogledaj ovo , mada mislim da ce moci jos malo.
Inache 192 Mhz FSB sam izvukao sinhrono sa KingMax PC2100 DDR memorijom i to na CAS2 !!! Pa ti vidi sta je KR7A .
Rezultat u Sandri :)
Pa malo je ostavio u prasini P4.
I to cemo poslati :)

Nazad
Vrh Dno