Šta je novo?

O/C Pentium D 805 !!!

deshacam

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2004
Poena
309
Pre par dana sam postao vlasnik D 805 i GA 8I945P-G-RH !!!
Molio bih sve koji imaju ovu kombinaciju da mi pomognu oko klokovanja iste.
Podigao sam FSB na 166 i radi OK, ali me interesuju setovanja za memoriju (1GB DDR2 667) na koliko vam stoji multiplier, latencije itd.
Interesuje me i voltaza...nisam siguran koju treba da podesavam FSB OverVoltage ili CPU Voltage Control...
Hvala svima unapred !!!

Poslednja izmena:
Trabelo bi to da ide i vise od tih 166 (idealno je 200). Sto se deljenja tice, ukoliko je dobra memorija mocice da radi i 1:1. Inace nisi napisao koja je memorija u pitanju tako da ti nemogu dati vise informacija. Inace obzirom da ddr2 radi na 1,8 mozes ici do +0.2 eventualno 0.4 ako je bolja memorija. Takodje za sam procesor intel daje garanciju da ce da radi do 1,4 mada i na 1,45 bez problema gura. Inace licno nisam stigao mnogo da experimentisem posto mi je ploca otisla u ofsajd ali kad testiram dodatno cu ti javim. poz

Uverio sam se da bas i nije stabilno na 166FSB, nisam par puta uspeo da restarujem masinu!
Ustanovio sam da stabilno radi samo na 150FSB (3GHz), sve ostalo mora da je na default jer je u suprotnom CRASH :(
Inace memorija je Veritech 1Gb DDR2 667 4-4-4-12

Poslednja izmena:
Nesto mi to cudno za 805icu (da li ti je dobro montiran kuler i koje su ti temperature uopste). Moj radi preko 3,5ghz bez dizanja napona (vise nisam ni cackao jel ko sto rekoh ploca me zezala maximalno), a kod komsije cak i 3,6ghz. Inace kod mene na 3,4ghz u idle 30 stepeni (mereno everestom; hladjeno zalmanom 9500). Sto se memorije tice ona ti za sada nije problem. Znaci usko grlo ti je procesor; ili nije dobro nesto montirano ili ti je ocajan primerak!!!

Kod mene je 37 idle, a full je 57 max !!! (SpeedFan)
Kod mene je BOX tako da mozda...mada je i kod mene radio na 3.6G ali nije bio preterano stabilan !!!!

Ljudi ne uspevam nikako da prebacim 3.2G na ovoj kombinaciji, nije da mi je malo ali..!!!
Ustvari jedini je problem na vecem FSB-u sto komp ne uspeva da se restartuje, inace radi sve OK i stabilno!!! Znaci kloknem ga, podignem sistem i kada pokusam restart, izadje iz Wind. ali ne uspeva ponovo da se digne sistem (ne ugasi se komp, ali se cuje mucenje ventilatora, naizmenicno podizanje i spustanje obrtaja), ekran ostane crn i to je to!
Ne planiram da radim na vecem kloku, ali zelim da ispitam mogucnosti, pogotovo sto za ovaj procesor i maticnu ljudi pricaju u velikim ciframa!!!
Hvala svima!!

Jesi mozda probao sa drugim napajanjem? Ti chiefteci 410W su katastrofa.

Poslednja izmena:
Uspesno je kloknut na 3.6G :) , bila je fora u odnosu fsb:dram !!!
Nasao sam optimalnu kombinaciju, ali nisam hteo preko 3.6 zbog box-a, mada se vidi da sigurno moze jos!!! Prvi put koristim chieftec i za ovih par dana ne mogu da ga ocenim, mada je klok rezultat na default naponima. Ako pouzdano znas za kvalitet, voleo bih da mi kazes detaljnije, pa da znam sa kakvom strujom imam posla :)
A da i temperature su mi : Idle 38-39, full render 55-56 !!!
Posto sam zadovoljan :) vratio sam sve na default.
Moja preporuka za sve koji razmisljaju u ovom konfiguracijskom pravcu :)

Nesto su mi mnogo cuden te temperaure, zar se nije 805 dobro grejala? 3,6 ghz 55C sa box coolerom deluje premalo....

I meni je cudno jer te temperature na tom kloku su ljudi dobijali sa Zalman ~50e vrednosti...mada koliko znam kod vecine 2.6 nije mogao da postigne bez podizanja napona za 0.1V...

Bukvalno nisam pipnuo VCore< ne znam mozda sam i trebao, ali sa druge strane ako sljaka-zasto da cackam!!!
Temperature su iz FanSpeed-a i EasyTune5 !!!
Vozio sam samo NFS, renderovao u mayi i afteru, a PCMark i 3DMArk su stvano pokazivali super rezultate (nisam ih sacuvao pa ne bih da lupam) !!!
Ono sto je fakat je da : klokovana makina (3.6) renderuje brze 45s, tacnije radi to za 2min u odnosu na 2.66 kojoj treba 2m45s !!!

Pazi ako su ti voltaze u redu i sistem je stabilan na 3.6 nemas razloga za brigu.

Ja sam svog uspio dignuti na 3.9GHz, ali se dosta grije NB.

Uspesno je kloknut na 3.6G :) , bila je fora u odnosu fsb:dram !!!

tek sam sad ovo video.
isti problem sam imao i ja, izgleda da ova ploca ne menja sama fsb multiplier, vec to mora rucno da se smanji pre pocetka OC.:smash:

sto se tice temperatura, imao sam priliku da probam istu kofiguraciju na nekoliko asus i gigabyte ploca (sve cetiri su 945p). dok gigabyte ploce po defaultu daju manji napon (umesto 1.38 -> 1.31) asus daje povecan napon (1.38 -> 1.44). znaci sa Vcore razlikom od 0.13V nije ni cudo sto postoje tolike razlike u grejanju (pa jedni prijavljuju 55 a drugi 65 C) i OC.

S čime mogu vidjeti temp NB-a na Gigabyte GA-8I945P-G?

xm... meni je 805D na 3.4GHz pri full loadu oba cora (2x divx kompresija ili 3d max sa mental ray) 72C.

sto? pa pre tri meseca ste mi ovde na benchu rekli da je ok i jos se javilo par usera koji su imali oko 70C pri full loadu... sta da mu radim? napon je 1.375... box hladjenje sa izuzetno dobro provertrenim kućištem...

ja toj 805-ci uopste ne bi dizao napon, bez dizanja ide do 3-3.2-3.3 kako kome, ******* je to CPU, gre4je se nenormalno i vuce struju ko mesalica za beton.
1.375 je dosta veliki napon za svaki dan i za nekli rad, moze za OC i zezanje, ali.....ne znam, meni se jedna ploca ISTOPILA od tog D805 pa zato i pricam.

U pravu je Okmijum.Kovacm,investiraj u neko bolje hladjenje,70 stepeni je povelika temperatura za full load.

kao sta ne primer (hladjenje)? probacu da spustim napon...

Meni je 805 radio na 3,2 sa jos spustenim naponom u odnosu na defoult. Inace isao je preko 3,5 na def V. Zao mi je samo sto nisam sacuvao shotove sa temperaturama u idle i load na 3.5, ali ako me secanje nevara temperatura je bila ispod 60 stepeni.

hm.. :) pa koliko je default za 805D, zar nije 1.375V... ?

Meni na defaultu Everest kaže 1.28, a temp u idleu je 30, a full loadu ne prelazi 40 :eyebrows: Na default naponu cpu i ram dignem ga na 3.8 (stabilno), ali kao što sam prije napomenuo, NB se tada užasno grije. I ovih 2x2.66 mi je sasvim dovoljno...

Poslednja izmena:
Meniradi "stabilno" na 3,8Ghz 760Mhz za memoriju Apacer AM1 533 4-4-4-12 a moze i 3-5-5-13

Radi i na 3,9 i 4GHz ali tih 4GHz ..je teshko upotrebivo...do 3,8Ghz ok posle je vec chupavo..Cooler ASUS VR...Napon dignem na 1,4v okruglo...kako pokaze CPU-Z...a za tih 1,4v u CPU-Z ti treb barem 1,42-1,45V u Gigabyte Easy tune-u. Ma i nije neshto..kad se klokne..3,6GHz bi mogao da bude OK upotrebljiv...kad se pogleda odnos performanse/temperatura/napon..

Meniradi "stabilno" na 3,8Ghz 760Mhz za memoriju Apacer AM1 533 4-4-4-12 a moze i 3-5-5-13

Radi i na 3,9 i 4GHz ali tih 4GHz ..je teshko upotrebivo...do 3,8Ghz ok posle je vec chupavo..Cooler ASUS VR...Napon dignem na 1,4v okruglo...kako pokaze CPU-Z...a za tih 1,4v u CPU-Z ti treb barem 1,42-1,45V u Gigabyte Easy tune-u. Ma i nije neshto..kad se klokne..3,6GHz bi mogao da bude OK upotrebljiv...kad se pogleda odnos performanse/temperatura/napon..

Nije lose dok ne skupis $$$ za C2D.Solidno resenje za medju-period :)

Ma ima ja za njega sad odmah..ali ima da mi gace spadnu..:D
Ima prechih stvari od Conroe-a....u ovom trenutku..
Chekam malo da pojeftini...a iskreno neshto mi i ne treba..sad odmah.

Poslednja izmena:

realno gledano i ne zna se :S: na samoj kitiji pise cini mise 1.4V max na intelovom sajtu isto svasta pise, ali najbolje je ako radi na npr 1.25-1.28 moze i na 1.15-18 cak lepo da radi, 1.35 je mozda bas maximum, moze i to al ne znam bas za 24/7 rad itd...
opet dal ti treba za neki rad itd ili za rekord :crash:

pa radi mi na 1.375 sve vreme i to bez problema.. jedino sto ima temperaturu od 70C ali opet cini mi se da moze da trpi do ~90C ...

Nazad
Vrh Dno