Šta je novo?

NWN2 site - zvanično

Mada arazumem™ otkud toliko interesovanje kod tebe za NWN, kad si predvodio pljuvanje po kecu i u svakom postu forsirao kako je Fallout dosta bolji :D

meh, odgovor je jednostavan, jel vidis negde neku igru u najavi koja ce biti nalik falloutu? samo par indie projekata i to je to...

ipak su na igri radili dva cool tipa, pa je ljudski nadati se da ce implementirati nesto dobro i interesantno

a i zazeleo sam se rpga sa "izometrijskom kamerom"

i dan danas cu da pljujem po kecu, jer je ono smesan rpg :) o nastavku za sada nemam razloga za to, jer ga nisam ni probao, a svakako bih voleo da se prijatno iznenadim, mnogo je lepse prepricavati iskustva iz igre nego trviti dal je losa i koliko je losa ;)

DVD9 to 2xDVD5

Evo moje konverzije na 2 DVD-a, kreirajte dva temp direktorijuma, npr. NWN2 DVD1 i NWN2 DVD2, u prvi dir iskopirajte ceo sadrzaj DVD9, a u drugi temp dir iz prvog prekopirati direkotrijume DirectX, Prereq, Root i Documentation i cut'n'paste data6.cab i data7.cab iz prvog u drugi . U prvom (moze i u drugom, jer setup nece traziti da se ponovo ubaci DVD1) temp diru kreirajte foldere za cr... a znate vec sta. Posto ce drugi DVD da zvriji polu prazan, ja sam pored ona dva kabineta dodao i NWN Diamond :d , pa su sad oba DVD-a skoro u potpunosti puna. Tako spremljene, snimite sadrzaje svakog od dva temp dira na jedan DVD5 sa labelama npr. NWN2 DVD1 i NWN2 DVD2. Setup ce sa ovakom postavkom kabineta traziti disk 5 na kom se nalaze preostali kabineti (naravno, ubacite DVD2) i setup ce se zavrsiti normalno.

Poslednja izmena:
Da li neko zna gde igra skladisti fajl kada se eksportuje karakter?

My Documents\Neverwinter Nights 2\localvault\

mLaki je napisao(la):
Pa ne mogu da verujem, sad cu opet morati da coravim citajuci sitne dijaloge? E pa neces vala! Jedna od najvecih zamerki zbog kojega sam odustao od igranja prvog NWN-a je nedostatak voice overa. Ovo je neverovatan bezobrazluk.
Sta mislis koliko bi zauzimala igra kada bi za svaki dijalog postojao voice over??? :trust:

Igra je dobra, ali ima nekoliko objektivnih mana:
- Mapa je u kecu bila vrlo pregledna i jasna. Ovde sa ovim rotacionim ******m pokušavaju da naprave iluziju većeg prostora, pa stalno mora da se gleda na area map da bih video gde sam zapravo.
- Borba u kecu je bila idealna. Ovde su je malo sjebali, u nekim trenucima liči na hack&slash ko Dungeon Siege.
- Inventar u kecu je bio odličan, sa itemima razne veličine i pridruženim sličicama po kojima se iz aviona videlo šta je koji item. Ovde je ko u Balduru i Icewindu, svaki item zauzima jedno polje a mnoge sličice su totalno nejasne pa umesto odmah da se vidi šta je, mora da se prelazi mišem.

Posle par sati odigranih u NWN2, utisak mi je veoma pozitivan. Nije banalna igra kao prvi deo i sada već podseća na Baldur's Gate, što je extra :D Sviđa mi se veliki izbor zanimanja i u suštini kako sve funkcioniše u igri. Jedino mi kamera smeta... nekako je čudna, ali zato sve ostalo izgleda ok.

edit: Uopšte ne smeta nedostatak voiceover-a. Ja mislim da nema teorije da se odradi u tolikoj meri da bude i isplativo za razvojni tim, a i opširno kao što treba da bude. Evo u Oblivionu postoji svuda voiceover, pa posle nekog vremena počnu da smaraju stalno isti glasovi, a i broj opcija u dijalogu je ekstremno smanjen zbog toga... ko će da stigne da odradi sve to? ;)

Poslednja izmena:
Kamera je ista ko u kecu s tim što je ugao malo "strmiji". Samo ga malo spusti (pomeranjem miša ka gornjoj ivici ekrana).

U stvari lupam, nije loša borba.
E da, ako ne čujete ništa dok je tučnjava, u opcijama prebacite zvuk na "Full <nešto>" ili Eax (ako volite da odzvanja, ja recimo ne volim), umesto "Light <nešto>".

Poslednja izmena:
Evo moje konverzije na 2 DVD-a, kreirajte dva temp direktorijuma, npr. NWN2 DVD1 i NWN2 DVD2, u prvi dir iskopirajte ceo sadrzaj DVD9, a u drugi temp dir iz prvog prekopirati direkotrijume DirectX, Prereq, Root i Documentation i cut'n'paste data6.cab i data7.cab iz prvog u drugi .

Znaci, te fajlove koje prekopiram iz prvog u drugi da li ih brisem iz prvog direktorijuma (prvi disk) ? Sta ti znaci cut'n'paste, isto prekopiram cab6 i cab7 iz prvog u drugi i obrisem ih u prvom?

I sada krucijalna stvar koja mi nije jasna, znaci da li ti manipulises tim fajlovima tako sto otvoris image sa DT-om pa ih snimis sve sa virtuelnog drajva u prvi disk?

pored ona dva kabineta dodao i NWN Diamond

Sta je to?

@Cwelle Hvala!

Lepo montiraš disk na Daemon pa odatle ubacuješ fajlove u Nero kompilaciju.

Nego jel može ovde da se priča sa companionima i zašto ne može?

Da li je moguce da se podesi da se kamera rotira za 360 stepeni, drzeci desno dugme misa?????

Moram prvo da ubacujem u temp dir-ove na hard. Znaci, virtuelni disk se ponasa kao pravi... radi se o tome da ja mesam "pravi" imidz i mini image od par desetina kb koji u sebi sadrzi "celu igru"...

Kako li je Mlaki to provalio... :) U svakom slucaju, narezacu tako samo ne znam gde da probam jer sam vec obe igre instalirao pa bi bilo lepo da nam on kaze da li je probao to negde. Ali iako ne bude radilo, uvek moze da se iskopiraju svi fajlovi na hard i da se sa njega pokrene instalacija.

Za mene je igra fenomenalna ista zaraznost kao BG ali kamera je katastrofa bar za mene :p:mad: :smash: a dugme za rotiranje je treci taster na misu koji veoma iritira.

Moram prvo da ubacujem u temp dir-ove na hard. Znaci, virtuelni disk se ponasa kao pravi... radi se o tome da ja mesam "pravi" imidz i mini image od par desetina kb koji u sebi sadrzi "celu igru"...

Kako li je Mlaki to provalio... :) U svakom slucaju, narezacu tako samo ne znam gde da probam jer sam vec obe igre instalirao pa bi bilo lepo da nam on kaze da li je probao to negde. Ali iako ne bude radilo, uvek moze da se iskopiraju svi fajlovi na hard i da se sa njega pokrene instalacija.

ma nemuci se ima vec ono za ono:)

@Civil

Iskopiras ceo sadrzaj sa diska (virtuelnog, DT :eyebrows:) u prvi temp dir na hard disku, premesti ona dva kabineta, data6.cab i data7.cab iz prvog u drugi temp dir (znaci nema ih u prvom temp diru), iskopiras ona cetri direktorijuma iz prvog u drugi temp dir (Root, Prereq, DirectX i Documentation) i kreiras direktorijume za ponovonapunjenu verziju. I tako sredjene fajlove snims na DVD (dataX.cab se vide odma cim se browsuje DVD na kome su snimljeni).

NWN Diamond stoji za Neverwinter Nights Diamond Edition, koja jednom instalacijom instalira prvu igru i obe ekspanzjie, nema potrebe za pecovanjem itd.

Mozda nisam napomenuo, ovu proceduru sam testirao, narezao na dva DVD+RW, instalirao sa njih i sve radi kako valja radi.

Poslednja izmena:
Ljudi ajde neko da otvori novi thread a ovaj bi mogao da se zakljuca sa site-om i novostima je gotovo igra je stigla...

Arazumem™ aophodnost™ pokretanja nove teme, dovoljno je ovu preimenovati. Već neko vreme ide info o samoj igri, uostalom...

Ma "ubi" nas sa tim "A" prefiksom, daj bre pricaj fino :D

Ma "ubi" nas sa tim "A" prefiksom, daj bre pricaj fino :D

Ne razumes ti to,to je sindrom koji nosi naziv po jednom sjajnom svedskom fudbaleru:d .

Bah,vec sam se iznervirao na samu pomisao nedostatka voice overa.Ajde proci ce valjda ako je ostalo dobro.

aj bre mamina i tatina deca, ne kukajte, fali vam ovo, fali vam ono, igra je extra, turbo, mega ludilo :D

Hvala mLaki, mnogo si mi/nam pomogao. Samo, kako si znao kojim redom igra trazi fajlove? Da li je to neki univerzalni fazon jer si postavio uputstvo i za DMoMM ili moras za svaki igru posebno da "provalis" ?

Muziku nije radio Džeremi Soul :wall:
Ladno su pola uzeli iz keca (to je i jedino što valja), pola dali nekom amateru da skrpi, a taunte i ostale zvuke kompletno uzeli iz keca.
Jebote dve godine rade igru i uopšte ne posvete pažnju zvučnoj komponenti...

Arazumem™ aophodnost™ pokretanja nove teme, dovoljno je ovu preimenovati. Već neko vreme ide info o samoj igri, uostalom...
Zavrsice kao i Obliviona na 1000 starana pa ce da se deli. Onaj koga zanima striktno igra i utisci (sad na pocetku kasnije guidovi) ce morati da lista strana i strana a igra je se pojavila od 12.-13. strane bice rusvaja...

@ Voodoo Uf al si bacio u bedak jes da je muzikaiz keca bila super al' to sto kazes 2 godine rade i nista stvarno sramota, jos da cujem da su ostavili iste glasove lika koje mozes da biras kao u kecu pa da gasim zvucnike pri igranju..... :(

Hvala mLaki, mnogo si mi/nam pomogao. Samo, kako si znao kojim redom igra trazi fajlove? Da li je to neki univerzalni fazon jer si postavio uputstvo i za DMoMM ili moras za svaki igru posebno da "provalis" ?

Skoro sve nove igre koriste InstallShield za setup, fazon je skoro isti za svaku igru (ocekujte slicnu konverziju za Splinter Cell 4, ako neko ne postuje pre mene), ali opet svaka igra ima dovoljno drugaciju strukturu diska da se mora posebno raditi i eksperimentisati sa njom (Buildovanje ISO-a, mountovanje, testiranje... da se sve instalira onako kako ja 'ocu).

E sad, kod InstallShiled setupa, isti obicno trazi samo kabinete po broju, znaci data1.cab, data2.cab..., stim da ponekad trazi i fajlove koji nisu u kabinetima (primer NWN2 koji trazi one direktorijume Prereq, DirectX...) pa je tu potrebno malo vise eksperimentisanja. No ima jedna caka, kod pojedinih igara, kada se igra instalira za odredjeno govorno podrucije (uzmimo englesko, koje mi najvise i koristimo), neki kabineti se u opste ne traze, kao primer navescu bas Neverwinter Nights 2, kojem pri setupu na engleskom govornom podruciju u opste ne treba poslednji kabinet tj. data7.cab od 500 i kusur MB, njega sam ipak snimio na DVD2 posto i onako na istom ima furtom slobodnog mesta. Jos jedan primer je ParaWorld, koja je malo veca od DVD5 (oko 4.45GB), tek taman da bude DVD9, no kada se instalira igra na engleskom poslednji kabinet od 1GB ne treba, jer sadrzi nemacke lokalizacione fajlove, i tako se igra moze spaliti na jedan DVD5.

Ovo otkrivam jednostavnom metodom, iskopiram ceo sadrzaj diska na DVD, kreiram gomilu New Foldera, rasporedim kabinete u njih i startujem setup, kako koji kabinet bude trebao setup promptovati prozor sa pathom u kome trazi Disk(n-1) u kome se nalazi data(n).cab (obicno bude ovako kao sto je u zagradama). Kako setup zatrazi kabinet ja unesem path staze u kojoj se nalazi i ovaj nastavi setup sve do sledeceg zahteva, sve do kraja instalacije.

Poslednja izmena:
Ni ja nisam naročito srećan borbom...mada, sada se vodi više karaktera pa je tako nešto i očekivano. Bolje amože™ u party igrama...

Kako arazumeš™ kad je prosto amoguće™ askapirati je™ :d

Nego, oko igre - mene ovo najviše podseća, što Voodoo reče, na Icewind Dale. Srećom ja kontrolišem Sorcerera, odnosno castera u družini, pa henchmeni strvine ne zahtevaju tetošenje, iziritiram se strahovito kada preuzmem kontrolu nad nekim i vidim kako mag koga preuzme AI rundu za rundom baca neke glupe bufove na sebe...stalno mu treba tetošenje...

Aha, a=ne, right? ;)

Nego, oko igre - ukljuci pupet mode za svog castera pa nece bacati magije. :)

Ja bih želeo da on baca magije, ali ne da baca bufove na sebe već na fajtere, ili da opiči ofanzivnim magijama po besvetim zločincima koji žele poklati moju raspojasanu družinu :) No, pošto sam naučio lekciju u družinu primam samo mrcine. Volim velike momke svih starosnih dobi, po mogućstvu sa dosta iskustva...:d

Ja bih želeo da on baca magije, ali ne da baca bufove na sebe već na fajtere, ili da opiči ofanzivnim magijama po besvetim zločincima koji žele poklati moju raspojasanu družinu :) No, pošto sam naučio lekciju u družinu primam samo mrcine. Volim velike momke svih starosnih dobi, po mogućstvu sa dosta iskustva...:d

zar nije jednostavnije da iskljuchish mogucnost bacanja bufove a sve ostalo ukljuchis, ako ti na neki nahcin to toliko smeta... mislim da je to ok da taj sistem ne funkcionise perfektno, jer nije ovo sqad based strategija vec rpg gde i treba uvek nesto nepredvidivo da se desi, pogotovo od strane tvojih npcjeva :) u tome i jeste delimicna zabava

Nazad
Vrh Dno