Nije ovo revizija ovo je samo papumpani kepler sa vise CUDA jezgara.
Znam da nije, ali meni je neverovatno da za 12 meseci ne izmene nesto
Nije ovo revizija ovo je samo papumpani kepler sa vise CUDA jezgara.
Znam da nije, ali meni je neverovatno da za 12 meseci ne izmene nesto
Pazi i kokurencija isto radi sto bi ista menjali![]()
Verovatno ce pozuriti ako AMD izbaci seriju 8xxx videcemo sigurno im nece dati toliko lufta ovaj put posto vec imaju bolji cip![]()
Sadasnje cene amd-a su trebale da budu startne... ali to im je jedan od nacina da se bore sa nv, da sto pre izbace karte, i sad su fino krenuli i jedni i drugi na svakih godinu dana generacija, da bi ostvarili sto veci profit...
@goldi
Oladi malo i ti i tvoj Itsvet spamujes sve teme sa tom gluposcu.... cene zvise od dana ulaska u zemlju i volje distributera, kod nas se cena jedino moze porediti kad isti dan udju i ATI i NV i to kod istog uvoznika
@goldi
Oladi malo i ti i tvoj Itsvet spamujes sve teme sa tom gluposcu.... cene zvise od dana ulaska u zemlju i volje distributera, kod nas se cena jedino moze porediti kad isti dan udju i ATI i NV i to kod istog uvoznika
Sto se tice cena... evo iz jedne bitnije radnje u srbistanu
7850 1GB - oko 20k
7850 2GB - oko 23k
gtx660 - oko 24K
7870 - oko 27k
7970 - oko 51k ref model
GTX680 - oko 56k ref model
E sad kad pogledate cene i testove po netu, zakljucice se lako da su cene taman gde treba da budu. Jer su karte brze jedne od drugih
za oko 5-10% i isto toliko skuplje jedne od drugih. Dakle nema nikakve jeftinoce i vise za manje, jer je to vreme davno proslo nakon 4xxx serije
Jedino je veca razlika u ceni izmedju 7970 i gtx 680, u pitanju je nepunih 50e sto uopste nije malo i ta ista cena se preslikava na custom modele.
E sad cudno je to sto u istoj radnji na spisku stoji ref 7970 ghz za 46K dinara sto je iako je ref model odlicna kupovima. Ako izuzmemo buku
Jer je ista ta karta manje vise egal sa gtx 680 a pristojno je jeftinija, blizu 10k dinara za ref modele.
Ocigledno da nvidia prodaje dobro svoje karte iako je skuplja dok AMD mora da bude jeftiniji da bi imao prodju![]()
Po tom bi HD7970 GE posto je malo brza, trebalo da kosta mnogo vise od GTX680, a sto naravno nije slucaj.
@zeljko, ako hoces da kazes da cena zavisi od datuma ulaska i porudzbine distributera, onda je situacija jos gora, posto vam (po vasem tvrdjenju) NV "ulazi" samo tako ,), svako malo se rafovi prazne pa imate novi "ulaz" freskih karti, znaci da bi cena trebalo da bude jos povoljnija za Nv karte u odnosu na HD7970 koji po vama samo skuplja prasinu po policama buduci ga niko normalan ne kupuje pored GTX680. Medjutim-za HD7970 stari ulaz, a cena-povoljnija i ide nadole, zanimljivo.:trust:
Ma nemoj tako u srbestini je prodato 7 GTX680 i 6 komada 7970-ke
A ja licno karte iznad 400$ ni negledam kao da ne postoje![]()
http://www.obr-hardware.com/2012/09/exclusive-some-geforce-gtx-780-details.html
"At this moment there are no known details about the GeForce 600 successors and I will not say that I know anything. One thing is certain, and the information comes from the traditionally well-informed source. Successor GeForce GTX 670/680 will NOT be based on core GK110. These cards will be based on a completely different, new core ... more detail later."
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari