Šta je novo?

Nvidias kepler(gf6xx) comes in to focus.

Jos slika ...

hP2bv.jpg

T0cjn.jpg

g2MuR.jpg

122536umm6mmka7s9zkq1ky0ia.jpg

kinezi je napisao(la):
compared to 7970 for the advantages of the new stuff is as follows: low-voltage, high frequency (to breaking GHz), low power, low noise, high-performance (DX11 ), AA, and get the support of the business of the game.

http://bbs.expreview.com/thread-49806-1-1.html

Poslednja izmena:
Ljudi sta se primate oko 7970? Ta karta je do 30% brza od gtx 580 a prema ovim specifikacijama kepler ce imati 3x vise shejdera od 580, malo nize klokove ( koji ce se nadoknaditi automatskim overklokom, valjda ), isti memorijski protok. Pa ne moze biti sporiji sve da sam ga ja pravio.

Imajmo takođe u vidu da ovo nije onaj pravi Kepler, nego samo osakaćena varijanta sa 256 bitnim memorijskim kontrolerom. Pravi Kpler nas tek očekuje za koji mesec, verovatno na leto ili početkom jeseni. GK110 naravno, a imaće 512 bita memoriju i 2304 šejdera, ako je istina to što se govorilo do sada.

Ljudi sta se primate oko 7970? Ta karta je do 30% brza od gtx 580 a prema ovim specifikacijama kepler ce imati 3x vise shejdera od 580, malo nize klokove ( koji ce se nadoknaditi automatskim overklokom, valjda ), isti memorijski protok. Pa ne moze biti sporiji sve da sam ga ja pravio.

Prati temu malo bolje, kepler ima novu arhitekturu, i u stvari po snazi ima 1.5x put vise sejdera od 580...

A zbog nizeg kloka dolazi na 1.3 tako da ce biti cupavo :D

Ajmo trolovi spustite se na zemlju ;) Koliko god svi mi voleli da vidimo velike napretke u performansama do toga nece doci zbog samog ogranicenja silicona koji nece moci da se vecno smanjuje i koje je veoma osetljiv kao sto mozemo videti iz primera da je proizvodnja 28nm vafera na kratko stopirana... Sve se svede na to ili ces imat ivece performanse za istu potrosnju ili iste performanse za manju potrosnju. 7970 se nalazi na pola puta izmedju te dve filozofije, nadamo se da ce ovaj put i nVidija, posto je vreme da i oni spuste potrosnju.

Moja procena je da ce GTX 680 biti nekih 10-20% brzi od 7970, ali sacekajmo mesec dana da se sve stabilizuje :)

Ajmo trolovi spustite se na zemlju ;) Koliko god svi mi voleli da vidimo velike napretke u performansama do toga nece doci zbog samog ogranicenja silicona koji nece moci da se vecno smanjuje i koje je veoma osetljiv kao sto mozemo videti iz primera da je proizvodnja 28nm vafera na kratko stopirana... Sve se svede na to ili ces imat ivece performanse za istu potrosnju ili iste performanse za manju potrosnju. 7970 se nalazi na pola puta izmedju te dve filozofije, nadamo se da ce ovaj put i nVidija, posto je vreme da i oni spuste potrosnju.

Moja procena je da ce GTX 680 biti nekih 10-20% brzi od 7970, ali sacekajmo mesec dana da se sve stabilizuje :)
*silicijuma

Kaže se i silicon tako da nije greška ;) , tj to je na engleskom :D

Poslednja izmena:
Kad predju na dijamancku pogdlogu bice dobro :D cene do usiju:D

Tu smo da se pomažemo ;)

Kad predju na dijamancku pogdlogu bice dobro :D cene do usiju:D

To je vestacki dijamant, njegova cena ne moze da bude ista kao pravom, jedno je sigurno da ce to biti nova era u IT svetu.

To je vestacki dijamant, njegova cena ne moze da bude ista kao pravom, jedno je sigurno da ce to biti nova era u IT svetu.

Kolko sam ih ja svatio dosta ce skupo da bude naravno ne kao pravi dijamant mada nece to skoro jos uvek je problem masovna proizvodnja.

Sve se to manje-vise bazira na uglju :p

(mislim na ugljenik naravno)

Poslednja izmena:
http://wccftech.com/nvidia-kepler-g...-gtx-680-allowing-40-performance-improvement/

A new rumor has surfaced on Chinese site Mydrivers which suggests that it would be possible to unlock Nvidia’s upcoming Kepler GK104 based Geforce GTX 670Ti GPU in to the GeForce GTX 680 which would also be a GK104 based part allowing for an average 40% Performance improvement.

Previously acquired performance figures showed that the Kepler GK104 based product would be offer around -5~10 percent improvement over the HD7970 GPU, However when unlocked by flashing with a GTX 680 BIOS the average performance jumps upto 40%. In the past we saw AMD’s HD6950 GPU and the recent HD7950 GPU which could also be flashed to offer an improved performance.

The site also reports the the GTX 670Ti Core clock is set at a default frequency of 7**Mhz, This was already detailed by us – Exact frequency should be 705Mhz while speed boost which is the new dynamic overclocking feature would pump it up to 950Mhz, At idle the frequency is set at 300Mhz. When flashed with the GTX 680 BIOS, The Core frequency of the GTX 670Ti went past the 1Ghz barrier. One reason the GTX 680 has a much higher frequency then GTX 670Ti is that its produced in compliance with the 28-nm high-performance HP-process technology HKMG. Actual TDP of the card is set to be around 200W.

3DMark 11 Performance was also reported in the Extreme Preset benchmark, The card scores 3200-3300X Points which you can compare to a stock HD7970/7950. The card is expected to launch this month with many rumors suggesting that NDA would possibly be lifted today and retail availability on March 23rd. Specifications can be found out here.

http://www.overclock.net/t/1225986/...-arrives-this-month-etc-etc/400#post_16691060

As an employee of one big pc retail company i've had a chance to see evga mini presentation of GTX 680 2 days ago. According to evga rep GTX 680 will launch on march 22nd, it packs 1536 cores, 2gb DDR5, it will have two 6-pin pci power connectors and TDP of 190w, MSRP is $550. He also said that gtx 560ti /570 /580 will get price cuts up to $50. And that GTX 570 wont get replaced until late may. The guy was super excited.

^Idealno bi bilo da po toj ceni izbace karticu koja je jaca od 7970 kao sto je gtx580 od 6970:). E sad ne znam da li je to moguce sa ovim GK104 cipom?

I to jaca do 10%, pa da se malo sjure cene :), da poguraju 7800, pa deda za repu, baba za dedu :D...

Vala nisam ni ocekivao da ce nesto nisko ici sa cenom ;) jedino ako ih amd ne natera na to :)

Mislim da za cene definitivno nije logicno kriviti NV kad se zna da zbog TSMC-a proizvodnje 28nm procesa stoji vec skoro mesec dana i nezna se datum nastavka iste...
NV je do sada sa G92, gtx460, itd isla na nizu cenu sa velikim obrtom i proizvodnjom ako je TSMC ukakio sa proizvodnjom to za sad nece biti moguce

Izgleda kao i svi referentni high end djiforsovi u zadnjh 10 godina sa izusetkom ova dva 6 pinska priključka. BTW ne mislim da je ovo rešenje praktično za ubadanje i posebno vađenje ali valjda im je trebalo kako bi skratili karticu.

Nazad
Vrh Dno