Broz je napisao(la):
Moja racunica je bila jasna kad sam uzimao GT:
imam tft i teram ga u 1280 i u toj rezoluciji mi gtx ne znaci nista + lifetime warranty + farcry + threat + cod2 + ne cuje se + vivo = mora biti moja
kad istu jednacinu pokusam da napravim sa x1800xl ne izadjem na isto uopste
E svaka ti dala za ovo, bas si me oraspolozio
🙂 Ja sam bas izveo istu tu racunicu i resio da se castim jednim 7800GT za koji dan.
@Nedjo & ByMax:
Vas dvojca ste novi ATI-jev PR zar ne, zvucite gore nego ja kad branim Intel :d
Nedjo je napisao(la):
Ekipa koja kupuje te kartice se deli na one koji traze ultimtivni IQ i one koji traze ultimativen 3DMark skorove
A sta je sa onima koji imaju nekoliko omiljenih igara (i neke u najavi) i hoce maksimalan FPS u njima?
Nedjo je napisao(la):
S tehnoloske strane gledano, GTX je inferiorniji proizvod
Prvo, samo u 2 od 24 razlicita testa koje su ljudi terali na njemu bio je iza ATI-ja.
Drugo, kako moze biti inferiorniji kad u starijem procesu (110nm .vs. 90nm) na manjem taktu (550MHz .vs. 625MHz) sa "losijim" memorijskim kontrolerom izuva X1800XT iz cipela?!? Ako nisi opet pod NDA reci vise sta to ti znas a mi ne znamo, pa da zavrsimo ove nVidia/ATI diskusije vec jednom.
Nedjo je napisao(la):
a oni koji vracaju XT-ove i doplacuju za GTX-ove, ce se cheskati po glavi za mesc i po dana kada izadje R580
Dok izadje taj R580 oni ce lepo odigrati sve nove igre na tom GTX-u. Kad izadje R580 uzece jos jednu GTX karticu ako im jedna ne bude dosta i opet ce biti brzi od R580.
nVidia uopste vise ne mora da zuri jer SLI korisnicima omogucava da dodaju snage kad im zafali, a nVidiji omogucava da predahne i na miru osmisli nova i kvalitetnija resenja.
Nedjo je napisao(la):
Meni ovo sto kaze covek zvuci prilicno smisleno i izleda kao dobar argument za "trejdofe" koje je ATi nacinio projektujuci R520.
Covek se malcice neukusno sali na racun Rusa.
"On the other hand, in my opinion, inferior texture units limit efficiency of this interesting function significantly."
Meni ovo zvuci kao da priznaje da su njihovi texture unit-i inferiorni. Mozda je nVidia to ubacila jer njihovi rade bolje?
"If we don't do that and just put everything we want into a chip, it will be larger, will consume more power, and will be less efficient."
Pa to su i doblili bacanjem prostora na memorijski kontroler zar ne? Veci cip sa manjom efikasnoscu koji mora da radi na vecem taktu, vise se greje i trosi vise struje. Cak i mene to vuce da kazem "skoro kao Preskot". Reci mi sta ce im vredeti veci bandwidth od recimo GDDR4 memorije ako pixel i vertex shaderi u to vreme vec bajatog cipa ne budu mogli da ga iskoriste?
"Here is a comparison for non-believers: the dynamic range of the 16-bit integer format is 65535, while the dynamic range of a human eye, adapted to the environment, is about 30000."
Mislim da nije stvar u opsegu koji oko moze da percipira nego u tome koliko kalkulacija se moze uraditi uzastopce bez skaliranja medjurezultata i unosenja greske.
"you will see the ratio between texture and arithmetic operations already within 1:3.5 - 1:5. Extrapolating to the next couple of years, we can expect a larger ratio."
A sta ako developeri odluce (a nVidia im "pomogne" da to odluce) da prave igre sa kompleksnijom geometrijom narednih godina? Hmm...
"But even X1000 cards don't support some features of this extension [GL_ARB_texture_non_power_of_two] on the hardware level. It may lead to the driver temporarily switching to the software emulation mode, as all OpenGL functionality must be supported irregardless of performance. This mode change may have a negative effect on performance, but that's not a big problem."
Ovo je uzas. Ta je ekstenzija narocito korisna za developere koji se bave medicinskim 3D imagingom jer omogucava koriscenje datasetova dobijenih sa CAT i MRI skenera cije dimenzije nisu stepen dvojke.
Jednom recju prodavanje magle i pljuvanje po konkurenciji bez osnova. Da bar imaju nesto opipljivo da ponude pa hajde, ali ovako...