Šta je novo?

Nvidia tvrdi - CPU je mrtav

Da osvezimo malo pamcenje:
nvidia1.jpg

nvidia2.jpg

Jel to znaci da kad se u proslosti donese neka odluka a situacija promeni u medjuvremenu, da se treba drzati te odluke jer je to ODLUKA. Ovo je dinamican svet i pravila se menjaju stalno.

Poslednja izmena:
Jel to znaci da kad se u proslosti donese neka odluka a situacija promeni u medjuvremenu, da se treba drzati te odluke jer je to ODLUKA. Ovo je dinamican svet i pravila se menjaju stalno.

Naravno da ne znači.

Ali to isto tako ne znači da treba se pajtaš sa Intelom kad imaš slab proizvod (GeForce FX a.k.a. dustbuster) i kad te konkurencija odvaljuje, a da se qrčiš i pljuješ po nekadašnjem saradniku kad imaš jak, jer situacija može začas da se promeni.

Sudeći po GTX 280 specifikaciji meni se čini da će ta promena doći skoro i da će opet doći ATI-jevih 5 minuta pa će NVIDIJI opet Intel biti dobar.

Poslednja izmena:
Kad vec pricas o "kicenju", zanima me sta mislis o ovome:

slajdft5.jpg

Kad vec pricas o "kicenju", zanima me sta mislis o ovome:

Ja sam vec rekao sta mislim za ta ubrzanja Photoshopa preko GPU i ne znajuci za sve ovo pa se sad ispostavilo da sam u pravu -- procitaj i sam sta je covek napisao:

http://blogs.adobe.com/jnack/2008/05/technology_snea_1.html

I show off some new performance tuning in Photoshop by playing with a 650 megapixel image on a Mac Pro. It's too bad that the low frame rate of recording hides the fluidity of panning, zooming, and rotating via OpenGL hardware acceleration.

Takodje procitaj i ovo:

http://blogs.adobe.com/jnack/2008/05/pixel_bender_no.html

Obrati paznju da je Pixel Bender demonstriran (to nije deo Photoshopa CS4, nego Flash Playera 10 i to beta), da je u pitanju isto OpenGL, a ne CUDA, i da u update-u pise da Pixel Bender code cak ni ne radi na GPU.

Znaci, pravljenje Lego figura od delova izjava izvadjenih iz konteksta, objavljivanje neproverenih informacija, izmisljanje datuma izlaska i naziva sledece verzije paketa kao i najava technology previewa kao necega sto obavezno ulazi u tu sledecu verziju je po mom misljenju potpuno nedopustivo za ozbiljne novinare. Jednom recju, prosto ti dodje da posumnjas da je NVIDIA platila tekst jer oni jedini imaju neke koristi od njega.

Znaci, pravljenje Lego figura od delova izjava izvadjenih iz konteksta, objavljivanje neproverenih informacija, izmisljanje datuma izlaska i naziva sledece verzije paketa kao i najava technology previewa kao necega sto obavezno ulazi u tu sledecu verziju je po mom misljenju potpuno nedopustivo za ozbiljne novinare.
Nisam bio dovoljno jasan. Nisam te pitao za tehnicko misljenje, jer si ga vec izneo, vec za licni stav povodomNVIDIA-inog uvrsavanja ovog "CS Next" materijala u GT200 launch deck?!
Sto se tice novinarske ozbiljnosti, citajuci ono sto je Theo pisao ja sma stekao utisak da je on zaista samo preneo ono sto je bilo na Editors dayu, a da je glavno pitanje kako (i s kojim ciljem) je to na Editors Dayu upakovano i servirano...
Jednom recju, prosto ti dodje da posumnjas da je NVIDIA platila tekst jer oni jedini imaju neke koristi od njega.
Theo ume da bude prebrz u jasnom cilju da bude prvi sa nekom eksluzivom, ali sigurno nije potplacen... u ostalom sve sto je on u sustini napisao je na ovom zvanicnom slajdu, zar ne?

Nisam bio dovoljno jasan. Nisam te pitao za tehnicko misljenje, jer si ga vec izneo, vec za licni stav povodom NVIDIA-inog uvrsavanja ovog "CS Next" materijala u GT200 launch deck?!

A pa tako reci. Ali i to sam vec izneo:

...
Ja smatram da je NVIDIA krajnje frivolno i neodgovorno zloupotrebila tu prezentaciju za licnu promociju stvarajuci odredjena iscekivanja kod ljudi koji su procitali "vest" koju je TGDaily tako tendenciozno i bez provere objavio.

A sto se tice ovoga:

Sto se tice novinarske ozbiljnosti, citajuci ono sto je Theo pisao ja sma stekao utisak da je on zaista samo preneo ono sto je bilo na Editors dayu, a da je glavno pitanje kako (i s kojim ciljem) je to na Editors Dayu upakovano i servirano...

Duznost novinara je i da istrazuje, a ne samo da "prenosi" informacije.

u ostalom sve sto je on u sustini napisao je na ovom zvanicnom slajdu, zar ne?

Jeste ali je pitanje zasto je napravljen tako kako je napravljen i to je pitanje koje je Theo trebao da postavi. Zato ja vise volim da citam sta pise Charlie Demerjian.

Poslednja izmena:
@Nedjo:
Ispunila mi se zelja, Charlie napisao tekst 😀 Vidi u threadu o GTX 280, pominje i novinare koji ne proveravaju "facts" 😉

Ok i sta je facinantno u ovoj prici?Koliko se secam backprojection + FFT i dobijes slajs i onda volume rendering... stim sto ovo prvo je zapravo ono sto je zeznuto. X-Ray tomografija je laganica u odnosu na capacity tomografiju.

Poslednja izmena:
Pa da.. CPU (u konkretnom slucaju AMD) samo vrti disk. Sve ostalo krcka CUDA.

we can now perform our three-dimensional reconstructions within a few hours: over 100 times as fast.

Nekoliko sati sa takvom masinom?!? Ti likovi su bas teski amateri kad je X-ray CAT u pitanju. :d

Kod nas rekonstrukcija 600 frejmova rezolucije 1024 x 768 traje 78 sec na 8800GT (i to preko OpenGL + Cg!), a 126 sec na Core 2 Duo E8200.

Poslednja izmena:
Uskoro ce i NET da poleti uz pomoc sa-mog GPU-a, samo se ceka na saradnju vidie i Telekoma Srbije :smash:
:wave:

hahah, al najbolji je Jensen kad je reko "well, who else can render blue screen faster than we can !" kao odgovor na pitanja o losim vista drajverima :d

Zar je moguce da jos uvek ima onih koji ne znaju da su NVIDIA drajveri za Vistu krsh!?

Problem je u tome sto nije samo za Vistu vec i za XP i XP x64. Dobili su WHQL sertifikat iako je ostao bug sa Remote Desktopom iz beta verzije drajvera -- i taj WHQL vise ne znaci apsolutno nista.

175.16 je jedan od najgorih ako ne i najgori NVIDIJA driver koji sam dosad imao na racunaru. Brljave mi teksture u igrama i izlecu igre na desktop sto ne pamtim kada mi se poslednji put desavalo.

Nego da se vratimo na temu -- sve u svemu, NVIDIJI bi bilo bolje "to put their money where their mouth is" i da zasucu rukave da srede te drajvere umesto sto spinuju o smrti procesora. Sa takvim drajverima niko normalan nece imati poverenja u CUDA i GPGPU.

Najbolji kvalitet drajvera definitivno ima intel... pise mi na laptop-u da je dx10 drajver a ni jednu dx10 aplikaciju nisam uspeo da pokrenem... 🙂

"Researchers at the University of Antwerp in Belgium have created a new supercomputer with standard gaming hardware. The system uses four NVIDIA GeForce 9800 GX2 graphics cards, costs less than €4,000 to build, and delivers roughly the same performance as a supercomputer cluster consisting of hundreds of PCs. This new system is used by the ASTRA research group, part of the Vision Lab of the University of Antwerp, to develop new computational methods for tomography. The guys explain the eight NVIDIA GPUs deliver the same performance for their work as more than 300 Intel Core 2 Duo 2.4GHz processors. On a normal desktop PC their tomography tasks would take several weeks but on this NVIDIA-based supercomputer it only takes a couple of hours. The NVIDIA graphics cards do the job very efficiently and consume a lot less power than a supercomputer cluster."

http://www.dvhardware.net/article27538.html

Sorry, prevideo sam taj link.

Nazad
Vrh Dno