Šta je novo?

nVidia tv-out problem

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Ovako. Imam MSI nVidia 7600GT. Imao sam do sada nekoliko i ATI i nVidia kartica ali nikada ovaj problem. Namestio sam izlaz na TV i to radi OK. Nije kao kod ATI-a, ali sta da se radi. Ali problem je u tome sto kada gledam satelitsku npr. i slika je u 16:9 formatu on mi na TV rastegne sliku preko celog ekrana, umesto da kao na monitoru slika ima one crne trake gore i dole. Isto i kod DivX-a. U cemu je problem? Kako da sredim ovo? Gledao sam po drajverima ali nista pametno nisam nasao. inace, koristim opciju Clone da dobijem sliku na TV-u.

Ovako. Imam MSI nVidia 7600GT. Imao sam do sada nekoliko i ATI i nVidia kartica ali nikada ovaj problem. Namestio sam izlaz na TV i to radi OK. Nije kao kod ATI-a, ali sta da se radi. Ali problem je u tome sto kada gledam satelitsku npr. i slika je u 16:9 formatu on mi na TV rastegne sliku preko celog ekrana, umesto da kao na monitoru slika ima one crne trake gore i dole. Isto i kod DivX-a. U cemu je problem? Kako da sredim ovo? Gledao sam po drajverima ali nista pametno nisam nasao. inace, koristim opciju Clone da dobijem sliku na TV-u.

stavi da ti primary display bude tv (clone tv + xxx monitor)

Ne shvatam. Zasto bih to radio?! Ja hocu da radim npr. nesto na racunaru dok neko gleda film na tv-u. Kako cu to da izvedem ako mi primary bude TV?!

Onda ne možeš da koristiš Clone, već extended desktop.

Nemam tu opciju. Imam Dual View. Jel mislis na to?

Nije mi jasno zasto ne moze prosto da se podesi kao kod ATI kartica?!?

nvidijini drajveri su prlicno bagoviti. imam isto 7600gt i 94.24 verziju drajvera. pokusavao sam da podesim u nview meniju da na tvu ide video dok na kompu radim nesto drugo. jedino sam upseo preko clone opcije (kad stavim na dualview na primarnom displeju ima normalno slike dok na sekundarnom prikazuje samo volpejper, a kada se ukljuci full screen video onda se pojavi video na sekundarnom, razvucen i bez titlova). da bi se slika videla na tvu mora da bude ukljucen full screen video na sekundarnom displeju (tvu), ali je onda ona razvucena preko celog ekrana i ne vide se titlovi (pustam iz bs plejera). ako stavim da mi primarni bude tv onda mi prebaci na rezoluciju tva na monitoru (max mi dozvoljava 1024x768 i nikakvo stelovanje rezolucije na monitoru ne pomaze, tj. pise da je rezolucija monitora 1280x1204 ali su uvek prebaci na rezoluciju koju postavim za tv), ali opet zbog ukljucenog full screen moda slika na tvu (sada primarnom displeju) bude razvucena i bez titlova. guglao, trazio, nervirao se i na kraju odustao i sada kad hocu na tvu da gledam film prebacim da mi on bude primarni (iskljucio sam one gluposti: video overlay i full screen video), razvucem film preko celog ekrana i ugasim monitor jer ne moze na njemu nista da se radi (zaboravio sam da napomenem da je tv klasican, 4:3, podesen u nview opcijama kao pal . mozda sa wide screen tvima nema tih problema sa razvlacenjem slike, ali kapiram da se opet ne bi videli titlovi). sve u svemu, ja resenje ne nadjoh (ako neko zna bilo bi lepo da podeli sa nama). net je pun zalbi korisnika na njihove drajvere, a cini se da se nvidija ni ne trudi preterano da te bagove otkloni.

Probaj da instaliras starije drajvere (<90). Kod njih nema problema sa aspect ratiom. Sto se DivX-a tice (u slucaju da koristis te tvoje sadasnje drajvere) problem mozes da resis uz pomoc ffdshow-a -> Podesis da uvek resizuje sliku na 4:3, ali da vestacki doda crnilo gore i dole, ako je originalna slika npr. 16:9. Pogledaj kako je podeseno kod mene.
Uzivaj u full screen videu dok ne predjes na novije kartice 😉

Prilozi

• Resize1.webp
    Resize1.webp
    33.7 KB · Pregleda: 71
  • Resize2.webp
    Resize2.webp
    22.4 KB · Pregleda: 74
Ma nije to do toga sto kartica nije novija, mada jeste medju novijima, vec do nVidie. Ja sam pre ove imao ATI 9600Pro koja je kud i kamo starija od ove, ali je zato TV-out radio za medalju, a plus je za dve klase kvalitetnija slika na izlazu nego kod nVidie. Znao sam i pre da je ova nVidia za decu uglavnom, jer sam ih imao i ranije ali ne znam sta mi je bilo da je opet uzmem.

A inace drajveri su 163.75

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno