Šta je novo?

NVIDIA Shield (svi modeli)

@igorm75 postoji tema za Plex
Pitanje je zasto na Nvidia Shield-u imam u Plex-u razlicitu velicinu titlova za eksterni i interni titl. Znaci pitanje nije u vezi Plex-a nego u vezi Nvidia Shild-a. Ok?

Posto na Amazon Firestick-u, i Samsung TV-u nemam taj problem.
Interni titlovi su najčešće PSG koji su faktički slike i prejazuju se drugačije nego externi (obično SRT)

Interni i Eksterni titlovi su SRT.

Uvek ubacujem SRT titlove u mkv, I samo mkv fajlove stavljam na Plex server (na PC).
Plex app na Shieldu: pustim film, gledam, titlovi se prikazuju na način kako sam podesio u Plex-u, sve ok. Pauziram film, otvorim neku drugu app. Vratim se na plex, nastavim isti film, I dobijem onaj groznu ogromni Plex Default prikaz titla. Fiorce stop Plex-a, pokrenem ponovo i nastavim isti film, sve ok.
Ovo je jedan u nizu bagova Plex App na Shield-u (mada najređi). Češće se dešava desinhronizacija slike i tona (pri pauziranju filma), ili potpuno odsustvo prikaza titla.
Možda je to problem kod tebe?

Što lepo ne koristite Kodi Plex addon umesno zvanične app? 😋

Da li ima negde tutorijal kako se ubacuju titlovi na NVIDIA shieldu za PLEX

Može li neko da mi objasni prednost ubacivanja titla umesto eksternog titla u folderu?

I mene zanima "zbogradičega" se to radi.

Par puta PLEX meni nije hteo tako da povuče prevod, pa mi je tražio da iz njegove baze pronađem alternativu ako ne u vidu srpskog prevoda onda hrvatski.
Tada sam morao lepiti prevod na mkv fajl jer je sam prevod bio ok.
Zašto se to tačno dešavalo mislim da je u pitanju kada fajl prevoda iz nekog razloga ne prepozna kao uint-8 tip.

Meni se dešava da titl i film nisu sinhronizovani. To uvek proverim pre gledanja, smeta mi i sekunda, posebno ako titl prednjači

Odakle ih nabavljaš?
Ima dobro sinhronizovanih prevoda.

Pa možda titl ne odgovara za tu verziju filma. Jel ti kasni i na računaru? Ja to uvek proverim prvo na računaru da li je ok.

Da, uvek proverim na računaru. Ako postoji odstupanje, svede mi se na isto da li ću samo korigovati titl fajl, ili ću pakovati u MKV (I usput eliminisati đubre).

Ne kapiram zašto gubiš vreme na te stvari kada postoji tona titlova jedan će da pasuje 100%.

Opet mi je ovo brže, nego da jurim titl koji pasuje. Minut posla.

Ja gledam sve preko Kodi-ja, povlacim fileove preko NAS-a. Titlove skidam sa 3 lokacije (polu automatski) , u 99.99% se poklapaju. Uz napomenu da je meni sve jedno da li je srpski prevod ili hrvatski.

Narucio sam Shield pro, e sad dok čekam da stigne koji gamepad da uzmem za geforce now? Ako neko koristi tu kombinaciju. Planirao sam ovaj novi xbox gamepad zato što planiram i xbox S da uzmem. Da li može da radi?
Vidim da je pominjano da xbox one kontroler radi, al ne znam da li ovaj noviji pravi problem..

Trebalo bi da taj za xbox radi. Ja sam uzeo 8bitdo pro i radi odlično.

Narucio sam Shield pro, e sad dok čekam da stigne koji gamepad da uzmem za geforce now? Ako neko koristi tu kombinaciju. Planirao sam ovaj novi xbox gamepad zato što planiram i xbox S da uzmem. Da li može da radi?
Vidim da je pominjano da xbox one kontroler radi, al ne znam da li ovaj noviji pravi problem..
A što ne uzmeš ovaj što se kupuje uz shield?
Imaš kompletno Nvidia setup.

Ne bih mogao shield kontroler da koristim na xbox s. A verovatno je i dosta skuplji.

Svidja mi se ovaj 8bitdo ultimate wired wireless. Univerzalan, lep i samo još da izguglam kako radi na shield!

Da li na Nvidia Shield mogu da se blokiraju reklame na YouTube i kako?
Hvala.

Ja nikada nisam imao reklame u nativnoj YT aplikaciji. Možeš da probaš i Smartubenext aplikaciju gde imaš i HDR mogućnost prikaza.

Sa pretplatom :)

Imam cudan problem u zadnje vreme sa Shieldom pro 2019 pa reko da pitam jel neko imao slicnih problema.
Imam dosta streaming aplikacija sto preko VPN sto direktno na mrezi.(u potpisu sta sve imam)
Desava mi se da u sred gledanja samo crkne aplikacija (izadje na home) pa moram da udjem da nastavim da gledam.
Po nekad se cak i Shield restartuje pri pokretanju ili gledanju neke aplikacije.
To sto zastuca kod DV po nekad sam navikao ali ovo je vec nepodnosljivo.
Na granici sam da uradim faktory reset, ali mi mrsko da sve instaliram ispocetka pa reko prvo da pitam jel neko ima neku ideju.
Jel moguce da je ovaj poslednji FW toliko smece jer na starom Shieldu 2017 koji sam vratio na 8.1 nemam tih problema?

Nisam imao ništa slično ali dve stvari mi padaju na pamet. Firmware i CEC. Isključi CEC i vidi par dana kako se ponaša.
Od kada sam se vratio na 8.2.3 sve radi perfektno, a znam da mnogi imaju problem na poslednjem FW.

Vrh Dno