Šta je novo?

NVIDIA Shield (svi modeli)

Ja sam povezao Xbox One controller i radio mi je.

+ 1 za PS4 kontroler

Ja sam uzeo 8bitdo pro 2 i radi lepo.

Zasto mi na Nvidia Shield TV-u kroz Kodi i Plex seckaju svi video fajlovi (*.mkv)?
A Plex na Samsung Smart TV i Amazon Fire Stick 4k pustaju normalno te video fajlove.
Da li na Nvidia Shield TV treba nesto dodatno da se setuje?

Sve kao sat radi kod mene na Plexu.

@igorm75 Koja verzija Kodi? Koji Plex server? (tvoj lokalni, ili tuđi Plex share?).

Ja sam nedavno skontao da Plex share server na kojem je i kolega @tambur88 kad se koristi u varijanti Kodi v19 + Plex addon za Kodi je negledljivo i na Windows i na Android verziji Kodi-a. Ista stvar na istom uređajima radi najnormalnije sa Kodi v18, i za extra bizarnost radi bez problema sa Kodi v19.5 u sklopu CoreELEC.
I naravno isti Plex server + zvučna Plex app na istom tom uređaju rade bez problema.

Dakle, moja zapažanja nemaju nikakve veze sa baš konkretno Shield-om. Samo kako eto "zabavan" zna da bude Kodi...

Moras da kazes i kako gledas, da li je Plex na kucnoj mrezi ili koja je opcija.

Moj Plex server koji je instaliran na Synology ds218+ spojen kablom na TPLink ruter, Amazon Firestick povezan Wi-Fi na TPLink ruter, Samsung Smart TV povezan Wi-Fi na TPLink ruter, Kompjuter povezan kablom na TPLink ruter. Sve radi bez ikakavih problema.
Nvidia Shield TV povezana kablom na SBB internet modem. Ako ne postoji na Nvidia Shield-u neko posebno setovanje, jedino problem može da pravi SBB internet modem. Danas kad budem gledao neki film, Nvidia Shield ću prebaciti na TPLink preko Wi-Fi.

A sto ne povezes i Shield na tp link router kablom?

Da ne radi transcode možda Plex? A Synology nema snage za to, naravno.

Da bi Nvidia Shield povezao kablom na TPLink, treba mi jako dugačak kabl.

Kako Synology odjednom može da nema dovoljno snage kad svi ostali uređaji koji su prikačeni bez problema puštaju te fajlove, a fajlovi i nisu nešto posebno zahtevni 480p, 720p, 1080p, i tek po neki 2160p.

Onda je internet na Shieldu problem, nema šta drugo. Si probao iste te filmove preko Nova plejera?

TPLink Wi-Fi 200/60, Kabl 600/60.

Danas i sutra ću probati preko Wi-Fi, ako bude sve u redu u ponedeljak odoh po kabl dovoljne dužine da se Nvidia Shield spoji za TPlink, a trenutno mislim da problem pravi SBB modem.

Poslednja izmena:
A i problem nije do internet brzine zato što na Nvidia Shield-u bez problema rade kanali kao što su HBO Max, Skyshowtimes, Netflix, Disney+.

Problem je do mreze, zato sto ti je taj tp link na drugom opsegu od tog sbb rutera.

I ruter i modem su podeseni na isti opseg, nije ni to problem.

A koji uredjaj upravlja mrezom? Nisu valjda kod oba ukljucena DHCP? Cim ti imas vise portova kod SBB to je i ruter a ne samo modem...

Ne upravljaju oba uređaja mrežom i samo jedan DHCP se koristi, mreža je dobro konfigurisana. Mreža nije problem.

Pa sve mi govori da ce na wifi od tp-a da radi bez stucanja...

Ako se to desi, to znaci da cu morati jos jedan ruter da ubacim u drugu sobu i da je problem do SBB modema, a ne do mreze.

TPLink Wi-Fi 200/60, Kabl 600/60.

Danas i sutra ću probati preko Wi-Fi, ako bude sve u redu u ponedeljak odoh po kabl dovoljne dužine da se Nvidia Shield spoji za TPlink, a trenutno mislim da problem pravi SBB modem.
Speedtest u lokalnoj mreži odradi pošto si već rekao da stream servisi rade ok. I ja isto sumnjam na pomenuti modem. Probaj Jellyfin, Nova video player čisto da odstraniš taj softverski deo problema.

Moj Plex server koji je instaliran na Synology ds218+ spojen kablom na TPLink ruter, Amazon Firestick povezan Wi-Fi na TPLink ruter, Samsung Smart TV povezan Wi-Fi na TPLink ruter, Kompjuter povezan kablom na TPLink ruter. Sve radi bez ikakavih problema.
Nvidia Shield TV povezana kablom na SBB internet modem. Ako ne postoji na Nvidia Shield-u neko posebno setovanje, jedino problem može da pravi SBB internet modem. Danas kad budem gledao neki film, Nvidia Shield ću prebaciti na TPLink preko Wi-Fi.
Moj Synology 220+ i Shield (povezan preko 5GHz WiFi), kao i sva ostala oprema, je na Mikrotik ruteru i Plex radi odlično. S obzirom da je tvoj Shield na SBB ruteru dok je sve ostalo na TP-Link - mislim da je tvoj osećaj ispravan.

Radio sam reinstalaciju kodija
Sada mi netflix addon pušta samo SD rezoluciju
Instalirao sam inputstream i podesio kao prije
1000013626.jpg

Zasto se u Plex-u razlikuje velicina externog i internog titla?
Da li nekako mogu da sredim da svi titlovi budu iste velicine u Plex-u?

Interni titlovi su najčešće PSG koji su faktički slike i prejazuju se drugačije nego externi (obično SRT)

Nazad
Vrh Dno