Šta je novo?

NVIDIA Shield (svi modeli)

ja na 9.1.1, nisam uočio nikakav problem. Nemam 4K TV

Odradio downgrade na 2017 na 8.3.2 i sve radi za sad kako treba.
Nego se pitam kod vas koji ste to radili na 2019 modelu zar ne gubite sve benefite tipa upscaling itd.
Na 8.3.2 toga nema ako se ne varam ili?
Ne koristim nešto preterano upscalling mialim da je više marketing odradio svoje, ali je prisutan.

Da li postoji način da se iskljuci dugme za Netflix na daljinskom. Slučajno ga pritisnem i ma sta radio, gledao ode u Netflix, dok se vratim na zejenu radnju prodje vremena?

Ne znam za iskljucivanje dugmeta, ali dvoklik na home dugme (sa kruzicem) lako se vratis u aplikaciju iz koje si izleteo..

Moze da se mapira u nesto drugo,a za potuno gasenje nisam siguran da moze. Button mapper je app, proveri ima silne opcije @artur

Da li postoji način da se iskljuci dugme za Netflix na daljinskom. Slučajno ga pritisnem i ma sta radio, gledao ode u Netflix, dok se vratim na zejenu radnju prodje vremena?
Dva puta brzo home ili button mapper pa stavi šta želiš.

Kupio bih ovo, pod uslovom da mogu da instaliram sledeće aplikacije:

• NBA League Pass
  • Iris:GO
  • Move'N'Go (Supernova app)
  • Vanced (ili neka alternativa)

I da radi kroz neki DNS, da ne bih gledao reklame.

Da li je sve ovo moguće?

Bilo koja androidtv aplikacija radi normalno. Vanced nema za atv imaš smarttubenext za to. Ja i ovako nemam reklame preko nativne aplikacije. DNS radi naravno upravo gledam svetsko par dana sa smartdns.

Amazon fire TV stick 4k, kad se gleda video zapis direktno iz Plex-a titlovi su mali kad se podesi Huge opcija za titlove.

Sad hocu da kupim Nvidia Shield TV, i moje pitanje je da li kad gledam Plex na Nvidia Shield-u mogu da podesim krupne titlove ili cu i tu morati kao i na Fire Stick-u za velike titlove Plex gledati kroz Kodi?

Hvala.

Isti problem imam na Google Chromecast, dok na Shieldu mi radi menjanje veličine titlova normalno. Ne znam o čemu se radi, na Xiaomi Mi Box S mi je to isto radilo kako treba.

Da li se nekome možda dešava ovo, nisam siguran da je vezano za shield.

Titlovi su mi u samom sredini ekrana svetliji nego na delovima koji isu dalje od sredine... Bukvalno su nekako washed out, dok su na krajevima onako jarko beli, skoro da imaju onaj HDR(DV glow. Ne iskazuje se uvek, ali je očigledno ponekad, nekad je sve ujednačeno i sl. Sinoć sam gledao wednesday na netflix tv app, nisam primetio to isto.

U svakom slučaju se dešava, samo da vidim šta je uzrok. Mislim da sam u opcijama tv-a isključio sve opcije slike kojie bi mogle da nešto takvo naprave, mada možda nisam sve, ne znam.

Msm možda nema veze sa shieldom ali fakat se dešava kada gledam preko njega.

Nisam to primetio ni na Netflix ni na Plex. Shield TV Pro.
Veličina titlova takođe ok.

Da li se nekome možda dešava ovo, nisam siguran da je vezano za shield.

Titlovi su mi u samom sredini ekrana svetliji nego na delovima koji isu dalje od sredine... Bukvalno su nekako washed out, dok su na krajevima onako jarko beli, skoro da imaju onaj HDR(DV glow. Ne iskazuje se uvek, ali je očigledno ponekad, nekad je sve ujednačeno i sl. Sinoć sam gledao wednesday na netflix tv app, nisam primetio to isto.

U svakom slučaju se dešava, samo da vidim šta je uzrok. Mislim da sam u opcijama tv-a isključio sve opcije slike kojie bi mogle da nešto takvo naprave, mada možda nisam sve, ne znam.

Msm možda nema veze sa shieldom ali fakat se dešava kada gledam preko njega.
100% do tv-a tj. "bloom". Koji tv imaš?

Onda zaboravi šta sam rekao🤣. Koji film i da li je svaki put isti problem sa titlovima sa tim filmom npr? Čudan problem. Pauziraj pa uslikaj da vidimo razliku.

Onda zaboravi šta sam rekao🤣. Koji film i da li je svaki put isti problem sa titlovima sa tim filmom npr? Čudan problem. Pauziraj pa uslikaj da vidimo razliku.

Hoću.

Ma manje više svuda, netflix, plex i sl. Sinoć sam namerno pustio na tv-u i čini mi se da je sve bilo ok. Ali ono, razlika definitivno postoji, bez ikakve dileme. Pomislio sam da nije spržen panel ali da jeste, to bi kontam uvek bilo vidljivo.

Kačim sliku uskoro.

Potreban savet iskusnih, da li je Nvidia Shield TV dovoljan za gledanje filmova i serija 2160p, 1080p i Remux fajlova ili za to treba da uzmem PRO verziju?

Ja koristim PRO - za sve sto si naveo.

Mislim da je dovoljan i običan.

Upravo mi se desilo da upalim shield ali da ne reaguje, tj krene da se pali, upalio se tv I AVR (podesio tako CEC), ali se shield nije upalio, daljinski uopšte nije reagovao, sve dok nisam resetovao shield tj izvadio kabl...

Dešava se ili da se brinem? :)

Iskreno ne znam je li mi se desilo, ali mislim da ne moras da brinees. Svaki uredjaj nekad zabudali :)

Meni takođe preko CEC pali pojačalo pa TV. Retko kad ali mi se desi da slika bude sa shield-a onaj tkzv šum belo sive tačkice. Ugasim i upalim ponovo i sve OK.
Još nisam otkrio kada se to dešava, ali je toliko redak slučaj da više ni ne obraćam pažnju na to.

Jednom mi se tako zaglupeo slično i izvadio HDMI kabl, iz struje i posle toga mi se više nije desilo nikad.

Meni se desilo par puta. Izvučem power kabl iz Shield-a, sačekam 10ak sec, pa iz početka. CEC pali i TV i soundbar.

I meni se desilo par puta CEC pali i tv i SB.

Da li je neko na Nvidia Shield-u probavao koristiti joystick ali neki drugi, ne originalni? Ne daje mi se sad skoro 100 evra za njega koliko ovdje košta za to što ću ga možda koristiti jednom ili dva puta mjesečno...
Razmišljao sam o GigaTech GP-500 ili nešto u tom cjenovnom rangu. Samo ne znam da li će to raditi na Shield-u!?
IMG_20221220_144001.jpg

Nazad
Vrh Dno