Šta je novo?

nVidia se vraca na staze 3dFX-a?!

@Canis Lupus
Tome se tezi ali to je daleko buducnost..Moras uzeti u obzir da kompanije koje proizvode GPU-e imaju to na umu tako da ce i iz njihove kuhinje proizici nesto slicno ..Nije ni cudo sto se recimo nv bori za CPU..
@Chupo
Koliko se secam i pre 3-4 godine je bila ista prica o izumiranju PC Gaming-a pa sta se desilo.
O toga nema apsolutno nista a porediti PC Gaming kada pricamo o kvalitetu sa konzolama je smesno..
Sto se tice igara tu si upravu..Ali s vremena na vreme izadje po koji bolji naslov..Nestala je jednostavno ideja i kreativnost ali to se ne odnosi samo na PC vec i na konzole..
Toga su svi svesni tako da se na tome mora raditi i ja se nadam da ce biti bolje..Koliko vec sad moze se videti dosta nadolazecih kvalitetnih naslova.

Poslednja izmena:
Kada sam poredio PC i konzolske igre, mislio sam prevashodno na hardverske zahteve koji se menjaju tek sa novom generacijom konzola. Kako je moguce da do danas nema hardverski zahtevnije igre od Crysis-a starog 3 (slovima tri) godine?

I ja se nadam kvalitetnijim naslovima, ali ih nesto ne vidim. Po 2~3 kvalitetne igre godisnje i to je to.

Povucite analogiju između dedicated zvučne karte, i grafičke karte. Pre 10 godina svaki komp je imao odvojenu karticu, i poneki integrušu. Danas 95% forumaša fura integruše. Pala cena, performanse porasle, i potreba za dedicated rešenjima je nestala.

Recimo meni ni danas zvučna integruša nije dovoljna. Nažalost ni ovaj x-fi music što imam nije nešto posebno, ali je za integruše vrh...

Poslednja izmena:
Pitanje je koliko imaju zarade na njima..Mislim da im se samo isplati na veliku kolicinu i da jedino tako i opstaju sa GTX 460-ticama..U tom slucaju generalno se dobro i prodaju..

Zar nije XFX "dobio nogu"?

Meni ta karta izleda identicno onoj koju NVidia prodaje kroz BestBuy - PCB je definitivno referentni, a cini mi se i kuler, tj sve je isto sem nalepnice. Vrlo cudno.

Zar nije XFX "dobio nogu"?

Meni ta karta izleda identicno onoj koju NVidia prodaje kroz BestBuy - PCB je definitivno referentni, a cini mi se i kuler, tj sve je isto sem nalepnice. Vrlo cudno.

Sta je tu cudno skoro svi AIB partneri imaju i istovetni referentni model u ponudi :)

Iluzorno je pomisliti da ce se ikad ugasiti trziste igara za PC platformu. Kad ce se ugasiti na mobilnim telefonima? Nikad... dugo traje ta prica, i odavno nema velikog izbora kvalitetnih igara, ali i da izlaze 2 mesecno (a izlaze) bice dovoljno

^^^Pa mozda su pokupovali ceo kontigent iz BestBuya i zatim prelepili nalepnice:p

Izgleda da ne zele da ostanu po strani, niko nije alergican na profit hehe. Jes da malo kasne, i da su karte jos u referentnom izdanju, ali neka...

Sta je tu cudno skoro svi AIB partneri imaju i istovetni referentni model u ponudi :)

Skoro svi imaju, ali je ovde cudan tajming, i povratak XFX-a u igru ;)

Pitam se koliko li je NV nastancovala tih kartica, i gde je sada full gf104.

Skoro svi imaju, ali je ovde cudan tajming, i povratak XFX-a u igru ;)

Pitam se koliko li je NV nastancovala tih kartica, i gde je sada full gf104.

Full gf104 je pokupio BFG a otkupio ih je ATI i sve unistio :p

ILI verovatnije:

sa izlaskom ATI 6xxx, Nvidia ce izbaciti bios update za verne korisnike GTX460 koji otkljucavaju sve cuda jezgra :)

Poslednja izmena:
a mozda ce full 104 kad opadne prodaja ove obicne 104... Za sad gtx 460 se prodaje bez konkurencije?...ako se ne varam

Full gf104 je pokupio BFG a otkupio ih je ATI i sve unistio :p

ILI verovatnije:

sa izlaskom ATI 6xxx, Nvidia ce izbaciti bios update za verne korisnike GTX460 koji otkljucavaju sve cuda jezgra :)

Za ono prvo totalni respect :) Po drugi put sam se nasmejao citajuci postove u ovoj temi (prvo je bilo nexova aluzija na Chuck-a) ;)

Drugo... pa recimo da bih bio odusevljen marketinskim pristupom da se tako nesto desi... ali nece :p

Ovo je jako interesantno.
XFX je pre izlaska Fermi-ja izdao saopštenje da neće u svojoj ponudi imati kartice bazirane na toj arhitekturi što je do sada i bilo, međutim ova serija kartica će se pojaviti isključivo na kineskom tržištu i to po ceni od 1699 yuan-a, odnosno oko 250 dolara.

E sada, da li je XFX rešio da se ponovo isproba sa nV ili kao što reče nex999 dobio je ponudu koju nije mogao da odbije pa su rešili da "okrenu" jedan krug. Opet, ovo je samo kartica za kinesko tržište.

Ono što čudi u svemu ovome je vest (glasina) od juče je da XFX izgubio partnerski ugovor zbog ulaska nVidije u direktan retal segment prodaje. Možda postoji neka rupa u ugovoru između nVidije i XFX-a koja im omogućava dalju distribuciju na Azijskom kontinentu pa je XFX odlučio da uzme miraz pred kraj?

BTW, ova kartica je najavljena pre skoro mesec dana.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno