- Učlanjen(a)
- 21.07.2003
- Poena
- 410
Nisu to uradili iz istog onog razloga iz koga je Microsoft, sa svim svojim novcem, stručnjacima i resursima, napravio jednu Vistu. :d
I jos nismo culi koji je to razlog? Nekompetentnost?
A i ja sam tvoje pitanje shvatio kao retoričko, pa sam ti tako i odgovorio.
Nije bilo retoricko vec postavljanje konteksta -- ako je Intel prvi napravio 386 onda je Cyrix jedino mogao da ukrade resenje (ili barem jedan deo) bez obzira na presudu suda jer jednostavno nisu imali sanse da urade in-house resenje pribliznih performansi i na vreme, a da nisu bar malo "gvirnuli" u Intelov mikrokod i maske kao sto je to radio i AMD.
Ne znam samo kako možeš i dalje toliko da insistiraš na tome da su VT ekstenzije apsolutno neophodne jednom netbuku!?!?
Ako cemo tako koji ce mu onda HD video? Zasto nema samo tekst i slike za surf i office aplikacije? Bio bi daleko manji, jeftiniji i jeo bi manje baterija.
Drugim recima, ne mozes tako da posmatras stvari -- tebi mozda ne treba virtualizacija, ali meni recimo vise treba VT nego da se coravim u 1080p na nekom malecnom ekrancicu.
Važi... Igraj se ti na najmoćnijem C2D kvadu sa G45, a ja ću na E8400 sa 48xx.![]()
Ne znam da li si me namerno pogresno razumeo ili sta?
Ti si pominjao zaokruzeno resenje iz AMD-a koje bi obuhvatalo CPU i GPU i rekao da bi u tom slucaju Intel mogao imati problema.
Ja sam rekao da ce gejmeri kupovati Intel CPU (i bilo koji GPU znaci moze i ATI) dokle god taj CPU bude brzi nego AMD-ov pa da je AMD ne znam koliko povoljniji jednostavno zato sto im je zapelo za svaki frejm.
Da... Tuce Pentiuma Pro u ulozi grafičkih šejdera jeste prava revolucija. Videćemo kakve će rezultate da pokaže i šta će game-developeri o tome da misle. ,)
Ako posmatras tako onda to znaci da ne vidis dalje od povrsine. To automatski znaci da ne vredi da se raspravljamo dalje.
Mislio sam na "paralelno izvrsavanje vise instrukcija"
To je moguce samo povecavanjem broja izvrsnih jedinica unutar jezgra sto je kompleksnije nego dodavanje novog jezgra sa svojim izvrsnim jedinicama. Ali tu su drfedja i DAS pa neka ti oni kazu nesto o tome posto sigurno znaju vise od mene.
Opet gledaš samo iz svog ugla... Moja tašta npr bi se rado ratosiljala te višenamenske sprave, sa svim njenim "mogućnostima", zarad jednog stand-alone multimedijalnog uređaja koji bi kontrolisala daljinskim upravljačem. A siguran sam i da nije jedina.
Treba li to tebi pomoc da se ratosiljas taste? :d
@kovacm:
Sto je racunar transparentniji to manje truda zahteva, samim tim i manje ucis. Kada sve bude savrseno radilo ljudi ce biti uzasno glupi. Svaki problem koji ih zadesi zateci ce ih nespremne i ostaviti u soku.
Nesto tako se vec danas desava (pricao mi vozac limuzine u SFO kad me vozio na aerodrom) sa cinovnicima u Americi koji rade po strogo definisanoj proceduri -- cim nesto odstupa od te procedure na koju su nauceni oni se totalno zablokiraju i uspanice i ne mogu da rese problem samostalno. Ja bih ipak vise voleo da racunari ostanu slozeniji i visenamenski i da radoznali ljudi koji imaju inquiring mind cackaju, uce i razvijaju se umesto da svi budemo svedeni na nivo retarda koji zna samo da ubaci DVD.