Šta je novo?

Nvidia PhysX

177.83 whql na 8800gt?
nema me koji mesec, vratim se, ajde reko da probam taj phichiks, snimim gore navedene driver-e, restart, ne radi boot loader tj. tastatura ne reaguje, srecom na defaultu dize windowse, pocinje da brljavi mis - dvoklik rezultira otvaranjem properties prozora, igre ne smem da probam :D roll-bLack driver i sve radi...
smesi li se to meni 4850 :d ili sam samo peh

drajver nema sanse da ima veze sa boot loader-om ili tastaturom , takodje ni sa misom :p
kod tebe se cude stvari desavaju.......

pa kako objasnjavas da radi posle roll-back?
proverio sam par puta, ni reset dugme na kuciste nije radilo, stari driver-i nisu imali physx podrsku

probao sam jos jednom, mis se vrati u normalu nakon otprilike 1 minute

Hehe. Nema nista od tog NV physx-a bez jos jedne karte. Kada tako padaju frejmovi na gtx280, na slabijim kartama je onda to sve neupotrebljivo. Bilo bi lepo kada bi neko istestirao sa dve karte, a da pritom jedna radi samo fiziku.

bez tog nvidia physX-a fps pada na 1 posle par rusenja zidova. Smesan si, iskljuci ga pa vidi onda kako je...Kako mrzim hejtere...

(glasom Paje Patka): Cemu ovo sluzi? A uz to i ne radi! :D

preterujes....

Mass Effect - vide se krhotine prilikom unsitenja necega koje lete naokolo a i maco netso vise prasine ostavlja za sobom kad skakuce..

MOHA - nisam licno probao, kazu ima dosta razlike prilikom eksplozija...

takodje GRAW i UT - ni to me nije interesovalo...

nije nesto al nije lose za pocetak... a one B igre ni ne racunam kojih ima vise...

@mrgud:) ("mrzim hejtere" gx-x) Nije nikakav hejt, ali trenutno performanse sa jednom 8800gt kartom i ukljucenim physx-om nisu bas dobre. Mozda NV uradi bolje drajvere pa bude brze, mozda je sve to zahtevno pa ni ne moze brze, a mozda zele da u buducnosti ljudi kupuju 2 njihove karte da bi mogli da igraju The Way Is Ment to Be played...Ne znam jesi li ti probao neke od navedenih naslova sa nv physix podrskom? Jesi li odusevljen performansama? Pogledaj samo one demoe i reci mi da li je tu zaista nesto spektakularno? Nurien demo nisam odgeldao, ove ostale jesam i jedino sto mi se svidelo je bila simulacija fluida, ostalo je manje vise sve vec vidjeno...

Kako u podforumu o GPU-ovima nema mnogo diskusije, mogao bih ovde da pitam sledece:
Hoce li moci da radi fizika na nV GPU-u, a da pritom primarni bude ATi (na kom bi se vrtela grafika)?
Na ovo mi moze odgovoriti verovatno samo jedan covek :D

(glasom Paje Patka): Cemu ovo sluzi? A uz to i ne radi! :D

Hah, pa naravno da ne radi... Sacekaj da ti AMD da podrsku :d

@alokiN:

Pa netje moci i jare i pare zaboga...do skora ti je za ovako nesto bila potrebna Ageia kartica od 200+ evra, a sad ne.Kad sledeci put budes kupovao novu grafu, zadrzi lepo ovu koju sad imas, i eto...

UE3 physx mape rade na vise od 30 FPS-a, na 8800GT.To i nije tako lose.GRAW2 radi slabije, al nije neigrivo.Smanjim malo AF, i radi sasvim dobro.1280*1024, to je za ovu grafu rezolucija i to je to...

@BigJoe:

TO NE MOZE!Provereno i dokazano :D

Poslednja izmena:
@nex999
Znam da sad ne moze, ali sam mislio ono mozda u buducnosti bliskoj :D
Da ostavim ovog GTS-a u steku :)

eh ne stigoh ranije nista da probam. Ah graw2 radi exelent, konačno je otključana tabla za agea island. Oluja, drveće se leluja(a ja vichem aleluja) , može se srušiti ko u krizi, ekplozije, kad rasturis osmatračnicu svaka daska se rapadne, kao i kad pucaš u # (tarabu :d ) itd. I na ostalim tablama fizika isto normalno radi jedino sto sam morao da otvorim novi profil i new game jer inače nije hteo da mi pokrene stari sejv (prijavljivao gresku- mislim da je bio neki thread konflikt i ono mrsh iz igre). Samo sam u opcijama obeležio extreme physx i to je to. I am happy for now :D. Vidim da u ostalim testovima sa demoima na Firingsquad-u http://www.firingsquad.com/hardware/nvidia_geforce_physx_performance/default.asp kazu da je u najgorem slučaju sa fizikom na ON 2x vise fps-a a u glavnom 3x sto je mora se priznati vrlo lepa stvar za početak. Hmmm.... Mirko pazi metak (?):p

Ja se nisam 100% precizno izrazio, nisam mislio/rekao da od NV fizike nikad nece biti nista. Hteo sam reci da trenutno nema nista od toga na velikoj vecini kompijutera sa single card/gpu NV resenjim iz dobro poznatih razloga. Mada sve ovo se moze projektovati i na blisku buducnost. Kada se pojavi parce sofwera koje ce do maksimuma da optereti i GTX280 opet ce biti jako malo mesta za gpu fiziku.

Znaci, cinjenica je da vecina GPUa ne moze bas najbolje da se nosi sa physx-om i to je trenutno jednostavno tako. Ako nekom ta cinjenica smeta i proziva ljude hejterima...
Poz

Ne znam sa cime konkretno nisi zadovoljan sto se tice perfomansi ? Ja sve sto sam probao radi super a nemam nesto mnogo jacu karticu od tebe. Sta ti to ne radi lepo pa ti treba jos jedna kartica ?

Ja se nisam 100% precizno izrazio, nisam mislio/rekao da od NV fizike nikad nece biti nista. Hteo sam reci da trenutno nema nista od toga na velikoj vecini kompijutera sa single card/gpu NV resenjim iz dobro poznatih razloga. Mada sve ovo se moze projektovati i na blisku buducnost. Kada se pojavi parce sofwera koje ce do maksimuma da optereti i GTX280 opet ce biti jako malo mesta za gpu fiziku.

Znaci, cinjenica je da vecina GPUa ne moze bas najbolje da se nosi sa physx-om i to je trenutno jednostavno tako. Ako nekom ta cinjenica smeta i proziva ljude hejterima...
Poz

Slažem se, ali nije li to takođe činjenica i sa bilo kojom drugom vrstom hardware-a ?. To je jedan začarani krug i sve je to za mene jedna potrošna roba kratkog veka ili ti trajanja, pa ko voli i ima nek izvoli. Čak i filozof neki reče:' Sve se menja i sve teče'. Ala danas nešto rimujem ko Rimljanin:d:smash: .Ovo su ipak neke nove stvari, na koje treba gledati na duge staze. Mene manje zanima kakva je trenutna situacija čak i sa današnjim najjačim gpu-ovima i prvim implementacijama fizike u njima, već me mnogo vise interesuje u kojem ce smeru sve to da ide u budućnosti i zato, kad se malo vishe procita o tome, dolazi se do dosta uzbudljivih zaključaka. A sto se software-a tiče on je, uvek naveliko kaskao za hardware-om, i uvek se vise cekalo na neki novi hardware koji ce svojom snagom da pregazi loše kodiran software ili igru nego obrnuto. U ostalom to što 280-tka ne bude mogla moći će neka druga, treća generacija(nvidia ili ati) i tako stalno u ne dogled...

jel neko ko je probao UT3 physx, jel ima taj nivo heatray_physx u DUEL i DM sto se spominje? ja imam samo ona dva u CTF modu, a ovaj nemam........?

Nisi jedini, ni ja nisam video tu heatray mapu, a ni jos neki ljudi koji su probali.Imaju te dve mape u CTF, i to je to.

S druge strane, nekima Heatray radi bez problema...ko ce ga znati

Poslednja izmena:
a kod graw 2, igra mi je uredno videla kartu i drajvere, ali mi u podesavanjima daje kod physx samo normal, dok high i extreme je zatamnjeno, to nemogu ukljuciti? nisam apdejtovao igru, mozda bi trebao da stavim patch 1.05, vidim da je to zadnji...?

Da, moras da patchujes igru, posle ce da radi.

uf, instalirao 1.05, i opet samo NORMAL mogu, ona dva i dalje zatamnjena.... sto mi je ciniti?

hmmmm, nisam probao ono sto benrektum kaze da se mora kreirati novi profil, vec sam krenuo sa starim pre patchovanja igre..... aj probacu i to kad dodjem kuci......

proradilo tek kad sam skinuo nove drajvere, i sad leti physx..... :)

Pa govorismo ti nas petorica i ostavljasmo linkove cak. :S:

Nex999 molim te objasni mi nesto...
Malopre mi je palo nesto na pamet da isprobam.Sta sam uradio...Pustio sam "fluid demo" dok je PhysX bio na "ON",naravno demo lepo radi i daje dosta frejmova.Zatim sam,dok je jos demo aktivan, u kont.panelu iskljucio PhysX akceleraciju ali nikakva promena u broju frejmova se nije desila.Pomislio sam da sistem ne prihvata promenu dok je jos aplikacija aktivna,ali kada sam pokrenuo jos jedan "fluid demo" on je radio sporo sa 1-2FPS.
Sad imam situaciju : dva aktivan demoa ,jedan koristi akcekleraciju, drugi ne?U cemu je fora,da li je ovakvo ponasanje normalno?

Poslednja izmena:
^Jeste, aplikacija mora da se zatvori kako bi "skontala" promenu u kontrol panelu.I to se desilo sa drugim startovanim demoom.A onaj prvi je i dalje ostao "povezan" sa instrukcijama iz drajvera.

Inace, imas i u samom demou da ukljucujes/iskljucujes hw. F1 bese otvara sve komande.

Nex, ti postade lokalni bench fizicar :D (ili fizikalac, biraj hehehe)

Nazad
Vrh Dno