Šta je novo?

Nvidia PhysX

^Moja greska, nije The Inq, vec itx.ba...dakle nije Kurvir, vec Press :D

Sve je to super, ali da bi bilo upotrebljivo treba pored karte koja renderuje grafiku imati i 8800gt/9600gt da krcka fiziku. Na mom setupu iz potpisa oni demoi i ne ubijaju nesto od brzine, a bogami ni ne izgleda nista posebno i da vec nije vidjeno, izuzev one simulacije fluida (ut mod nisam probao). Ne mogu, a da ne poredim Crysis, koji ima dosta elemenata fizike iz nvidia demoa, radi bolje i izgleda neuporedivo lepse.

ne bi nista bolje to radilo da imas dve karte, takvi su demoi, treba im cista snaga. Fizika tu jedva da nesto uzima kad je grafika radi. Uzmi probaj GRAW2 i videces...

pa sta su oni ocekivali, blokiras CPU 100% sa dva CPU burn testa???, nisu oni citavi

a i nije poenta bas sve prebaciti na GPU sta ce nam onda dual/quad/opt/... CPU, poenta je izvici max iz CPU/GPU resenja bas kao sto igre na konzulama izvlace max iz njeng HW-a

Kad budale testiraju mogu da donesu svakakve glupe zakljucke.

Mene samo zanima dokle ce vise da se kaci taj tekst ovde na forumu...a na ovoj istoj strani se pominje dva puta ***...:wall:

dok ne kupi racunar i zadovolji dusu...Ovako - cisto navijanje. Gledam onu anketu ati/vidija, 80% ati glasaca ima 8600gt ili neki krsh...figures...

Ma steluju rezultate moderatori ionako rade za ATi ;)

ma taj je na godisnjem :D Ali ima par osoba tamo koji su u procesu kupovine gtx260 :d

Znaci krisom da ostali ne saznaju :d

stvarno ne razumem, ako nv daje nesto vishe za dz kao da je bitno da li se procesor opterecuje 0% ili 20% vise? provereno radi, proverena ubrzanja, provereno je sve lepshe... sta cete vishe... dough...

Sad je dobra stvar kupiti neku plocu sa integrisanom GF8200 koja bi sluzila samo za Physx.

UT3 sa mod packom.Uputstvo:
ut3physxtutorialvv5.jpg

GRAW2 kazu da radi.I naravno 3D mark Vantage, al koga zabole za njega.Za ostalo se samo spekulise.

e nemogu ovo da namestim i mozes ga hebati..... sve odradim po uputstvu, u meniju vidim dva physx moda pod capture the flaf, ono pod deathmatch i duel ne vidim, ali cim pokrenem nesto od toga... krene da ucitava mapu, i tu mi se upuca igra..... ako ucitam neku mapu koja nije physx, to radi OK... e jedino sto imam patch 1.3 a ne 1.2 kao sto ovde pise........?

meni je te physx mape mnogo duze ucitavao od obicnih... ali je ucitao

uf, aj seti se koliko dugo ti ih je ucitavao? posto sam ja cekao minut, i onda kresno reset....... jer mi ove obicne ucita ocas posla......

Stisno si reset zato sto ti se neki program zablokirao? O_O

Mislim da moras da sacekas ucitavanje, to je verovatno kesiranje sejdera.Prvi put dugo traje, pa posle ide brze (sve dok se ne promeni nesto u graf. opcijama).
Ne secam se koliko je ucitavanje trajalo kod mene.

Ovo uputstvo je vazilo za one beta drajvere i 1.2 patch UT-a, mozda sada ne treba raditi tu foru sa PhysxCore DLL-om?

uf, aj seti se koliko dugo ti ih je ucitavao? posto sam ja cekao minut, i onda kresno reset....... jer mi ove obicne ucita ocas posla......
i meni se normalna mapa brzo ucita, ovde je bilo duze (i ja sam mislio da se zapucalo) bilo je vise od minut sigurno

stvarno proradi.... ucitavao ga 3-4 minuta..... ali bogami, opasno tu padaju frejmovi i na 35-40 kad je guzva..... ali i dalje imam samo ove dve mape u CTF, a ono u DM i DUEL nista.......?

stvarno proradi.... ucitavao ga 3-4 minuta..... ali bogami, opasno tu padaju frejmovi i na 35-40 kad je guzva..... ali i dalje imam samo ove dve mape u CTF, a ono u DM i DUEL nista.......?
Hehe. Nema nista od tog NV physx-a bez jos jedne karte. Kada tako padaju frejmovi na gtx280, na slabijim kartama je onda to sve neupotrebljivo. Bilo bi lepo kada bi neko istestirao sa dve karte, a da pritom jedna radi samo fiziku.

ma izgleda da meni physx u UT3 ide preko cpu, a ne preko gpu.... sad bas citam neke testove o tome, i rezove, razlika je neverovatna izmedju cpu i gpu obrade ali nemam pojma kako da podesim to........

Evo kako kod mene radi kriza sa physx-om, demo je assault_harbour, rezoluciju i podesavanja mozete videti u slici

Prilozi

• physx.JPG
    physx.JPG
    357.2 KB · Pregleda: 217
ma izgleda da meni physx u UT3 ide preko cpu, a ne preko gpu.... sad bas citam neke testove o tome, i rezove, razlika je neverovatna izmedju cpu i gpu obrade ali nemam pojma kako da podesim to........

Da ti CPU radi fiziku, odmah bi znao.Imao bi 60-ak FPS-a nekih 10-ak sekundi, a onda ide slideshow 1-2 FPS-a.
Ako bas zelis da isprobas, imas u PhysX panelu da iskljucis GPU akceleraciju, pa probaj tako.
@Warmaster:
Crysis ne koristi Ageia-in endzin za fiziku, tako da testiranje PhysX akceleracije u toj igri nema smisla...Cryengine ima svoj endzin za fiziku, i proracunava se na CPU.

Izvinjavam se ako je bilo - zanima me jel probao neko da koristi neki IGP samo za fiziku i da li je uopšte podržan neki IGP za Physx ?

Cekamo da se prvi koji to proba javi :) Inace, jeste podrzano, ali je bitno da taj chip podrzava CUDA.
Ne znam tacno koji su nazivi tih cipova, Jovyland pomenu 8200 integrisani.

177.83 whql na 8800gt?
nema me koji mesec, vratim se, ajde reko da probam taj phichiks, snimim gore navedene driver-e, restart, ne radi boot loader tj. tastatura ne reaguje, srecom na defaultu dize windowse, pocinje da brljavi mis - dvoklik rezultira otvaranjem properties prozora, igre ne smem da probam :D roll-bLack driver i sve radi...
smesi li se to meni 4850 :d ili sam samo peh

Nazad
Vrh Dno