Šta je novo?

nVidia Pascal

Majko mila :D
Titan XP je 51.5% brzi od 1070, nije malo... Sta tu nije jasno?

Pa onda nek napisu 51% i u redu da znam na cemu sam, a ne da znam matematiku za takve gluposti...ko pravi ove glupe grafikone onda...to mi nije jasno....

Poslednja izmena:
Ti onda gledaj testove na https://www.computerbase.de Tu imas da podesavas grafikon u odnosu na koju kartu hoces da vidis unapredjenje.

Jos jedan review :
http://hexus.net/tech/reviews/graphics/95215-nvidia-titan-x-pascal/

Na 4K jaci je TitanP od 1080 za oko 30% . Odlican overklok potencijal na preko 2.000mhz, verovatno Titance nesto bolje skalira sa overklokom, zbog nizih default boost klokova. Tako da, mislim, da bi razlika mogla da bude i do nekih 35%.
Odlicne perfomanse, TitanP oko 50% jaci od 980Ti. Sad je samo glavno pitanje, ako 1080Ti bude imao perfomanse slicne kao ( TitanP ), kolika ce biti cena takve kartice. Ako cena 1080 kartica tokom vremena jos malo padne, s obzirom da je TitanP vise od 1.200E, 1080Ti mozda bidne oko 850 - 900E minimalno....:trust:

http://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-1050-gp107-gpu-specs/

Konacno naslednik GTX 750Ti :)

Navodno iscurele specifikacije GP107 chipa: 768 CUDA cores, base clock: 1318Mhz, boost clock: 1380Mhz, 128 bit, 75W, 2/4Gb, 149$.

Nesto vise cuda cores nego sto se ocekivalo ali nizi klokovi, verovatno da bi mogli da ga uklope u 75W.
GTX 1050 bi po ovome bio solidno brzi od RX 460.

Ja sam se ponadao da ce GTX 1050 biti GTX 1060 3 GB sa recimo 896 jezgara po ceni od 150$ ali nista od toga :)

4GB memorije za čip koji će biti primetno sporiji od 1060 3GB? Svaka im čast

Elem, po ovom specifikacijama bi trebalo da se uglavi negde oko 960/380 sa performansama. Kad bi cena bila do 20.000 rsd, bila bi ova karta dobar izbor

Da,4 GB apsolutno nema potrebe za chip ove snage.
Mada bice dobro ako je 150$ 4 GB varijanta a 2 GB bude nize :)

Performanse oko 380 sam i ja mislio.
Ako bude imao ovako niske klokove ocekujem i dobar oc, naravno sa nereferentnim kartama koje ce imati dodatni power connector jer kapiram da ce biti na granici 75W.

Ajoj 4gb za 1050 ?.? pa tu su trebali staviti 3gb a na ustrojem gtx1060 trebali su ici sa 4gb, ovako gtx1060 sa 3gb deluje kao veoma losa kupovina :(

Trebali su sa gtx1060 napraviti nesto kao sa gtx260 192sp i 216sp ovako ga bas osakatise...

Da li je neko testirao nove drajvere i da li popravljaju problem sa latencijom, microstutter-om i seckanjem zvuka?

https://forums.geforce.com/default/...-latency-and-stuttering/post/4922866/#4922866

Posle gotovo tri meseca su se javili predstavnici nVidia customer care-a sa potencijalnim rešenjem ali koliko se čini još uvek postoji problem.

Brat bi naručio Gainward GTX1060 6GB ili Gigabyte Windforce verziju ali vidim da prvu pominju često sa DPC latencijom.
I have Gainward GTX 1060 6GB version. Card seems decently built but not whine free completely at least not in Heaven. Got the usual Pascal artifacts in Heaven so far and the DPC latency is "garbage" even on latest driver compared to Intel and AMD GPUs.
GPU runs about 74C max, fans at 1800rpm but I guess acceptably quiet due to their smaller size.

Davno je rešen problem sa latencijama za one koji su ga imali, još sa 365.95 drajverima. Posle toga u thread-u priču vrti još 4-5 istih ljudi, dok ostali prijavljuju da je od onda sve ok, a trenutno 2% ljudi na steamu poseduje 1060/1070/1080. Pogotovo što je polovina thread-a napisana u toku prvih mesec dana Pascal-a do izlaska tok fix-a. Posle toga koliko se sećam čekao fix za SLI kombinacije, za one koji imaju realan problem.

Poslednja izmena:
Ne vrte ljudi bezveze pricu i sama Nvidija jos radi na rjesavanju problema tako da macku o rep da je to uzaludno.

Davno je rešen problem sa latencijama za one koji su ga imali, još sa 365.95 drajverima. Posle toga u thread-u priču vrti još 4-5 istih ljudi, dok ostali prijavljuju da je od onda sve ok, a trenutno 2% ljudi na steamu poseduje 1060/1070/1080. Pogotovo što je polovina thread-a napisana u toku prvih mesec dana Pascal-a do izlaska tok fix-a. Posle toga koliko se sećam čekao fix za SLI kombinacije, za one koji imaju realan problem.

Pitam korisnike koje imaju Pascal kartice i potencijalni problem zato što se na više različitih foruma ljudi i dan danas i dalje žale na visoke latencije i sa novijim drajverima.

http://www.overclock.net/t/1605618/...x-doesnt-work-for-everyone/1370#post_25493978

Koliko čitam, fix je izašao nakon mesec dana ali je uglavnom ublažio problem i nije ga rešio svima.

Ne vrte ljudi bezveze pricu i sama Nvidija jos radi na rjesavanju problema tako da macku o rep da je to uzaludno.

Sama nvidia posle tih julskih drajvera spominje probleme isključivo kod pojedinih korisnika sa SLI kombinacijama.

Na mojoj konfiguraciji nije bilo merljivih problema ni pre tih julskih drajvera, a julski drajveri su rešili problem za 99% ljudi o čemu svedoči i smanjen broj ljudi na tim temama. Kao što sam već napisao, trenutno preko 2% steam korisnika trenutno ima Pascal kartice, a steam peak-uje na 11 miliona istovremeno ulogovanih korisnika, što će reći da je realan broj individalnih steam korisnika veći i od toga. A kada je problem bio realan kod većeg broja korisnika i kada je ta cifra bila ispod 0.5% i ispisana je većina tih tema.

Btw, o tome smo raspravljali na forumu još tamo krajem jula, i niko od pascal korisnika na ovom forumu nije imao problem.

Poslednja izmena:
Evo i mojih merenja:

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    133.9 KB · Pregleda: 85
Poslednja izmena:
Tokom 15 minuta gaminga, najveći peak je bio ~500ms, bez prijavljene greške.

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    138.6 KB · Pregleda: 80
36 min. igranja.

latencymon.png

Da... :d

To ce tek polovinom decembra da izadje?

Ja lično očekujem najavu na CES-u početkom januara.

Nazad
Vrh Dno