Šta je novo?

nVidia Pascal

Nista prodaj tu GTX 1070 i uzmi dva ovakva Titana. Taman imas za toliko posto su limitirani na po 2 komada po jednom licu :)

ma ne poenta je kad se predje na 4k da imas i ono sto to moze lepo da potera, govorim o single gpu, sta mi vredi 4k da igram na 50 fps tu je minimalan 30, ja to gledam iz svog ugla kad je vreme za 4k gaming, a jos je to daleko za single gpu, a mogao bi u futur neku 1070gtx za sli ma da nisam toliko lud za rezolucijom, oni sad samo to dizu, jer nemaju sta, vise bi uzeo neki Oculus rift, jer igram mnogo voznje, a i to je tek pocelo...

Mene cudi jedna druga stvar. Vec dugo godina nismo dobili ni jednu kartu sa 512 bita.
Jos od GTX 280. Za 4k bi 512 bita GDDR5X bilo prava stvar, to je bila i moja zelja na pocetku ako se secate, pricao sam o tome i ako sam znao i naglasio
da ce izbaciti 384 bita kartu.

Stalno negde zakinu, uvek moze bolje kod njih ali nikad ne iskoriste potencijal do kraja.

^ pa zato mogu da razvlace "jednu" arhitekturu godinama da ne kazem generacijama [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mene cudi jedna druga stvar. Vec dugo godina nismo dobili ni jednu kartu sa 512 bita.
Jos od GTX 280. Za 4k bi 512 bita GDDR5X bilo prava stvar, to je bila i moja zelja na pocetku ako se secate, pricao sam o tome i ako sam znao i naglasio
da ce izbaciti 384 bita kartu.

Stalno negde zakinu, uvek moze bolje kod njih ali nikad ne iskoriste potencijal do kraja.
290/390 su 512-bitne.

ps. ali si verovatno mislio na nVidiu :)

^ Ma na Envidiju, napisao sam jos od GTX 280 pa na ovamo ;) AMD se jos i koristio tim "trikovima", ovi ne daju, restrikcije na sve strane :d

The NVIDIA TITAN X 12GB Review | Hardware Canucks

TITAN-X-345-89.jpg

TITAN-X-345-90.jpg

Ovo je za 2k idealna graficka, 4k je daleka prica jos...

Koje demonstriranje sile. Karta kida a ovo jos nije kompletan cip. Znaci bilo bi negde oko 40%, 40%+.

Odlično. Plus se lepo klokuje...
Ništa, sad čekamo da nam ovo daju u vidu Geforce-a :D

A pazi koji su pilicari. Sada ni za Titan ne daju potpun cip a kosta basnoslovno.
Ja bih voleo da GTX 1080 Ti bude kompletan cip, nesto poput Titan pa posle toga GTX 780 Ti ali tada je AMD
bar nesto ponudio, sada mrka kapa.

Upravo to.
Ali sumnjam da cemo uskoro dobiti full GP102 nereferentni i sa nekom cenom od ~800$
Jedini moguci scenario da se ovo desi bi bio da Vega bas odusevi i natera nVidia-u na to.
Ali iz ovih tabelica se vidi da Vega mora da bude 70-80% brza od Fury X-a da bi naterala nVidia-u na nesto slicno.

Deluje da ne verujete u uspeh RX 470 i njegovu sposobnost da pritisne Nvidiju...?

O kom broju kartica se radi? Ako je par stotina to je smesna cifra.
Sto se tice cene Envdija je dosla u takav polozaj da moze da prodaje sve skuplje i skuplje.

21 % brza od 1080gtx i 34 % brza od 1070gtx u 2.5 k mislim da je i titan jos za tu rezoluciju ko voli full ugodjaj na 60fps :D

Smesna tipicna potrosnja:

power_average.png

A performance/watt:

perfwatt_3840_2160.png

21 % brza od 1080gtx i 34 % brza od 1070gtx u 2.5 k mislim da je i titan jos za tu rezoluciju ko voli full ugodjaj na 60fps :D

Zar jos nismo naucili matematiku? :D
1440P: TXP je brzi za 26.5% od 1080, 51.5% od 1070.

Ti procenti koje si naveo predstavljaju koliko su 1080 i 1070 sporiji od TXPa.

Zar jos nismo naucili matematiku? :D
1440P: TXP je brzi za 26.5% od 1080, 51.5% od 1070.

Ti procenti koje si naveo predstavljaju koliko su 1080 i 1070 sporiji od TXPa.

pa to sam i rekao sporija 34 % 1070 gtx od titanx ili ti ova brza od 1070x za 34 % sta je tu sad lose...toliko je minimalna razlika izmedju titanx i 1070gtx kontam da je negde veca negde manja...bole me ***** za matematiku i u srbiji je bdp nikad veci i rast pa svi beze...samo vi zbrajajte i filozofirajte...takve budale nam trebaju filozofi...

Poslednja izmena:
Uvećanje između dve procentualno izražene vrednosti ne možeš dobiti prostim oduzimanjem te dve vrednosti.

Kada na grafikonu uz jednu karticu stoji 66%, a uz drugu 100%, to ne znači da je ova druga brža za 34%. Prostom matematikom se dođe do toga da je ova druga brža za ~51,5%.

(100-66)/66*100

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno