Šta je novo?

nVidia Maxwell

Zbog 2gb rama i 128 bita vjerovatno ce je mnogi gejmeri za 1080p zaobiliaziti, treba sacekat i vidjet testove u igrama kako ce se snaci sa 128 bita, tipujem da ce negdje zestoko da podbaca u odnosu na R9 280 i GTX760, a negdje ce opet biti i brza gdje brzina gpu-a dolazi do izrazaja (karta ima izgleda jako visok klok do 1400mhz).

Sve u svemu bolje bi bilo da su izbacili nasljednika GTX770 ili R9 280X znaci kartu u tom segmentu po mogucnosti 4gb rama 256 bita neki "osakacni Gm204" chip mada ima takvi najava u vidu GTX960TI ako budu istinite ta ce karta biti pun pogodak ova obicna GTX960 ne vjerujem da ce imat neki uspjeh poprilicno slabe specifikacije da se bori na 1080p, a cjena izgleda udara na 199$.
Nadam se da ce Nv izbaciti nesto u segmentu oko 250$ sa 4gb rama i performansama vecim od GTX770 (pomenuta GTX960Ti) to bi vec bilo prilicno best buy. (uz prednosti koje dodnosi maxwel niza potrosnja/zagrijavanje/buka)

Ne mora da znaci da ce je zaobilaziti, ako i cenovno bude izmedju R9 270X i 280.

Ne mora da znaci da ce je zaobilaziti, ako i cenovno bude izmedju R9 270X i 280.

Dobro vidit cemo ;) to je moje misljenje, opet kazem 960Ti ce biti puni pogodak za 1080p (naravno pod sulovom da zaista karta ugleda svjetlo dana jos ako ostave 256 bita i 4Gb rama to ce biti idealna karta za 1080p uz recimo 250$)

nista od toga,ja cak se ne nadam ni 192bit magistrali,izbacice obican model sa 4gb kad se ove solidno prodaju,sto bi ugrozavali bread 'n' butter kartu?

ne vidim da im prodaja 970tice opada,niti imaju konkurenciju,sem da je sami sebi naprave.960ti sa 4gb i 192bit magistralom tek kad i ako amd reaguje.

GTX970 je klasa iznad.
Imaju konkurenciju - 270X, 280X. Tu nemaju nijedan proizvod vredan kupovine.

Njima bas treba 960Ti sa performansama malo jace od R9 280X, a opet da ne ide preko 250$ jer taj segment i dan danas drzi tahiti chip, tu bi im trebala karta a realno ima prostora da se izmedju GTX970 i ove nove 960 karte ubaci jos jedna ako ne i dvije nove kartice.

ne vidim da pate,a ta 960ti karta,jos ako ne bude previse kriplovan cip,uz klok skoro stize 970gtx,i pre sam rekao da ce 960gtx biti na 2gb i sto uza magistrala,bas da 970gtx nema konkurenciju.cak i ovde ljudi cim gledaju karte preko 200e idu odmah na 970gtx,nisam skoro cuo da je neko uzeo radeona preko 200e.kao sto rekoh,960ti samo ako oizadju novi radeoni,do tad imaju citavo trziste za sebe i vremena da se prilagode novom proizvodnom procesu i memari.mislim,sve je bilo jasno sa ovolikim odugovlacenjem sa 960gtx,i zbog zaliha 770gtx i da se sto bolje proda 970gtx.

Čekaj bre, ova karta treba da bude 200€, a GTX 970 kreće od 300€ i hoćeš da kažeš da zelenima ne treba ništa između? A konkurencija ima R9 280/285/280x sa početnim cenama od 180/200/220€. Pri čemu prva i treća imaju po 3GB. A sudeći po ovom testu, 2GB VRAM-a je na granici za 1080p za najnovije naslove.
But at Full HD with good image quality settings you will hover at the 2GB to 2.5GB graphics memory range
Nekako mi se čini da će po performansama GTX 960 biti kao R9 285, ali sa manjim TDP-om i DX12 podrškom. Ali videćemo prve testove za par dana

Čekaj bre, ova karta treba da bude 200€, a GTX 970 kreće od 300€ i hoćeš da kažeš da zelenima ne treba ništa između? A konkurencija ima R9 280/285/280x sa početnim cenama od 180/200/220€. Pri čemu prva i treća imaju po 3GB. A sudeći po ovom testu, 2GB VRAM-a je na granici za 1080p za najnovije naslove.

Nekako mi se čini da će po performansama GTX 960 biti kao R9 285, ali sa manjim TDP-om i DX12 podrškom. Ali videćemo prve testove za par dana

100% si u pravu bice jos jedna karta u segmentu oko 250€ a po nekim najavam cak i 2 karte ce se naci u tom segmentu sto je potpuno moguce jedna do 250€ i druga do 300€ koja ce biti jako blizu GTX970 i performansama i po cjeni onda bi mogla imati 256 bita i 4GB dok bi ova druga jeftinija mozda mogla da bude neki kompromis recimo 192 bita i 3GB rama... uglavnom cim izadje ova obicna GTX960 znace se vjerovatno vise hoce li biti novi kartica u segmentu izmedju 200 i 300€

Kao sto vidimo da im ne treba,nikad nisu odlagali kao sad izbacanje kriplovanih cipova,ocigledno im prodaja 970gtx toliko dobro ide da nema potrebe da se cimaju,i mnogo vise im se isplati da stekaju i 960ti i tu potencijalnu 970L kartu (od koje tek nikad nista nece biti) ako amd izbaci nesto aktuelno,sadasnje karte im nisu uopste konkurencija i to vise vrapci na grani znaju.

S obzirom na taktove referentna ce biti u nivou GTX760

Umesto sweetspot-a, sranye. A cekao sam ovu kartu...

Neka, nije dobra zamena za ovo sto imam.

According to the specifications, the 960 will outperform the 760 at lower resolutions including 1080p while performing at par or less than the 760 on higher resolutions depending on make/model/clocks.

Read more: http://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-960-presentation-revealed/#ixzz3OvPU7ttr

To je to u rangu sa GTX760, na vecim rezolucijama i slabija vjerovatno zbog uske magistrale, a vjerovatno i u zahtjevnim igrama ovo ce doci do izrazaja, negdje ce biti bolja negdje gora od GTX760

Bezveze. Cekam i docekam glupost. Mozda se AMD seti i izbaci nesto krsteno.

Read more: http://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-960-presentation-revealed/#ixzz3OvPU7ttr
To je to u rangu sa GTX760, na vecim rezolucijama i slabija vjerovatno zbog uske magistrale, a vjerovatno i u zahtjevnim igrama ovo ce doci do izrazaja, negdje ce biti bolja negdje gora od GTX760
Znači nešto kao R9 280. Doduše, s obzirom da se dobro klokuje, biće to malo bolje
Kao sto vidimo da im ne treba,nikad nisu odlagali kao sad izbacanje kriplovanih cipova,ocigledno im prodaja 970gtx toliko dobro ide da nema potrebe da se cimaju,i mnogo vise im se isplati da stekaju i 960ti i tu potencijalnu 970L kartu (od koje tek nikad nista nece biti) ako amd izbaci nesto aktuelno,sadasnje karte im nisu uopste konkurencija i to vise vrapci na grani znaju.
Ti kažeš da kad neko odluči da kupi kartu za oko 200 €, treba da se ispruži još malo(?) i kupi GTX 970. Razlika između najjeftinije R9280X i GTX 970 kod nas je 15.000 rsd, a to nije baš malo :)

Nekako se čini da će R9 280X ostati (nažalost) najbolji izbor za karte do 220-250 €. Mada, ko neće baš u svakoj igri tražiti max. detalje na 1080p i bitan mu je TDP (ljudi kao ja :D ), GTX 960 će se tu sasvim lepo uklopiti

Ne vjerujem da ce na 1080P referentna GTX960 biti brza od R9 280 mozda hoce fabricki OC nasvirani modeli, ali referentna ne vjerujem sa ovim specifikacijama.
Druga stvar R9 280 ima mozda i najveci OC potencijal od svi R9 2xx karti tako da ne vjerujem ni da ce je tu preskociti GTX960. Ova GTX960 vec ce raditi na visokim taktovima sa boostom oko 1300mhz nez koliko ce tu biti jos prostora bez obzira sto je Nv vec tu kartu okarakterisala kao OC vidi se da traze nesto sa marketinske strane vec u startu da poguraju prodaju.
Sve u svemu ako bude 200€ na domacem trzistu (a sve su prilike da hoce onda nista moze se slobodno reci tresla se gora rodio se mis).

Ja za kartu sa 128-bit magistralom i 2 giga rama ne dam vise od sto evra. Mozes misliti, memorija na "efektivnih" 9.3 gigaherza. Poceli da podvaljuju lazne specifikacije. Ovo nije fail, ovo je uber fail!

ne kazem ja,kaze nvidia i trziste,nista njima ne treba da pucaju 970ci u glavu sa kartom koja kosta 100e manje i skoro dobaca klokovanjem.druga stvar sto vi to zelite.

Super je sve to, ali ja graficku kupujem do 250 evra a taj 970 u Srbiji kosta 350 evra. Da sam znao da ce ovako da bude, ne bi cekao 6 meseci vec bi prekrsio sopstveno pravilo i dao vece pare na PRAVU graficku a ne ovo smece sto hoce da uvale za 200 evra.

Pucace sebi oni u glavu svakako ako ovo izadje sa navedenim specifikacijama i cenom. Pa ljudi kupe AS Unity na popustu, upale, nameste max 1080p i gledaju kako se vuce u 15-25 fps. Izbacivati kartu srednje klase sa 2 giga vram u 2015. godini kada multiplatforme zahtevaju 4 giga vram je ravno samoubistvu.

Istamburace ih AMD za koji mesec pa ce onda naprasno 970 da kosta 200 evra, 980 300 evra a ovo smece 100 evra koliko i treba da kosta.

eto,jos jedan dokaz moje tvrdnje,kad te prodje bes dokupices za 970gtx,sto im je i cilj.situacija je ovakva dok amd ne reaguje.

Situacija je da ljudi u Serbiji uzivaju na karticama od 150-200 evra.

Super je sve to, ali ja graficku kupujem do 250 evra a taj 970 u Srbiji kosta 350 evra. Da sam znao da ce ovako da bude, ne bi cekao 6 meseci vec bi prekrsio sopstveno pravilo i dao vece pare na PRAVU graficku a ne ovo smece sto hoce da uvale za 200 evra.

Pucace sebi oni u glavu svakako ako ovo izadje sa navedenim specifikacijama i cenom. Pa ljudi kupe AS Unity na popustu, upale, nameste max 1080p i gledaju kako se vuce u 15-25 fps. Izbacivati kartu srednje klase sa 2 giga vram u 2015. godini kada multiplatforme zahtevaju 4 giga vram je ravno samoubistvu.

Istamburace ih AMD za koji mesec pa ce onda naprasno 970 da kosta 200 evra, 980 300 evra a ovo smece 100 evra koliko i treba da kosta.

Ma da, smece koje ce u igrama biti jace od 270X i GTX760. :D Sacekajmo jos malo i testove.

I treba AMD da ih istambura.

Poslednja izmena:
Nazalost nece ih AMD istamburat sve ukazuje da nece biti 20nm kartica to znaci i AMD ostaje na 28nm procesu a u okviru istog AMD-e ne moze ponuditi jeftiniju karticu sa boljim performansama moze eventualno parirati sa cjenama po slicnim performansama i vecom potrosnjom.
Svakako ovu GTX960 treba preskocit Nv ce lansirati nesto izmedju GTX960 i 970 samo je pitanje kad ce se taj momenat desit velika je rupa u tom segmentu necim se mora popunit ja navijam za 256 bita i 4Gb rama na toj kartici i performanse izmedju GTX960 i 970 to bi bilo sve ok.

Vrh Dno