Šta je novo?

Nvidia ispod ATI-ja

• Začetnik teme Začetnik teme Mare
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
885
Dogodilo se i to ATI je prestigao NV.... evo zvanicnog izvestaja...

NVIDIA Drops To #3 - 1/28/04 @ 6:03 am - By: MikeC - Source: NVIDIA Graphis Forum
Data that was released by Mercury Research on Monday shows that NVIDIA dropped to the number 3 spot in overall graphics market share. According to the report, Intel leads with 31.7%, which is largely based on its integrated graphics chipsets. ATI has risen to capture a 24.9% market share, while NVIDIA slipped to 24.7%.
Goldman Sachs noted that NVIDIA lost share in the key market for stand-alone graphics parts for PCs, while ATI posted gains in that segment.

"As a reminder, our thesis remains that (ATI) will eventually equal (Nvidia's) share on the desktop thanks to the roughly equivalent performance of its products and its newly forged relationships with a number of key add-in board partners such as Asustek and Microstar," Goldman analyst Andrew Root said in a note.

"We do however think there is additional downside risk to Nvidia estimates for (the fiscal first quarter and fiscal second quarter) given the unexpected gap in share gains in notebooks," he said. Nvidia lost less than one percentage point of share in the December quarter, though Root said he had been expecting the company to make gains instead.

Svemu tome doprinela je neverovatna popularnost ATI-ja u Srbiji 😀

A za sve to je zasluzan ovaj forum gde se u skoro svakom threadu hvale ATi karte🙂

Mislim, mogao bi ATi da da www.benchmark.co.yu/forum neki sponsorship :d

alokiN je napisao(la):
A za sve to je zasluzan ovaj forum gde se u skoro svakom threadu hvale ATi karte🙂

Stvarno bi mogao! Koliko su ATI karte ovde hvaljene ne bi niko od posetilaca smeo ni da pomisli da kupi NV graficku.

Polako, nije nV jos sve rekla na temu "ko je gazda"... Mada kad se malo prisetim, ne bas toliko davno na ovom istom forumu "drvlje i kamenje" je osipano i na ATi, a retko ko se usudjivao i da pomisli da kupi nesto drugo sem nV-a... Vremena se menjaju, zar ne?!

alokiN je napisao(la):

...ili bar da odrade neke normalne drajvere za chlanove bencha, pa da ovaj R9000 radi in full of its glory...
icon_da.gif

ma malo sutra je ovde u srbiji ati>nv
pa bre svako tera MX ostali imaju integrisane poneko FX a jos redje TI a jos manje ATI
bar koliko znam od mojih drugova 2% imaju ati mozda kod vas tamo u bg-u ali ovde zr i okolina nv>ati cheers

Borba za trzisnog lidera na polju grafickih karti se nastavlja, a nama ostaje da vidimo sta ce biti dalje. Vec polovinom ove godine trebaju da se pojave nove karte zasnovane na NV40 cipu, pa ce mo da vidimo kako ce one da prodju po pitanju performansi i koliko ce dugo ATI biti lider. Ja se licno ne bojim za nVIDIA-u.

Twi$teR je napisao(la):
Vec polovinom ove godine trebaju da se pojave nove karte zasnovane na NV40 cipu, pa ce mo da vidimo kako ce one da prodju po pitanju performansi i koliko ce dugo ATI biti lider.

A ATI nece vise izbacivati GPU-ove. Chuo sam da se prebacuju na kosilice za travu. :mrgreen:

c3 je napisao(la):
ma malo sutra je ovde u srbiji ati>nv
pa bre svako tera MX ostali imaju integrisane poneko FX a jos redje TI a jos manje ATI
bar koliko znam od mojih drugova 2% imaju ati mozda kod vas tamo u bg-u ali ovde zr i okolina nv>ati cheers

2% ATI ? Ti bas imas mnoogo drugova (na 100 komada, dvojica imaju ATI kartu). :mrgreen:

notax je napisao(la):
...

A ATI nece vise izbacivati GPU-ove. Chuo sam da se prebacuju na kosilice za travu. :mrgreen:

Sve je moguce kao sto je moguce i to da je ATI prestigao nVIDIA-u u prodaji kartica. Mada kad malo bolje razmislim ATI-ju bi bilo bolje da pocne sa proizvodnjom kosilica za travu nego da se takmici sa nVIDIA-om :banana:

Pa ATI nije pao s Marsa na prvo mesto... mnogo para i ulaganja stoji iza toga... a to nije nesto sto se ponisti tek tako...

Twi$teR je napisao(la):
...

Sve je moguce kao sto je moguce i to da je ATI prestigao nVIDIA-u u prodaji kartica. Mada kad malo bolje razmislim ATI-ju bi bilo bolje da pocne sa proizvodnjom kosilica za travu nego da se takmici sa nVIDIA-om :banana:

Znao sam da ce mi provokacija uspeti, i da cu iz tebe izvuci jedan bljesak objektivnosti. :mrgreen:

Ljudi novac je bitan faktor u svemu ovome pa oni su se partnerski dogovorili da nema prosle godine nv40, r420... to kosta... bice opet u pitanju procenti.

Stvar je i u odnosu kupaca koji cesto jednu firmu postave za negativca... sto je pogresno.

notax je napisao(la):
...

2% ATI ? Ti bas imas mnoogo drugova (na 100 komada, dvojica imaju ATI kartu). :mrgreen:
ne imam 50 komada a od njih 1 ima ati-a

alokiN je napisao(la):

E jos kada bi i AMD tako napredovao, barem par desetina procenata :mrgreen:

notax je napisao(la):
...

Znao sam da ce mi provokacija uspeti, i da cu iz tebe izvuci jedan bljesak objektivnosti. :mrgreen:

A to je trebala da bude provokacija :?: Izvini nisam znao. :mrgreen:

Ko kaze da niko ko prati forum nece kupiti Nvidia kartu. Ja se evo vratio na NV sa ATi-ja. Da ne pricam da je u Pakomu za dva dana rasturen ceo lager FX5900Sp. Slicno je i sa FX5700. Dobra stvar nadje kupca, a ATi je do sada imao povoljnije proizvode.

Evo ja pratim forum i imam NV kartu zadnje 4 god... 😀

delimir je napisao(la):
Ko kaze da niko ko prati forum nece kupiti Nvidia kartu. Ja se evo vratio na NV sa ATi-ja. Da ne pricam da je u Pakomu za dva dana rasturen ceo lager FX5900Sp. Slicno je i sa FX5700. Dobra stvar nadje kupca, a ATi je do sada imao povoljnije proizvode.
To niko nije ni rekao. Doslovno je napisano:
"Koliko su ATI karte ovde hvaljene ne bi niko od posetilaca smeo ni da pomisli da kupi NV graficku."
Nije napisano da ne kupuje ili da nece kupiti. Cinjenica je da su ATI karte poprilicno vise zastupljene od NV u threadovima i da je broj pozitivnih ocena u odnosu na NV mnogo veci. Da li su ATI karte toliko i kvalitetnije ne bih znao da kazem..

Za sve je kriv Nedjo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 🙂

pozdrav 🙂!

delimir je napisao(la):
Ja, eto, htedoh da probam tog ATi-ja... :mrgreen: ... al' mi se nesto nije dalo, pa sam opet pazario nVidia kartu :beat:

I to 5900, ali ne od ovih sto se sada masovno kupuju, vec nesto malo jace... 😉

Brat bratu, ja bre nVidiu iz masine ne vadim vec 5 godina!!! :d:d

Dosta je bilo navikavati se sa 3DFX-a na na NV 😀 😀 😀

CAR je napisao(la):
...

Ja, eto, htedoh da probam tog ATi-ja... :mrgreen: ... al' mi se nesto nije dalo, pa sam opet pazario nVidia kartu :beat:

I to 5900, ali ne od ovih sto se sada masovno kupuju, vec nesto malo jace... 😉

Brat bratu, ja bre nVidiu iz masine ne vadim vec 5 godina!!! :d:d

A sta bi sa Silurom ? Toliko ga volis da si ga zakucao na zid ? :mrgreen:

Tja... ja nikada nisam imao NVidia kartu u racunaru... pa vi vidite 🙂
Presao sam sa 3dfx-a na ATI.

notax je napisao(la):
...
A sta bi sa Silurom ? Toliko ga volis da si ga zakucao na zid ? :mrgreen:
Pa... tako nesto :beat:
Uramio sam ga i metnuo da visi sa plafona!!! :d:d

Ali skinucu ga, ipak bi ga valjalo prodati 😉

Zašto mi se javlja da će da traži ~100€ kad bude prodavao silura :d

Zato sto ovde na forumu ima ljudi koji se ne igraju a koji traze kartu koja se dobro klokuje, iz meni nepoznatih razloga :d

Znaci najjace mi je kad vidim oglas "kupujem graficku, vazno mi je da se dobro oc", a sta ce im to, nemam pojma, valjda za 3dmark ctp;

Ji 4Tze je napisao(la):
CARe, sta si uzeo leba ti?
Jednu lepu 5900 Ultru sa sumanutih 256 mega memorije :eye: ... ali, naravno, ne drzim ja to na default-u 😉
Ide dobrano preko 5950 Ultra specifikacija, a ja je trenutno drzim na 500/1000 MHz (svidjaju mi se te okrugle cifre! :beat: ), mada sam je juce ostavio celu noc da vrti 3DMark03 na 515 MHz za core i jos uvek je sljakao kad sam se probudio.

Vojkan je napisao(la):
Zašto mi se javlja da će da traži ~100€ kad bude prodavao silura :d
Zato sto cu i da trazim toliko, eto zasto! :beat:

Nazad
Vrh Dno