pa kad si tu razjasni tih 55c u ajdlu i kakve to veze ima sa odabirom nove karte?
Da probam:
Kućište je matoro (Chiftec Dragon, ako se ne varam), samo 8 cm ventilatori se predviđeni za montažu. Sa ovim Radeonom 6870 koji sada imam (1 vent na njemu), letos su temperature (u stanu je jako toplo, zaista) kada su oba monitora aktivirana znale da pređu 50°C u idle modu (pošto grafika ne downclockuje memoriju kada detektuje drugi monitor, bez obzira na opterećenje ili nedostatak istog). Ista stvar se dešavala i sa GTX 470 (koja je furuna sama po sebi, znam, ali sam probao i nju).
O jačem od R9 270 nisam razmišljao, ne bih smeo da rizikujem, jer je napajanje, iako kvalitetno, ipak 5 godina staro. Kada namontiram osmice u kućište, temperature padnu jako malo, ali buka postaje problematična.
To je situacija. Pa sam (pošto zaista nisam zahtevan igrač u pogledu eye candyja) iz tih razloga izabrao 750ticu. Apsolutno mi je jasno da, kao što si napisao, sve ovo nikako ne znači da bi se neka 270-tica (sa boljim hlađenjem) isto ponašala, ali je takođe fakat da će se ova Nvidia sigurno manje grejati (čitao sam i da je sada idle zaista idle, bez obzira na multi-monitorski setap). Ovako dobijam... peace of mind, razumećeš me

A nije da je 750 ti baš krš karta, zar ne? Lošija od onoga šta navodite, ali ne loša per se.
Kućište i napajanje (if needed) nisu opcija za zamenu ovog momenta, pošto mi je ideja da ceo računar ide sestri kada skupim za novu konfiguraciju. SSD i GTX ću, ako bude neophodno, moći i da prebacim u novi računar, ako budžet bude kratak u datom momentu.
Tako nekako, prijatelju.
Shvatam da mislite da sam se zafrknuo, i prihvatam "osudu". Samo može sve u drugarskijem tonu, imho.