Šta je novo?

Nvidia GTX 750Ti 2gb Vs Amd radeon r7 260x

darkfusion

Cenjen
Učlanjen(a)
06.07.2014
Poena
159
Posto imam viska 13000 zapale su mi za oci te dve graficke koja je bolja za gaming >?(obe su koriscene garancije do 2017 i obe kostaju oko 11000 )
Hteo bi da ubacim u drugi komp posto imam integrisanu grafu .

Videh malopre na oglasima ovde na Benchu i 7850 i R9 270 :)

Ja sam sebi sa KP ipak naručio novu MSI 750ti gaming edition (120 E) - pošto je leti pakao u stanu gde sam od skoro, teram 2 monitora, a kućište prima samo 8cm ventilatore, morao sam da pravim mali kompromis. Nadam se da se nisam zaHebao :)

Poslednja izmena:
I to debelo! (120 evra, ej!)

U stvari, jedini ishod koji bi mogao da prodje, jeste ako je preostala garancija duza od 2 godine. Pa da se kaze, (pre)platio si garanciju. :D

Poslednja izmena:
Očekivao sam takvu paljbu, a nadao se da je neće biti :)

Znam da je R9 270 best buy, i lep match za Xeona koji imam, ali izrazito me je smarala vrućina ovo leto, a nikako ne volim da vidim grafiku u idle na 55°C (2 monitora). Ne menja mi se kućište, niti napajanje u perspektivi (ipak je 5 godina staro), pa sam prelomio da idem sa lošijim performansama a (mnogo) boljim TDP-om. Posle pročitanih par review-a za ovaj konkretan model 750-ice, rešio da je to - to.

Znam, znam, kiselo grožđe :)
Hvala na iskrenosti, anyways!

Da se razumemo. GTX750Ti je odlicna karta! Samo joj cena oduvek preterana.

Ja sam bio blizu da je kupim . Hvala bogu da sam postavio temu na ovaj forum pa sam se predomislio(Hvala svima na brzim i korisnim odgovorima ) . Verovatno cu uzeti r9 270. Nikad nisam imao AMD graficku karticu pa da probam (kod mene je uvek bilo AMD procesor a graficka uvek Nvidia )

Nisam neka eye-candy picajzla, niti u zadnje vreme imam previše vremena za igre - 1080p na medium-high sa 30-40 fps, i ja zadovoljan (pa imao sam 9800 GT do pre godinu dana) :)

E sada - da je novo - novo, i to je istina, ova ima 3 godine (Segedinske) garancije. Nisam gadljiv nikako na polovno, naravno, (Xeon i ram su kupljeni polovni), ali upala mi neka tezga neočekivano za otprilike te pare, i rešio da se častim novom grafikom sa 2 GB ili SSD-om, pa mi cena nije bila potpuno presudna, kako je inače. :(

Ide ova 6870 na oglase (mene je baš lepo poslužila, a u garanciji je do januara), nabraće se za neki SSD od 240 GB, i to je to, makina skockana do kraja. Pa kada se ima para, nova konfiguracija, ovde se nema šta više ulagati.

Poslednja izmena:
Ajd, da ne sikiramo.čoveka...

Da sumiramo:
R7 260 = R7 360 = GTX 750 < R7 260x < GTX 750Ti < 7850 = R7 265 = R7 370 < 7870 = R9 270 ~ R9 270X < GTX 950 < 7950 = R9 280 < GTX 960 = R9 285 = R9 380 <= R9 280X < R9 380X :D

Nije sve ni u FPS-u, nek' te lepo služi karta cheers

Da sumiramo:
R7 260 = R7 360 = GTX 750 < R7 260x < GTX 750Ti < 7850 = R7 265 = R7 370 < 7870 = R9 270 ~ R9 270X < GTX 950 < 7950 = R9 280 < GTX 960 = R9 285 = R9 380 <= R9 280X < R9 380X :D

Nije sve ni u FPS-u, nek' te lepo služi karta cheers

Mora mala ispravka, kad vec detaljisemo:

R7 260 = R7 360 < GTX750 <= R7 260X < GTX750Ti < 7850 = R7 265 ~ R7 370 < 7870 = R9 270 ~ R9 270X <= GTX950 < 7950 = R9 280 < R9 285 = R9 380 <= GTX960 < R9 280X <=? R9 380X

:d

No sikiriki, drugari, to nikako :)
Nisam kupovao bez da se prethodno informišem, naravno. :) Moje "valjda se nisam zaHebao" se odnosilo na (malu) sumnju da li je kompromis između potrošnje/temperature naspram raw power možda, ipak, preveliki.
Ja bih rekao da nije, i zato sam i izabrao ovu MSI-jevi izvedbu (jako pozitivni reviews, i ovde na Benchmarku, na primer :) ), ali to neću znati dok istu ne isprobam. Čekam petak da stigne ,)

Znam (pročitao sam od vas ovde na forumu mnogo puta) da je R9 270 najsnažnija karta za te pare, ali eto... Nešto mi se javilo :)

'Fala na lepim željama, uzvraćam vb_cheers.gif

meni samo nije jasno o kakvih 55c u ajdlu na dva monitora sa 270(x) pa i 285 koju je mogao za malo vise para da uzme on prica,ali nema veze.to ako se sadasnji radeon pregrevao ne znaci i da ce novi.

PowerColor R9 285 TurboDuo oko 140 eura sa madjarskom garancijom a 135 eur godinu dana srpske garancije , (ne bih dao 6950HD sa 2 Gb bez doplate od 30 EUR za 750Ti) uzgred jos oko 115 Eura za 250 Gb novog Samsunga to je negde 250 Eur, a ostaje Xeon i DDR2, gde je tu logika u apgrejdu osim, novo je novo, razumem ja i godine i pubertet al de bas kumicu....

Poslednja izmena:
meni samo nije jasno o kakvih 55c u ajdlu na dva monitora sa 270(x) pa i 285 koju je mogao za malo vise para da uzme on prica,ali nema veze.to ako se sadasnji radeon pregrevao ne znaci i da ce novi.

Ne mora u trećem licu, tuj sam :)
Sve to mi je jasno, pročitao sam puno puta ovde. Da se ne "pravdam" za svoju odluku, nema smisla - hvala za konstruktivne savete, to mnogo znači.
Stigla kartica malopre, pa ću javiti utiske.

Živeli!

pa kad si tu razjasni tih 55c u ajdlu i kakve to veze ima sa odabirom nove karte?

Da probam:
Kućište je matoro (Chiftec Dragon, ako se ne varam), samo 8 cm ventilatori se predviđeni za montažu. Sa ovim Radeonom 6870 koji sada imam (1 vent na njemu), letos su temperature (u stanu je jako toplo, zaista) kada su oba monitora aktivirana znale da pređu 50°C u idle modu (pošto grafika ne downclockuje memoriju kada detektuje drugi monitor, bez obzira na opterećenje ili nedostatak istog). Ista stvar se dešavala i sa GTX 470 (koja je furuna sama po sebi, znam, ali sam probao i nju).

O jačem od R9 270 nisam razmišljao, ne bih smeo da rizikujem, jer je napajanje, iako kvalitetno, ipak 5 godina staro. Kada namontiram osmice u kućište, temperature padnu jako malo, ali buka postaje problematična.

To je situacija. Pa sam (pošto zaista nisam zahtevan igrač u pogledu eye candyja) iz tih razloga izabrao 750ticu. Apsolutno mi je jasno da, kao što si napisao, sve ovo nikako ne znači da bi se neka 270-tica (sa boljim hlađenjem) isto ponašala, ali je takođe fakat da će se ova Nvidia sigurno manje grejati (čitao sam i da je sada idle zaista idle, bez obzira na multi-monitorski setap). Ovako dobijam... peace of mind, razumećeš me :) A nije da je 750 ti baš krš karta, zar ne? Lošija od onoga šta navodite, ali ne loša per se.

Kućište i napajanje (if needed) nisu opcija za zamenu ovog momenta, pošto mi je ideja da ceo računar ide sestri kada skupim za novu konfiguraciju. SSD i GTX ću, ako bude neophodno, moći i da prebacim u novi računar, ako budžet bude kratak u datom momentu.

Tako nekako, prijatelju.

Shvatam da mislite da sam se zafrknuo, i prihvatam "osudu". Samo može sve u drugarskijem tonu, imho.

kazem ti,ako si ti srecan ja sam srecniji 5 puta.nista od tih problema ne bi em dovelo da se komp istopi,moze da se resi ili je vec reseno itd.plus,za te pare si mogao uz malo strpljenja da uzmes 270 i neko kuciste,ali kad si vec vezan za tog dragona toliko sta da se radi.a ti mitovi da se napajanje nekako smanji oslabi itd vremenom skidaju malter sa zidova,ako me kapiras. :)

meni je samo fascinantno zasto je potrebno odobravanje random ljudi koje i ne poznajes na forumu da si napravio pravu stvar,nista drugo.da prosto napises: hteo sam novu nvidiju iz sopa,sa sve celofanom,kutijom,papirima i toliko sam imao para i sve okej,pa ja prvi mesecno bacim sigurno minimum 20-30 e a ponekad bogami i mnogo vise na skupljanje starih zippo upaljaca pa nikom nista. :)

Onda se slažemo kompletno :)

Što se mita o napajanju tiče - tačno ova situacija da me neko sa foruma (sa više znanja od mene) ispravi u zabludi je razlog što isti posećujem. Sa tim u vezi, apropo odobravanja random ljudi, nepotrebno je. Sa druge strane, odobravanje ljudi koje smatraš upućenim u tematiku, potencijalno znači, da se ne lažemo.
U temu sam se uključio sa informacijom o karticama koje preporučujete na oglasima, jer I JA smatram da su best byu u najvećem broju slučajeva, a ne tražeći pat on the shoulder za svoj izbor, najiskrenije. No, rekli ste mi šta mislite, i to jako cenim.

Ako nađem neki fin old skol Zippo na Niškom buvljaku, I'll let you know!

Jel dobra cena 12.500 din za 270x ? Menjana pasta i kuler taj fazon sto ste spominjali sa garancijom od 6mes.

Nazad
Vrh Dno