Rapture
Slavan
- Učlanjen(a)
- 10.08.2008
- Poena
- 485
Poslednja izmena od urednika:
Mora da su zaposlili nekog od nasih strucnjaka za marketing:d:d:dkako ih nije sramota da jednu te istu kartu prodaju pod 4 naziva?![]()
To je 9800 gtx+ sa drugim nazivom. Nije vredno nove teme.
Ne kapiram... A šta je bilo sa poslednja dva low lvl modela???
8600Gt -> 9500Gt
8500Gt -> 9400Gt
Ja se uopšte ne čudim ovome![]()
Razlike izmedju generacija 8, 9 i G200 po pitanju efekata prakticno i da nema. Povecao se samo broj shader procesora i smanjio proizvodni proces.
Ni ja ne razumem zasto prave ovu zabunu sa nazivima kartica. Predpostavljam da su imali ogromnu kolicinu u zalihama pa sad smisljaju nacin da kako da se otarase viskova.
Razlike izmedju generacija 8, 9 i G200 po pitanju efekata prakticno i da nema. Povecao se samo broj shader procesora i smanjio proizvodni proces.
Ni ja ne razumem zasto prave ovu zabunu sa nazivima kartica. Predpostavljam da su imali ogromnu kolicinu u zalihama pa sad smisljaju nacin da kako da se otarase viskova.
Ovo menjanje naziva podseca na to kako je zastava imala "nove" automobile sa "novim" imenom.![]()
Mora da su zaposlili nekog od nasih strucnjaka za marketing:d:d:d
Jugoslave, nemoj molim te vise ovako da kritikujes NVIDIJU, podavicemo se u ovom snegu :d
nije flame, ali nije ni cudo sto im je preteklo kartica ko blata kada imaju konkurenta u vidu 48x0 serijebez zezanja, da ATI nije pogodio pravo u centar sa RV700(LE) cipom mislim da bi nvidia mnogo lakse i brze (i po visoj ceni) rasprodala G92 tag-along derivate, tako da svakako ne bi bilo GT240 i 50 kartica
![]()
presudan je bang 4 buck koji je na strani ATI-ja.Cenovno ne mogu da pariraju 48x0 karticama, po meni nisu to neke epohalno bolje performanse, cena je presudna.
Problem je sto i dalje pokusavaju da rasprodaju po visoj ceni (edit: mozda je tako kod nas zbog uvoznika, ne znam situaciju preko). Cenovno ne mogu da pariraju 48x0 karticama, po meni nisu to neke epohalno bolje performanse, cena je presudna. nVidia G92 kartice su bile jeftinije u septembru nego sada, a ni tada nisu bile taze. A kod Atija se desava nesto, izlazi 4670 koji trosi izuzetno malo, izlazi 4830, padaju cene. Mnogo se nVidia uspavala, to je cinjenica...
To mi je ok, kao i vec navedeno:
6600GT < 7600GT < 8600GT < 9600GT
Ono sto nije ok -> 8800GT=9800GT (mada postoje i 9800GT sa 55nm cipom, pa nisu bas identicni). A jos kad izdaju GTS240 koji ce biti OCovan 8800GT koji se manje greje, zasluzuju malko pljuvanja. Makar ce biti G92b i cene bi trebalo da idu dole, videcemo...
Nismo se razumeli izgleda. Hteo sam da kažem da su i u 9xxx seriji samo preimenovali starije GPUove.
8600 je postao 9500
a 8500 je postao 9400
Ali da, pala im je cena jer su proizvođači ubacili ddr2 memoriju u 90% navdenih modela :wall:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari