Šta je novo?

NVidia gts 250

Jel moze neko da napise sve, nove i stare nazive nVidijinih kartica. Priznajem da sam se malo pogubio kod ovih gts2xx...

kako ih nije sramota da jednu te istu kartu prodaju pod 4 naziva? :mad:

Dok ne shvate da ljudi koji hoce high-end grafiku nisu veverice.

ali to nije hi-end grafika niti je ciljana da bude! ;)

naravno, ultra je komicno to sto rade sa gts 250 i 240.

Do kraja godine ima da nosi naziv GTS 320. LOL:D:d:D

Ovo menjanje naziva podseca na to kako je zastava imala "nove" automobile sa "novim" imenom.;)

Prodavanje magle. Verujem da je mnogo ljudi koji kupuju po oznakama, zamenilo npr. 8800GT sa 9800GT. Dobili su tacno 0 frejmova vise. Licno znam za primer da je lik doplatio 20e tada u odnosu na 8800 da bi kupio karticu iz "devete serije". Princip je isti, oznake su nove :smash:

Nisu to pre radili. Uzmimo npr. x600GT seriju. Svaka novija je dovoljno bolja da nosi ime nove generacije. Ali ove mutljavine sa G92 su stvarno previse i nadao sam se da ce prestati sa 9om serijom.

Makar neka usitnjavaju, podizu klokove i obaraju cene. Internet sve zna, naci cemo odgovore sta je sta. Ali da je bezveze - jeste...

Ne kapiram... A šta je bilo sa poslednja dva low lvl modela???
8600Gt -> 9500Gt
8500Gt -> 9400Gt
Ja se uopšte ne čudim ovome :D

Ne kapiram... A šta je bilo sa poslednja dva low lvl modela???
8600Gt -> 9500Gt
8500Gt -> 9400Gt
Ja se uopšte ne čudim ovome :D

To mi je ok, kao i vec navedeno:
6600GT < 7600GT < 8600GT < 9600GT

Ono sto nije ok -> 8800GT=9800GT (mada postoje i 9800GT sa 55nm cipom, pa nisu bas identicni). A jos kad izdaju GTS240 koji ce biti OCovan 8800GT koji se manje greje, zasluzuju malko pljuvanja :D. Makar ce biti G92b i cene bi trebalo da idu dole, videcemo...

Razlike izmedju generacija 8, 9 i G200 po pitanju efekata prakticno i da nema. Povecao se samo broj shader procesora i smanjio proizvodni proces.
Ni ja ne razumem zasto prave ovu zabunu sa nazivima kartica. Predpostavljam da su imali ogromnu kolicinu u zalihama pa sad smisljaju nacin da kako da se otarase viskova.

Razlike izmedju generacija 8, 9 i G200 po pitanju efekata prakticno i da nema. Povecao se samo broj shader procesora i smanjio proizvodni proces.
Ni ja ne razumem zasto prave ovu zabunu sa nazivima kartica. Predpostavljam da su imali ogromnu kolicinu u zalihama pa sad smisljaju nacin da kako da se otarase viskova.

Zato shto se tvrdoglavo drze filozofije da svaka nova serija kartica mora da pokrije svachiji dzep...a i shishaju ovce koji ima bash mnogo...

Poslednja izmena:

Jugoslave, nemoj molim te vise ovako da kritikujes NVIDIJU, podavicemo se u ovom snegu :d

Ovo menjanje naziva podseca na to kako je zastava imala "nove" automobile sa "novim" imenom.;)

A ne , nisi u pravu. "Zastava" je osim novih imena, bitno menjala izgled tog automobila. Menjala je poziciju migavaca par puta, ubacili su i Bosch elektronsko paljenje, cak su jednom modelu uspeli da rese problem akvarijuma u gepeku.
Vise u tom modelu nema fijoke za sitnice . Ihi, ima toga samo tako. :mad::-devil-:

Mora da su zaposlili nekog od nasih strucnjaka za marketing:d:d:d

Pa to otkad je došao FIAT u Zastavu, izgleda da su Zastavini strušnjaci za marketing prešli u nVidiu. Tempo-Koral-Yugo 55....

Ok.. jel zna neko približne cene? Hoće li ići dole?

Poslednja izmena:
Jugoslave, nemoj molim te vise ovako da kritikujes NVIDIJU, podavicemo se u ovom snegu :d
:D

post of the week!

BTW, Jugoslav je u pravu po pitanju overstoka! U ostalom bilo je o tome vec reci u onoj objavi da je Palit odustao od nekih silnih porudzbina...

nije flame, ali nije ni cudo sto im je preteklo kartica ko blata kada imaju konkurenta u vidu 48x0 serije :) bez zezanja, da ATI nije pogodio pravo u centar sa RV700(LE) cipom mislim da bi nvidia mnogo lakse i brze (i po visoj ceni) rasprodala G92 tag-along derivate, tako da svakako ne bi bilo GT240 i 50 kartica :)

nije flame, ali nije ni cudo sto im je preteklo kartica ko blata kada imaju konkurenta u vidu 48x0 serije :) bez zezanja, da ATI nije pogodio pravo u centar sa RV700(LE) cipom mislim da bi nvidia mnogo lakse i brze (i po visoj ceni) rasprodala G92 tag-along derivate, tako da svakako ne bi bilo GT240 i 50 kartica :)

Problem je sto i dalje pokusavaju da rasprodaju po visoj ceni (edit: mozda je tako kod nas zbog uvoznika, ne znam situaciju preko). Cenovno ne mogu da pariraju 48x0 karticama, po meni nisu to neke epohalno bolje performanse, cena je presudna. nVidia G92 kartice su bile jeftinije u septembru nego sada, a ni tada nisu bile taze. A kod Atija se desava nesto, izlazi 4670 koji trosi izuzetno malo, izlazi 4830, padaju cene. Mnogo se nVidia uspavala, to je cinjenica...

Poslednja izmena:
Cenovno ne mogu da pariraju 48x0 karticama, po meni nisu to neke epohalno bolje performanse, cena je presudna.
presudan je bang 4 buck koji je na strani ATI-ja.
nego, nesto se razmisljam, sta da radim sa ovom temom? da je spojim u jednu sa 8800GTS 512, 9800GTX, 9800GTX+? :d stvarno, sta ce ljudi pisati u ovoj temi sto vec nismo 3x do sada procitali? klokovace se u proseku za 10Mhz vise i bice hladnija 2.5 stepena? lol...

Problem je sto i dalje pokusavaju da rasprodaju po visoj ceni (edit: mozda je tako kod nas zbog uvoznika, ne znam situaciju preko). Cenovno ne mogu da pariraju 48x0 karticama, po meni nisu to neke epohalno bolje performanse, cena je presudna. nVidia G92 kartice su bile jeftinije u septembru nego sada, a ni tada nisu bile taze. A kod Atija se desava nesto, izlazi 4670 koji trosi izuzetno malo, izlazi 4830, padaju cene. Mnogo se nVidia uspavala, to je cinjenica...

Ne bih rekao da se uspavala ali su definitivno zapostavili performance segment.Usli su u berzerk, izbacuju samo high-end karte :D Performance karticu (chip) nisu izbacili prakticno od decembra 2007 kad je izasao 8800GT,ali zato posle toga high end: 9800GX2,GTX 280,GTX 295,GTX 285,pa onda najave za GT212 koji kao treba da nasledi GTX 285,pa onda GT300 za kraj godine...:D

A ovo sa preimenovanjem ne znam cemu zaista. Negde sam procitao da bi cene ovih GTS 240,250 kartica trebalo da budu nize za ~20$ od 'starih' 9800GT,9800GTX+.

Poslednja izmena:
8800gts512 je jedna od najboljih kartica koje sam imao, neka je nazovu kako hoce, spuste joj cenu na oko 100e i eto ubice u performance segmentu.

To mi je ok, kao i vec navedeno:
6600GT < 7600GT < 8600GT < 9600GT

Ono sto nije ok -> 8800GT=9800GT (mada postoje i 9800GT sa 55nm cipom, pa nisu bas identicni). A jos kad izdaju GTS240 koji ce biti OCovan 8800GT koji se manje greje, zasluzuju malko pljuvanja :D. Makar ce biti G92b i cene bi trebalo da idu dole, videcemo...

Nismo se razumeli izgleda. Hteo sam da kažem da su i u 9xxx seriji samo preimenovali starije GPUove.
8600 je postao 9500
a 8500 je postao 9400 :(
Ali da, pala im je cena jer su proizvođači ubacili ddr2 memoriju u 90% navdenih modela :wall:

Nismo se razumeli izgleda. Hteo sam da kažem da su i u 9xxx seriji samo preimenovali starije GPUove.
8600 je postao 9500
a 8500 je postao 9400 :(
Ali da, pala im je cena jer su proizvođači ubacili ddr2 memoriju u 90% navdenih modela :wall:

Aha... Dobro, makar su povecali oznaku za 900, nisu za iljadarku :). Sad ce i kompletne oznake da promene posle nekoliko godina :smash:

Nazad
Vrh Dno