Šta je novo?

NVIDIA GTS 250 - da li je neko testirao???

Nemanja35

Slavan
Učlanjen(a)
12.03.2009
Poena
301
Cao ljudi,

Imam mog mezimca HD4850. Super me sluzi...Nameravam da ga menjam, da uzmem nesto jace...Procitao sam par clanaka o NV GTS 250

Domace:
http://www.itmembe.rs/index.php?opt...rticle&id=701:nv-gts250&catid=16:vga&Itemid=7

Strano:

http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gts-250,2172.html

http://www.guru3d.com/article/palit-geforce-gts-250-2048mb-review-test/

Da li je neko testirao... kako se pokazala, vredi li zamene, kupovine... cuo sam da je vec sledece nedelje u BG za 150Eur...

Pozz i hvala na buducim savetima ;)

Nem

racunaj da ti je ta nvidia u rangu tvoje trenutne karte tako da ti se nikako ne isplati da je menjas za nju.

to je 9800GTX u manjem proizvodnom procesu

Imam dotichnu karticu, otprilike je ista kao i 4850 samo ima Physx... Sporija je osetno od 4870 512 Mb. Ne vidim smisao prelaziti na nju ako imash 4850.

Jedino ti se isplati da sacekas malo i uzmes Ati 4870 to je dotojna zamena za tvoju 4850 da primetis vecu razliku u performansama, ovako GTS 250 je priblizno kao 4850...

znaci bice nesto izmedju 8800gts 512mb i 9800gtx+?

Dobar je onaj grafikon na početku kada 4850 ima više FPS u 1920x1200 nego u 1680x1050 :D

Opa bolja 250 plus fizika nvidia rulezzz i cena je sad super ma sad haraju:banana::banana::banana:

Opa bolja 250 plus fizika nvidia rulezzz i cena je sad super ma sad haraju:banana::banana::banana:

Cena je sramota. 150+ evra za ovo je chisto bacanje para i prodavanje magle, al dobro, u svetu ima mnogo onih koji vole da kupuju maglu. :D

Danas stigle 4830-ce sapphire, MP cena ~85-90eur x2 = i dobija se ultimativna game makina za 170-180eur. Koja ce grafika za priblizan cenovni rang da pruzi vise od ove kombinacije? :wave:

Poslednja izmena:
Pa jedino neka polovna 4870 ili nova ako dođe po onoj najavljenoj ceni, mada je 2x4830 ipak bolja kombinacija, pogotovo za veće rezolucije :) Ja znam da bi ja sebi sastavio te dve ovog trenutka, da su mi potrebne takve performanse :)

samo se ti tesi sa tom kartom, to je sve samo ne gaming masina u danasnje vreme. NHF ali ta karta je danasnji low middle end i ne znam zasto se uopste mesas sa tim poredjenjem? Ne mislis valjda da si uvatio nekoga za mudo? Ta karta radi tacno kolko i kosta. Kad budes imao posao i zaradjivao makar 300e mesecno (a dace Bog) neces tako razmisljati ;)

gts250 je odlicna karta, nije bas 9800gtx+ posto ima prednosti, male ali ima. Nemojmo mesati babe (4830) i zabe (8800gt) u ovoj temi molim vas.
Uradjeni su odredjeni tvikovi, karta trosi manje i verovatno ce se overklkovati ko luda. Uradicu test kad je dobijem. Samo nemojte da spamujete sa tim polu proizvodima tipa 4830 please! (jes to cool karta al je daleko od teranja necega u bliskoj buducnosti + nema fiziku)

edit: posto mi ovih dana polazi za rukom da budem totalno neshvacen, samo zelim da dodam da nemislim da je 4830 losa karta, ali zelim da hejterima nvidie sa 4830 porucim da kad skupe pare i kupe pristojnu grafu onda mogu da komentarisu o performansama posto ovako samo izgleda smesno i zajedljivo. Kad stavite 4870 ili neki gtx u masinu pa se vratite na 4830 onda vidite koliko je smesno to vase hvalo-spelovanje 4830 koja je u sustini "kolko para tolko muzike" . Ne poklanja ni ATI nista ;)

a to sto ste vi zadovoljni performansama 4830 - koga zabole levo jaje za to? Ja nisam zadovoljan performansama moje karte i vas 4830 mi deluje kao 2D karta....Shvatite da postojite vi i drugi. Mi nismo isti. Da sam hteo 4830 ostao bi na 9600gt koji je jaci od te karte i isto tolko kosta.

Posle se i pitash shto si neshvacen!?
Chekaj, pa ti si se nashao ovde da izmishljash toplu vodu i meni drzish predavanja!
A ako ikad budem nekog "vatao" za to mudo, gledacu i da ostane bez istih! :D
Ja kad imam losh dan, uglavnom ne trabunjam ovde nishta niti se pojanvljujem, , pa bi mogao i ti to da pochnesh da praktikujesh!

I da, verovatno si mogao i da vidish do sada gomilu testova, i uverish se kako funkcionishu dve 4830 u CF, al dobro, mozda nisi nosio naochare, oprashtam! ;)

Ajde da objasnim josh jednom smisao kupovine GTS250 1Gb:
1. Onaj ko ima 4850 ili 4830 nema potrebe da kupuje GTS250. Kartica nije mnogo brza od 4830 i tu je negde kao 4850.
2. Onaj ko planira da kupi karticu sada, mogdao bi da kupi GTS250 (ali po meni samo 1 Gb verziju) ako je cena oko 110-120 evra (ja sam svoju kupio za 115 evra) posto kartica ima shta da pruzi - sasvim je solidna za sve igre u 1680x1050 (vecina fura monitore 20-22" sada), podrzava Physx i malo se greje (ova moja Palit je silent kada se poredi sa 4870 koji je u drugoj mashini).
3. Ako neko zeli da se igra u 1920x1200 treba vam jacha kartica (4870 ili GTX260).

Ne vidim smisla (opet) svadjati se oko toga koja firma ima bolje kartice - obe firme imaju jako dobru ponudu trenutno.

P.S. Veoma sam zadovoljan svojim Radeonom 4870 koji mi odlichno tera igrice na 24" monitoru i GTS250 koji tera iste te igrice bez problema na 20" monitoru.

Ja bi vrlo rado to nacrtao ovde kad bih moga, al ajde da probamo ovako.

TEST1

TEST2

Dakle,

2x Sapphire HD4830 = 170-180 eur
1x GTS250 = 160-180 eur

Mislim da vam je rachunica jasna, a o performansam necu ni da govorim, dovoljno je da vidite kako se ovaj CF nosi sa GTX260, GTX280 i 4870X2.

Dakle cena/performanse je ono najbitnije, bar po mojoj logici, jedino ako vi volite da vam se grafika zove bash nVidia, onda je to OK, al tako i recite! :D

Nema svrhe menjati bilo koju 4850 za bilo koju GTS250.O tome netreba ni razmisljati ,jedino ako je dobijes na poklon.

OFF:
Ja se zahvaljujem Nvidiji sto je naterala Ati da zbog njenog hardvera od pre par godina ja sad imam priliku da za 200evra(na krs,fus,skart kartama) na slabijoj konfiguraciji, imam bolji rezultat od top Nvidijinih karti (450+evra)na jacim konfiguracijama od moje ,u njihovoj najzahtevnijoj igri danas.
:wave:

P.S.
Ja uvek vozim srednju klasu, sem kad je suprotan pol u pitanju:D

Prilozi

• Warhead 1280x1024 enthusiast 4aa.jpg
    Warhead 1280x1024 enthusiast 4aa.jpg
    223.5 KB · Pregleda: 137
  • Stilo.jpg
    Stilo.jpg
    436.2 KB · Pregleda: 134
Poslednja izmena:
...u 1280*1024 :S:

(ali -u "njihovoj" najzahtevnijoj igri lol...koja li je "vasa" najzahtevnija:D)

definitivno je bolja investicija 1 jaca VGA nego 2 za crossfire/sli... sem kod onog ko vec ima crossfire/sli maticnu i jednu graficku,njima je bolje da kupe jos 1 grafu i voila... nego da prodaju tu jednu pa kupe neku jacu... ja gledam moj primer,razmisljao sam o 2 vga vs 1 jaca...
jacu samo kupim i ubacim i vozi...
a za 2 bih morao da menjam i plocu. tako da cu definitivno uzeti jednu jacu stim sto cemo videti ko ce biti povoljniji...

Super, kupovao sam tamo neku Geil memoriju pre dve godine.

Eto, za iste pare iz Mindfactory-a ili Hardwareversand-a možeš kupiti 4 HIS-a ili Club3D Radeona HD4830.

Mislim da najsvežiji review GTS250 kartice i to ne referentne ima VR-Zone.

Poslednja izmena:
sve u svemu trenutni valsnici 8800gt/gts i 9800gt/gtx i vlasnici 4850 nemaju trenutno ni jedan razlog da pomisljaju na zamenu za ovo nVidia cudo koje je "staro 2 godine"...... jedina dobra stvar u ovoj price je sto ce i jedna i druga kompanija spuustati svoje cene u borbi za prevlast nad trzistem....

offtopic:
planiram da zamenim kartu za neki gtx260/280 ali sumnjam u moje napajanje kliko ce biti dovoljno i naravno kada mogu da ocekujem da bude najpovoljniji trnutak za tako nesto....

Možeš li da mi kažeš gde si to našao cenu od 160-180e?

Ovo što si ti napisao je više nego što je i 4850.... a zvanične cene sam ja postovao ovde:

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=192353

Zvaniche cene proizvodjaca?!?
Pa koga to zanima u zemlji Srbiji. Ja sam video koje su cene kartica koje su stigle, konkretno Asus-i a mozda i josh neki brand, i znam sta ti pricham.

Ja ne znam gde i po kojim ti cenama kupijesh, ali pogledaj od ponedeljka cene po nashim firmama, pa cesh videti o chemu ti pricham.
Za pochetak, 250-ce ce biti 160+ evra. Sto je mnogo, mnogo je, jer je ponavljam opet cena 4830 :-devil-: kartica bukvalno duplo manja, a 4850 ce biti osetno manja kad stignu karte sa ovim poslednjim snizenjem.

Poslednja izmena:
pa mislili su na 4830 ali u CF rezimu da bi mozda davao bolje performanse za slicne pare
mada to nije neko merodavno poredjenje a pri tom i neisplativo jer dosta grafickih aplikacija plus igrara nije u potpunosti optimizovan za CF tako da ne bi moglo to sve tako lepo da se iskoristi u svim uslovima sto bi znacilo da bi GTS250 u vecini slucajeva davala bolje rezultate nego 2x4830...
a da ne govorim o tome sto bi CF varijanta dosta vise opteretila PSU...

pa mislili su na 4830 ali u CF rezimu da bi mozda davao bolje performanse za slicne pare
mada to nije neko merodavno poredjenje a pri tom i neisplativo jer dosta grafickih aplikacija plus igrara nije u potpunosti optimizovan za CF tako da ne bi moglo to sve tako lepo da se iskoristi u svim uslovima sto bi znacilo da bi GTS250 u vecini slucajeva davala bolje rezultate nego 2x4830...
a da ne govorim o tome sto bi CF varijanta dosta vise opteretila PSU...

Malo si obrnuo redosled, a trebalo bi ovako:

"sto bi znacilo da bi GTS250 u vecini slucajeva davala slabije rezultate nego 2x4830"

nisi pazio na chasu, pogledaj malo testove sa vrha prethodne stranice

A sto se kung-fu napajanja tiche, upravu si!:D

;)

Poslednja izmena:
Veliki deo teme je prociscen, ostali su odredjeni post-ovi 4830 CF vs 250 i sl. tome.
Neka se nastavi diskusija samo malo vise koncentrisana na temu :)

Stigao kod nas ASUS GTS250, obican i Dark.:) Cena ~15500din.:p

Nazad
Vrh Dno