Šta je novo?

Nvidia GeForce4 Ti 4600 nekoliko pitanja

Sicky

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2007
Poena
319
Doneo mi drug pomenutu karticu da vidim kakva je i kazem mu koliko vredi. Ajd ubacim je ja pa da vidim. Kartica ima NV25 chip i memoriju 3.0ns. Klokovi su GPU 300; memory 650. Kartica je ogromna i ima veliki hladnjak sa dva fana. Ja kad sam video klokove pomislih sta je ovo. Odradim 3DMark03 i dobijem 1709M sto je slabije nego kad je moja 5600 SE/FX klokovana na 310/525.

Moja pitanja su kako je moguce da ima tolike klokove, a tako malo 3DMark03 bodova i kako ne moze da pokrene igre koje moja pokrece? Mislim na novije igre DirectX9.0 kompatibilne. Da li je moguce da zbog DirectX nekompatibilnosti ne moze da pokrece te igre?
Inace AGP transfer rate joj je 4x za razliku od moje 8x.

Svaka informacija o pomenutoj kartici dobrodosla.
Hvala unapred

Upravo zbog starije verzije DirectX-a koji podrzava.

5600 podrzava DirectX 9 i moze da pokrene sve testove u 3DMarku 03, pa zato i ima veci skor. Isto vazi i za igre - neke nece uopste raditi jer zahtevaju DX9 kompatibilni hardver. Ipak, ono sto bude radilo, verovatno ce raditi brze na GF4Ti kartici.

Da upravo zbog toga. Ti4600 ima mnogo vise horsepower-a od FX5600 Ultra (a kamoli od 5600 XT). Ti4600 je DX8 kartica sto snaci automatsku diskvalifikaciju kad su u pitanju igre isasle u poslednjih 2 godine (ne sve naravno, ali vecina).

Razlika izmedju AGP4X i 8X je skoro nikakva tako da to nije odlucivajuci faktor.

A Ti4600 je jedna od mojih omiljenih kartica i definitvni Top ultra high end model pre pojave Radeon-a 9700 Pro. Problem je sto je sad neupotrebljiva zbog DX8, a proizvodjaci igara forsiraju samo DX9 a za nekih godinu dana pocinju i sa DX10...

E... dok ja iskucah ovo neko me pretekao... Ali da. FX5600 moze da odradi 2 testa vise u Mark-u 2003, i to Nature 2 i Pixel Shader 2.0... i to joj automatski dodeljuje veliki broj bodova.

Poslednja izmena:
Probaj 3dmark 2001 :) pa da vidis sta je sirova snaga na delu...

Probaj 3dmark 2001 pa da vidis sta je sirova snaga na delu...

Nemam 3DMark 2001 ali nema veze ovi vasi postovi su mi razjasnili sliku oko ove kartice i potvrdili moje sumnje tako da mi je sada sve jasno,

Jedino jos sto mi nije bilo jasno je to sto ima velike alu hladnjake i sa prednje i sa zadnje strane i sa prednje su jos dva fana, a ona se grejala poprilicno pri default clockovima i posle samo jednog 3DMark-a03.

Hvala svima na pomoci.

Zivi bili.

pa kozna koliko je stara ta kartica, tj. kada je hladnjak stavljen. To se sve zapeklo, termalna pasta, iliti zvaka koja se stavlja verovatno je sada kamen. Zameni termalnu pastu i temp ce pasti za preko 20c.
Kod mene je to bio slucaj na club 3d 6800gt. temp u zahtevnim igrama 90c. posle promene paste 65c

Jedino jos sto mi nije bilo jasno je to sto ima velike alu hladnjake i sa prednje i sa zadnje strane i sa prednje su jos dva fana, a ona se grejala poprilicno pri default clockovima i posle samo jednog 3DMark-a03.
Zato što je tad proizvodni proces bio veći, tranzistori u čipu su bili veći i normalno je da se zato više greje.

pa kozna koliko je stara ta kartica, tj. kada je hladnjak stavljen. To se sve zapeklo, termalna pasta, iliti zvaka koja se stavlja verovatno je sada kamen. Zameni termalnu pastu i temp ce pasti za preko 20c.
Kod mene je to bio slucaj na club 3d 6800gt. temp u zahtevnim igrama 90c. posle promene paste 65c

Tu si potpuno upravu. Pokusao sam da skinem onaj alu hladnjak sa zadnje strane i kada sam otkacio zabice hladnjak se nije mogao pomeriti ni mm, naravno nisam preterano jako vukao ipak karta nije moja. Odmah sam obustavio akciju. Tako da od zamene paste nista.

Vracam ja to njemu pa nek radi s njom sta hoce.

Pozdrav i hvala svima jos jednom na pomoci.

Probaj da skidas hladnjak kad je karta ugrejana, i nemoj da vuces na gore vec probaj da ga polako rotiras oko svoje ose kako bi popustio.

Probaj da skidas hladnjak kad je karta ugrejana, i nemoj da vuces na gore vec probaj da ga polako rotiras oko svoje ose kako bi popustio.

Hvala na savetu ali i jesam pokusao sa skidanjem hladnjaka dok je bila "vruca", posto se dosta greje ali nije islo nekim normalnim povlacenjem. Ponavljam ne bih da rizikujem posto nije moja, da je moja vec bi hladnjaci bili dole pa sta god se desilo i zamenjena pasta.

to ti dodje nesto kao jako brz auto niske klase;)

super ide, ali za druge blagodeti ne pitaj...

n bih se slozio, to mu dodje kao jako brz i luksuzan auto ali od pre 20 godina ;)

sportak-dodge charger - verovali ili ne palo mi je na pamet poredjenje pre nego sto procitah vasa
zadnja dva posta :zgran: !? moram da smanjim listanje benca, izgleda da se ovde razvija
neko stanje kolektivnog uma :d

Poslednja izmena:
Sa tom kartom vecina igara izuzev zadnje generacije FPS radi i vise nego solidno... sportovi, strategije... i sve ostalo radi 1280 bez problema... PES6 recimo radi fenomenalno... itd.

C&C 3 radi kao zmaj na Ti4200... nazalost novi settlers se vuce kao puz sem u low detaljima...

Nazad
Vrh Dno