RazbojNick je napisao(la):1. Detonator 61.77 sa nVidijinog sajta, zato sto mi je posle instalacije SP2 na XPu prijavljivao kao zastarele one koje sam vec imao kod sebe.
2. Pa, znas kako, daje sliku, tako da sam zadovoljan. Nista mu drugo i ne trazim. Nisam upalio igru vec nekoliko meseci, tako da ne znam kakvi su tu.
Tom^Cat je napisao(la):Da ne bih otvarao novu temu nadovezacu se ovde.
Naime imam doticnu karticu vec duze vreme ali sam pre par nedelja promenio neke komponente sto mi je omogucilo da igram malo jace igre (nista najnovije ili previse zahtevno), ali sada je problem graficka koja se pregreva !!??
Znaci nakon pola sata igranja ... recimo Generals-a... slika se raspadne, polude boje, texture itd. onda ja lepo izletim u Windows i sve je OK. Inace otvarao sam kuciste nakon toga, kartica je vrela.
Jos vise me zbunjuje sto ljudi kazu da su iste te igre igrali sa ovom karticom bez ikakvih problema..... ?
Znam da je graficka slaba i da ima milion boljih ali mene zanima jedino da ponekad igram neku igricu tako ako neko ima neko resenje kako da sredim ovo zahvaljujem mu unapred 🙂
Ne mogu a da ne primetim da konstatno siris strah medju benchmark populacijom kako graficke kartice vuku 5x vise struje u 3d nego u 2d modu 😉astrolog je napisao(la):Kartica moze da izgura onoliko koliko moze i tako je fabricki proektovana. Dakle ima podrsku DX7 i mozes Generale slobodno da igras ako ti je napajanje dobro i snabdeva dovoljnom strujom ostale komponente. Jer treba imati na umu da se sa tom igricom i njoj slicnim kompjuter maximalno opterecuje pa je potreban i pristojan napon. 😀
Voodoo_NBGD je napisao(la):Ne mogu a da ne primetim da konstatno siris strah medju benchmark populacijom kako graficke kartice vuku 5x vise struje u 3d nego u 2d modu 😉
Daklem, to jednostavno nije istina (bar za pre-GF6 i pre-Xxxx kartice). A narocito nema teorije da GF4MX, koji moze da se hladi i pasivno, moze da povuce toliko struje da *****e ostale komponente...
Tom^Cat je napisao(la):Pa, vise-manje sve 🙂
Stari komp je bio raspad - Pentium 2, sada imam Sempron koji radi na 1800 (malo je overclock-ovan), Abir NF7 plocu, WD HDD, NOVO NAPAJANJE ali neka srednja klasa itd... U sustini sve bitno je promenjeno, ostale su samo neke sporedne komponente - rezac, modem ..... (i ova graficka).
Ranije se nije pregrevala jer je komp bio toliko los da za to jednostavno nije bilo prilike 🙂
I nije problem samo sa Generalima, pregreva se u skoro svim igrama, ovo sam samo uzeo za primer.
Ja sam razmisljao da nakacim na nju neki ventilator posto ona ima pasivno hladjenje mislio sam da je to problem, ali ne znam da li je to izvodljivo i kako ce raditi nakon toga. Ne razumem kako napajanje utice na pregrevanje graficke, procesor i sve ostalo radi savrseno zasto bi se bas ona grejala toliko ?
I jos jedna zanimljiva stvar - jutros sam skinuo jednu stranu kucista i drzim ga tako otvorenog ceo dan i igram skoro svo vreme bas ove najproblematicnije igre satima i sve je savrseno !?!? .... oduvek sam mislio da vazduh bolje cirkulise i hladi kada je kuciste zatvoreno, ali sada sa zbunjen ..... ali da ne idem van teme ....
astrolog je napisao(la):....Od kada zatvoreno kuciste bolje hladi komponente od otvorenog??? :d
Cim otvoris levu stranu tebi kuler sa procesora uzima direktno vazduh iz prostorije dok kod zatvorenog toplota ostaje u kucistu i samo se vrti u krug. Preporuka je da stavis jedan fan osmicu na poledjini da izduvava vazduh i jedan napred da uduvava vazdu. Tako ces stvoriti strujanje vazduha kroz komp i odvodice ti visak toplote....
Tom^Cat je napisao(la):Inace graficka je Prolink, stvarno mi nije jasno kako se nisu smilovali da na nju nakace nekio jace (tj. aktivno) hladjenje, nije to bilo bas tako davno, mislim da je u to vreme to vec bilo standardno.
eternity je napisao(la):Ja sam ranije imao Prolinkovu GF4 MX 440 i na sebi je imala aktivno hladjenje. Doduse to je bila non-SE varijanta,a ova tvoja je izgleda SE.
eternity je napisao(la):Koji klokovi su u pitanju?
Tom^Cat je napisao(la):Znam da nekima mozda deluje glupo ali - ne znam.
Pokusao sam da nadjem ali ne znam gde to da proverim ?
ajvonn je napisao(la):Za geforce 4 odlicni driveri su 44.03. Nema potrebe stavljati neke novije. Barem je tako bilo kod mene :type:
:guitar:
Gox je napisao(la):Covek je dao najbolji savet.. prosla karta mi je bila bas Gf4 440... Barem kod mene je sve sto je izaslo posle 44.03 bilo totalan krs...
Poz :wave:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari