Sta je ovde tako veliki problem tokom igranja ?Povodom toga
Pogledajte prilog 475158
Ako ostaneš pri takvim zahtevima ostaćeš na toj 4090 jako dugo.Razmisljao sam preci na 5090 ali kako vidim samo je razlika 30% sto je bezveze jer je 4090 bila skoro 100% jaca od 3090. FG i gluposti me ne zanimaju, to smece odmah gasim cim udjem u igre. 4090 i dalje ostaje najveci skoko sa gen an gen. Ceka se 60 serija s pravim skokom u tehnoloskom procesu.
58ms veliki lag...Sta je ovde tako veliki problem tokom igranja ?
***a... tehnologija napreduje, sad neko napredak vidi drugacije. sumnjam da ce izaci nova igra bez upscale tehnologije u 2025. i sledecim godinamaPranje mozga sa DLSS, kako drugačije opravdati očigledan manjak sirovih performansi.
Nvidia se pretvorila u Apple: mi znamo kako treba da koristiš ono što si nam skupo platio.
zavisi sta igrasSta je ovde tako veliki problem tokom igranja ?
realni svet nije faktor, vise, odavno je prevazidjen xDne ocekujem nista spektakularno od raster performansi ... Da sa upscale i ai i jos 10 "magija" na nivou drajvera u odredjenim optimizovanim naslovima mozda i bude onih 2x u odnosu na prethodnu generaciju sto navode... ali to je kao da se porede babe i zabe. u realnom svetu ne ocekujem mnogo ... Nisu normalni sa memorijom ... Podjednako su bezobrazni sa limitiranjem upotrebe "gaming" grafika za AI workload kao sto su pre par godina bili za mining ...
Ovo je baš puno. Ja sa AMD frame gen nikad nisam video preko 40ms latencije a većinu vremena se drži 15-20ms.Povodom toga
Pogledajte prilog 475158
Pošto mi je to sledeća investicija u hardver, OLED ekran. Na osnovu onoga što sam gledao, glavna prednost OLED-a danas jeste nepostojeće kašnjenje u odnosu na LCD. Kontrast mogu postići i dobri Mini LED ekrani sa puno zona ali ne mogu spustiti lag na nivo OLED-a. I onda na takvo lag free okruženje ti upališ DLSS4 sa 60ms...Bolje uzeti OLED monitor ko nije, ili nesto trece.
Znam zasto pitam... Ne treba to isticati kao veliku manu zbog koje ne treba da se koristi DLSS i FG... Sigurno necu koristiti DLSS i FG za CS2 i slicne igre gde i bez toga imam 1000fps, nego u zahtevnim SP igrama gde mi vise znaci Igriv FPS uz prihvatljiv lag.zavisi sta igras
Konkretno gde ti vidis problem tokom igranja zahtevnih SP igara zbog ove "velike" brojke 58ms ? Da li si primetio neki problem sa 4090 do sada vezan za lag zbog kojeg si morao da iskuljucis DLSS i FG ?58ms veliki lag...
Ne moram, ali onda ne važi 5070 = 4090ne moras da palis FG takodje imas nv refex 2 da spustis lag
Nvidia "Frame Warp" Ipak nije Asinhrona Reprojekcijane moras da palis FG takodje imas nv refex 2 da spustis lag
Racunaj da ce biti isto bez DLSS Frame generation-a. U sustini 4090 = 5080 sa 50% vise memorije. Ne bi ja na tvom mestu nista menjao. 5090 je jednostavno nedovoljno brzi od 4090, 25-30% ti ama bas nista ne znaci.Sta je bolje 5080 ili 4090? Po ovim sad rezovima sto vidimo...
Pa samo fg 3x nema 4serija...Al ima dlss4...
Problem je sto je nV stavila Frame Generation kao feature DLSSa, a ne kao zasebnu stavku. Tako da moze da dodje do zabune ako se kaze da starije generacije podrzavaju DLSS4, jer ce ljudi pogresno misliti da podrzava i DLSS Frame GenPa samo fg 3x nema 4serija...Al ima dlss4...
Ako misliš na baš DLSS, ne framegen, da sve RTX podržavaju. I ne samo to, nego ćemo moći da forsiramo DLSS4 u igrama koje nemaju podršku, direktno iz drajvera bez potrebe za budženjem dll fajlova što je veliki napredak.Pa samo fg 3x nema 4serija...Al ima dlss4...
Upravo to...Ako misliš na baš DLSS, ne framegen, da sve RTX podržavaju. I ne samo to, nego ćemo moći da forsiramo DLSS4 u igrama koje nemaju podršku, direktno iz drajvera bez potrebe za budženjem dll fajlova što je veliki napredak.
A sta je tvoj predlog, da se naredi industriji da moraju da izmisle nove sirove performanse na stari nacin? Doslo se do tacke da se dugorocno vise ne moze tim putem. Kako je moguce da na forumima ljudi drasticno bolje poznaju materiju od nvidie (i svih ostalih svetskih top inzenjera), nije mi jasno... Ali svakako se vidi da bi benchmark forum mnogo bolje odradio seriju 5000 😅Pranje mozga sa DLSS, kako drugačije opravdati očigledan manjak sirovih performansi.
Nvidia se pretvorila u Apple: mi znamo kako treba da koristiš ono što si nam skupo platio.
sjajnoZa cod 6😅 Ja koliko sam upućen...i ovde ide adapter uz kartu...
A sta je tvoj predlog, da se naredi industriji da moraju da izmisle nove sirove performanse na stari nacin? Doslo se do tacke da se dugorocno vise ne moze tim putem. Kako je moguce da na forumima ljudi drasticno bolje poznaju materiju od nvidie (i svih ostalih svetskih top inzenjera), nije mi jasno... Ali svakako se vidi da bi benchmark forum mnogo bolje odradio seriju 5000 😅
Baseline 2080ti vs 3090ti skok od ~60%, 3090ti vs 4090 skok od ~50%Racunaj da ce biti isto bez DLSS Frame generation-a. U sustini 4090 = 5080 sa 50% vise memorije. Ne bi ja na tvom mestu nista menjao. 5090 je jednostavno nedovoljno brzi od 4090, 25-30% ti ama bas nista ne znaci.
Od kad koristim 3080 nisam video ni jedan artifakta sem na YT klipovima gde se receznati trude da ih nadju.Ja dlss nisam mogao da svarim, jednostavno previse artifakta za moj ukus, ostao sam na 1440p za igranje, 4k za ostalo i to je to za sada - dok grafe ne stignu rezolucije.
Licno nemam nista protiv DLSS kao opcije, korisna u high res single player igrama i kvalitet se popravlja, u esport naslovima se iskljuci i svako bira kako mu odgovara. Ono sto je veliki problem je kako su predstavili novi proizvod. Klasican clickbait i laz. Zamisli odes u pecenjaru i kupis prase 100e, sve ok super, a onda ti sutra kazu da je cena sad 150e, ali dobijes 2 praseta, a to drugo prase cips sa aromom praseta... M*da za bubrege nam prodaju, pa sad mi ako to prihvatimo kao normalno onda smo svi komplet idioti. Ne treba da budemo svi inzinjeri da bi shvatili princip. I da, sve to kosta, i razvoj tehnologije i sve, i okej je da platimo to, ali da nas zickaju kao sibicari, neka hvala.A sta je tvoj predlog, da se naredi industriji da moraju da izmisle nove sirove performanse na stari nacin? Doslo se do tacke da se dugorocno vise ne moze tim putem. Kako je moguce da na forumima ljudi drasticno bolje poznaju materiju od nvidie (i svih ostalih svetskih top inzenjera), nije mi jasno... Ali svakako se vidi da bi benchmark forum mnogo bolje odradio seriju 5000 😅
Zapravo, ispada da više naplaćuju tehnologiju nego sirovu "tehniku". Mislim, čim ne može da isporuci iste performanse u single i multi-player igrama je već praktično prevara a izgleda da je i ceo generacijski napredak mućak jer je onaj AMD-ov dijagram meni delovao kao ludilo, da nova generacija ne moze da preskoči staru (koja je dobila +10 u oznaci ionako i bila jako sumnjiva, 4060 pogotovo). AI upscale je meni OK, ali framegen nije, pogotovo u e-sportsu.Licno nemam nista protiv DLSS kao opcije, korisna u high res single player igrama i kvalitet se popravlja, u esport naslovima se iskljuci i svako bira kako mu odgovara. Ono sto je veliki problem je kako su predstavili novi proizvod. Klasican clickbait i laz. Zamisli odes u pecenjaru i kupis prase 100e, sve ok super, a onda ti sutra kazu da je cena sad 150e, ali dobijes 2 praseta, a to drugo prase cips sa aromom praseta... M*da za bubrege nam prodaju, pa sad mi ako to prihvatimo kao normalno onda smo svi komplet idioti. Ne treba da budemo svi inzinjeri da bi shvatili princip. I da, sve to kosta, i razvoj tehnologije i sve, i okej je da platimo to, ali da nas zickaju kao sibicari, neka hvala.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari