Šta je novo?

nVidia GeForce GTX 295 preview!

GTX285 i 295 stižu u ponedeljak u PiN Computers, ako nekoga zanima da kupi 🙂. Tog dana stiže i meni na test, najkasnije u utorak...

Znam samo da će posetioci benchmark sajta moći da dobiju karticu po znatno boljoj ceni od one koja će biti u maloprodaji. Prijavite se u PiN i nama, pa ćemo da sredimo nešto, par procenata iznad nabavne cene!

Hehehe, muku muchi po ovim testovima gtx295 sa Radetom, mislimda ce sa novim 9.1 catalyst-om Rade pobeci jos malo. Sa druge strane, i nV ce verovatno peglati nove drajvere, ali po ovome shto je sada dostupno, nisu se bash usrecili, pogotovu shto cena 4870x2 pada iz dana u dan. 🙂

Znam samo da će posetioci benchmark sajta moći da dobiju karticu po znatno boljoj ceni od one koja će biti u maloprodaji. Prijavite se u PiN i nama, pa ćemo da sredimo nešto, par procenata iznad nabavne cene!

Lepo lepo, drzimo te za rec, samo da cena u Pinu bude OK. :banana:

Hehehe, muku muchi po ovim testovima gtx295 sa Radetom, mislimda ce sa novim 9.1 catalyst-om Rade pobeci jos malo. Sa druge strane, i nV ce verovatno peglati nove drajvere, ali po ovome shto je sada dostupno, nisu se bash usrecili, pogotovu shto cena 4870x2 pada iz dana u dan. 🙂

Ja ili sam slep ili ti jednostavno ne zelis da vidis ove testove, ko muku muchi se vidi dobro!

Svidja mi se video clip. Nema nista lepse nego kad kupis graficku kartu, pa je odmotas lepo, onako lepo mirise sva "nova" 😀 .

Jedino, kod benchmarka koriscen je core I7, koji je posebno dobar kod dual core grafickih karti, sto zbog samog procesora, sto zbog ddr3 memorije. Znaci treba ocekivati malo slabije rezultate za obicne quad core i dual core procesore.

Ja ili sam slep ili ti jednostavno ne zelis da vidis ove testove, ko muku muchi se vidi dobro!

:d :smash:
4870x2 uopste nije konkurencija gtx 295, cena joj je bila tako visoka jer nije imala konkurenciju
trenutno je gtx295 skuplja za 50$, a da se bolje pokazala - 4870x2 bi sigurno isao na 399$

:d :smash:
4870x2 uopste nije konkurencija gtx 295, cena joj je bila tako visoka jer nije imala konkurenciju
trenutno je gtx295 skuplja za 50$, a da se bolje pokazala - 4870x2 bi sigurno isao na 399$

A da nije te iste 4870x2 zapitaj se kolika bi bila cena GTX 295 kartice. 😉
Jedina igra gde malo vishe bezi od radeona je Crysis, klasika.
Ne kazem ja nista loshe, konkurencija je dobrodosla. 🙂

samo za dva primerka sa testa može da se dobije dobra cena, ali GTX285 je čovek već rezervisao. GTX295 košta 400 evra plus 8% PDV, s tim što se plaća u dinarima, a firme koriste žiralni kurs (danas je 97 dinara). Ko hoće, može odmah da rezerviše GTX295. Za GTX285 me je čovek već zvao juče (nisam dao nikakav oglas). Naravno, mora da sačeka da ga prvo istestiram 🙂

GTX285: Preporucena maloprodajna cena je 375€ + PDV.
GTX295: Preporucena maloprodajna cena je 509€ + PDV. Cena za model sa testa za Bench clanove: 400€ + PDV

PDV je 8%, a kurs koji bude u PiN-u na dan plaćanja. Ovo je specijalna cena koja vazi samo za ta dva konkretna primerka sa testa, a pošto je u pitanju cena koja je daleko ispod dilerske, kao i da na oba modela PiN nema nikakvu zaradu (čak ima i mali gubitak) to je jedan od načina da se ova firma zahvali Bench zajednici...

Poslednja izmena:
Nice, znaci moze i nov proizvod da koshta u nekim razumnim granicama, sada jos da izbace nove drajvere, pa da vidimo sta radi ova zverka. 🙂

samo za dva primerka sa testa može da se dobije dobra cena, ali GTX285 je čovek već rezervisao. GTX295 košta 400 evra plus 8% PDV, s tim što se plaća u dinarima, a firme koriste žiralni kurs (danas je 97 dinara). Ko hoće, može odmah da rezerviše GTX295. Za GTX285 me je čovek već zvao juče (nisam dao nikakav oglas). Naravno, mora da sačeka da ga prvo istestiram 🙂

GTX285: Preporucena maloprodajna cena je 375€ + PDV.
GTX295: Preporucena maloprodajna cena je 509€ + PDV. Cena za model sa testa za Bench clanove: 400€ + PDV

PDV je 8%, a kurs koji bude u PiN-u na dan plaćanja. Ovo je specijalna cena koja vazi samo za ta dva konkretna primerka sa testa, a pošto je u pitanju cena koja je daleko ispod dilerske, kao i da na oba modela PiN nema nikakvu zaradu (čak ima i mali gubitak) to je jedan od načina da se ova firma zahvali Bench zajednici...

Svaka cast na potezu kako tebi tako i PIN-u.
Ali ipak necu iz principa kupiti nista u Srbiji, makar ne u radnji. Ove nase cene su imbecilno visoke. Pa eVGA GTX kosta 509USD na compusa, ipak cu se malo potruditi da je dovucem iz USA.

poz
M

A da nije te iste 4870x2 zapitaj se kolika bi bila cena GTX 295 kartice. 😉
Jedina igra gde malo vishe bezi od radeona je Crysis, klasika.
Ne kazem ja nista loshe, konkurencija je dobrodosla. 🙂

ne razumem zasto to meni govoris?
izgleda da je do mene, pa me ljudi stalno pogresno razumeju :d

btw, upravo u crysis-u najmanje bezi, pogledaj hardocp review

http://www.hardwarecanucks.com/foru...gtx-295-1792mb-gddr3-video-card-review-9.html

Evo jos jednog odlicnog review-a. hardwarecanucks.com po meni ima najbolje reviews. Testiraju u najbitnijim rezolucijama (a ne tipa samo za 24 i 30" monitore), i DX9 i DX10, sa 4xAA i bez AA. Najjaci su.

Takodje testiraju sa "obicnim" quad core procesorom, i ddr2 ram memorijom, sto je mnogo objektivnije jer malo ko ima core i7 (pogotovo kod nas u srbiji).

Poslednja izmena:
Ako cemo pravicno, GTX 295 je isto tako glup proizvod kao i 4870x2.
Naravno ovo je moje misljenje nemam nameru da ubedjujem ikoga da treba da se slaze samnom.

M.

Ako cemo pravicno, GTX 295 je isto tako glup proizvod kao i 4870x2.
Naravno ovo je moje misljenje nemam nameru da ubedjujem ikoga da treba da se slaze samnom.

M.

Istina, uvek objektivni i odmereni cika Mirko 🙂
Imaju smisla samo zbog velikih rezolucija, valjda im je to smisao postojanja 😉
:wave:

Svaki proizvodjac mora imati TOP ponudu, a to moze da bude samo dvoglavi monstrum. Za vecinu nas obichnih smrtnika nisu toliko interesantne, 30" treba da guraju, zato se i prave kao i iz razloga koji sam gore naveo.. Meni je interesantniji GTX 285 sa kojim ce cene ostalih karti krenuti na dole, i onda krece veselje sa SLI i CF *******cijama. 😉
Zivela konkurencija. 🙂

Poslednja izmena:
K|ngp|n and Shamino break 40k in 3DMark Vantage with two volt-modded EVGA GTX 295+ in Quad-SLI

Plans for 41k hopefully later this week

Overclocking legends, Vince "k|ngp|n" Lucido and Peter Tan "Shamino" have mutually set out to truly define the peak performance barrier of Intel's latest X58 platform. In their most recent attempt, the duo has successfully placed a new 3DMark Vantage world record on the playing table for the overclocking community to drool over.

On January 8, a new 3DMark Vantage world record was set for the Performance segment with a properly calculated score of P40398 marks. The motherboard used was a standard EVGA X58 SLI running BIOS SZ1C combined with an LN2 cooled Core i7 965 at 5110MHz. For maximum bandwidth, Shamino used his Kingston 3GB HyperX DDR3 2000MHz CL9 kit which the duo managed to adjust to a remarkable 2160MHz with timings of 8-7-7-21. Finally, the GPUs of choice were two volt-modded EVGA GTX 295+ in Quad-SLI, cooled by LN2 with K|ngp|n's own Tek9 v4.0 slims.

Just recently, K|ngp|n has found himself a brand new sub-zero overclocking lab in which he intends to design and test more of his world famous liquid nitrogen GPU pots among other things. More importantly, however, it serves as a base station for 3DMark record breaking hardware and cooling configurations.

On another note, if all goes well for Shamino, he will come back to the new lab this week for a shot at the 41k Performance milestone. Nevertheless, we will keep watch with great anticipation if the team gets ready for another round of super-hardcore-mega-overclocking madness.

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11417&Itemid=1

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=213807

GTX285 i 295 stižu u ponedeljak u PiN Computers, ako nekoga zanima da kupi 🙂. Tog dana stiže i meni na test, najkasnije u utorak...

Ne znam u koji PIN 😀, nemaju i pre 25og nece ni biti, mozda su im stigla ta dva komada shto ste vi novinari pokupili, ostalo za "normalnu" raju jok 😉

4870X2 i GTX295 su otprilike podjednako brze karte trenutno. Druga stvar je shta ce biti kada se ispeglaju drajveri za GTX295 - sa Ati drajverima nikada nije jasno da li ce sledeci da rade brze ili sporije i koliko ce bagova da se pojavi a koliko ce se ispraviti. Nvidija isto nije idealna, ali uvek imash osecaj da su svaki sledeci drajveri bolji od prethodnih.

4870X2 i GTX295 su otprilike podjednako brze karte trenutno. Druga stvar je shta ce biti kada se ispeglaju drajveri za GTX295 - sa Ati drajverima nikada nije jasno da li ce sledeci da rade brze ili sporije i koliko ce bagova da se pojavi a koliko ce se ispraviti. Nvidija isto nije idealna, ali uvek imash osecaj da su svaki sledeci drajveri bolji od prethodnih.

Jesi li skoro pratio testove?Pa cak i sa beta driver-ima GTX295 je bio brzi od ATI 4870X2..U pojedinim igrama je jedna GTX295 cak brza od dve X2-jke u CF pa ti sad vidi..Evo ti link pa obrati paznju na skokove u razlici:

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-295-quad-sli-gaming-test/7

Poslednja izmena:
Jesi li skoro pratio testove?Pa cak i sa beta driver-ima GTX295 je bio brzi od ATI 4870X2..U pojedinim igrama je jedna GTX295 cak brza od dve X2-jke u CF pa ti sad vidi..Evo ti link pa obrati paznju na skokove u razlici:

Iz druge teme...

PCBeast je napisao(la):
Ako vec ima monitor od 22" 1680x1050 rezoluciji koji ce mu q ATI 4870 X2 ?!Koliko se secam GTX280 sije svaku X2 do rezolucije od 2560x1600...Znaci u vecini igara je brzi i u 1920x1200 i o cemu sad pricati.

Wild Boy je napisao(la):
Je l' to neki novi film Kventina Tarantina?

Aman covece sta ti kuckas :d Nije ti ovo bosanka na hotline-u :smash:

Poslednja izmena:

U testu koji si ti postovao je testiranje GTX295 quad SLi protiv 4870X2 Crossfire X - priznajem da je quad SLi bolji od quad Crossfire, ali to nema veze poshto niko to nece koristiti. Kada se gledaju performanse jedne GTX295 i jedne 4870X2 one su tu negde, s tim shto 4870X2 shije GTX295 u mnogim igrama sa ukljuchenim AA na visokim rezolucijama.

U testu koji si ti postovao je testiranje GTX295 quad SLi protiv 4870X2 Crossfire X - priznajem da je quad SLi bolji od quad Crossfire, ali to nema veze poshto niko to nece koristiti. Kada se gledaju performanse jedne GTX295 i jedne 4870X2 one su tu negde, s tim shto 4870X2 shije GTX295 u mnogim igrama sa ukljuchenim AA na visokim rezolucijama.

Ako ti tako kazes..Nemam vise sta da dodam osim da prilozim jedno najmanje 10 testova ali ko sisa testove..Sve je to nVidia i Intel platili da se u njihovu korist lazira i reklamira na netu..Sta reci ATI je sila nVidia je shit!:smoke:

Nazad
Vrh Dno