Šta je novo?

nVidia GeForce GTX 295 preview!

Northwood

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
349
f_imageviewphm_17d2dfb.jpg

f_imageviewphm_d22d5e5.jpg
nVidia GeForce GTX 295:
* 55nm
* 2* GT200 GPU
* Accumulated 480 shader processors
* 576 MHz Core Clock
* 1242 MHz Shader
* 999 MHz DDR3 Memory
* 2* 448-bit Memory Interface
* 2x 896 MB of memory = 1792 MB = 1.8 GB

* $499 launch price

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-295-preview/

Poslednja izmena:
X-2008121800313885948.jpg

Ovekivao sam mnogo vecu prednost u Crysisu, ali sam i mislio da ce u globalu biti brza oko 30%. Mada ovde se bas razlikuje rezultat od gurua, tamo je u 19x12 36% brza.

Poslednja izmena:
Volim te "proporcijalne" grafikone u PM.
Trik za debile :wall:

Volim te "proporcijalne" grafikone u PM.
Trik za debile :wall:

kazem 'ajde, posto nisu oni jedini koji ih koriste, a opet ko jos veruje u njihove grafikone!? (mislim na ATI-jeve, nV-ine, Intelove i kompaniju 🙂)

Realno i ja sam ocekivao bolje performanse ali posto je ovo early engineering sample ostaje im nada da ce do 8. januara (CES Las Vegas) da prikazu nesto bolju karticu...

Bice zanimljivo gledati kretanje cena oba proizvodjaca posto vec sada HD 4870 X2 (2GB) moze da se nadje za $480, a GTX 295 ce se na pocetku prodavati za min. $499...Zivela konkurencija! 😀

Poslednja izmena:
nadam se da ovo nije sve :S:
ako jeste, onda je promasaj jer u jedinoj igri koja ne radi dobro na 25x16 - crysisu karta je jedva bolja od 4870x2 (o AA da ne pricam)
uopste ne gledam ostale grafikone, eventualno 19x12... a sad da li je 60 ili 80fps po meni nije bitno

edit: a u pitanju je samo preuzimanje trona :d onda je ok 😀

Poslednja izmena:
u ***e black beast
obozavam ovaj nv design 🙂

Kolko sam skapirao nvidia je napravila gtx295 od dva gtx260 chipa kojima su otkljucani shaderi to jest svaki cip ima 240shadera.Znaci vec ocekujem za koji mesec gtx295 pumped, + ili kako ce ga vec nazvati, koji ce biti 512bit-an i imace 2gb memorije i davace 3 frejma vise u svim poznatim naslovima nista me ne bi cudilo.Iskreno gledajuci testove karte uopste nisam zadovoljan kakve su performanse mislim Crysis daje 38fps u 16x10 rezu pa dobro daje 6fps vise od Atijevog iskreno moj komentara je ALO BRE ove karte kostaju 500eu+-(mislim i na Ati i na Gtx295)i muce se sa doticnom igrom neznam sta se Nvidia i Ati uopste hvale.Mnogo je to para a dobitak frejmova je minimalan.Mi Pc vlasnici smo osudjeni da kupujemo frejmove tako da verovatno ce i ova karta imati svoje kupce.
Da bas bih voleo da vidim GTA IV kako se ponasa na ovoj karti!

Poslednja izmena:
ovo su testovi sa beta driverima. samo se setite koliko su katalizatori 8.12 popravili performanse. Treba sacekati januar i prave review-e, ali je cinjenica da je nV opet najbrza. Jedino treba sacekati presudni faktor - cenu. Ah da i power consumption i noise.

meni lici na video kasetu 😀

Prelepa je jedva chekam da je uzivo vidim 🙂

Kolko ovakvih karti treba da se potera GTA? I da li sama ispravlja cgf i dll fajlove, kao i registri bazu i sve ostalo potrebno kako bi se poslednja igra poterala u makar tries frejmova 🙂...

Jedna, za rezoluciju 2+ puta vecu i detalje daleko od konzolnih verzija. Sve se placa, sto u bardveru, sto u 8 meseci cekanja. 🙂

Poslednja izmena:
Ohoo, konacno nesto brze od X2-jke 🙂
Gledajuci ovo pitam se par stvari:
1. Da li ce nV dobro da se drzi kad ove dve karte dodju na izdisaj, posto Radetu x2 relativno malo opada fps dizanjem rezolucije, a nV ipak ima sad rezerve u fps-u.
2. Da li ce ATi omoguciti konacno SidePort i time dati X2-ci svu snagu? Ovo bi moglo jos da priblizi matori X2 ovoj kako je zovete "video kaseti" 🙂

Licno ne volim ovakve reklamne grafikone...Stice se uvek pogresan utisak, ali 'ajde...

I mene to užasno smara... "Grafički" gledano ispada da je 2.5x brža od ATI-ja u Far Cry 2. Srećom imao sam 3 matematike na faksu pa ne mogu lako da me prevare :d

I mene to užasno smara... "Grafički" gledano ispada da je 2.5x brža od ATI-ja u Far Cry 2. Srećom imao sam 3 matematike na faksu pa ne mogu lako da me prevare :d

Bukvalno mi dodje iz protesta da ne kupim tu graficku, zbog pokusaja da me odbane lol

Ali u svakom slucaju, nVidia se vraca na tron, GTX 295 je pun pogodak. Brza je od 4870 X2, sto je chini najbrzom single slot grafickom kartom, a jos je i jeftinija od 4870 X2.

Bice interesantno videti sta ce ATI da uradi, verovatno da ce sniziti cene ili tako nesto. Zivela konkurencija! 🙂

Ali u svakom slucaju, nVidia se vraca na tron, GTX 295 je pun pogodak. Brza je od 4870 X2, sto je chini najbrzom single slot grafickom kartom, a jos je i jeftinija od 4870 X2.

Bice interesantno videti sta ce ATI da uradi, verovatno da ce sniziti cene ili tako nesto. Zivela konkurencija! 🙂

Videcemo koliko ce realno pun pogodak GTX 295 biti - nije dovoljno brza da ljudi koji su pokupovali 4870X2 predju na njega (u proseku 10-20%), pogotovo sto X2 i dalje pruza vise nego dovoljne performanse da se udobno igraju u 19x12 i vecim rezolucijama. Ostali... opet sumnjam da ce pohrliti da je kupe, pogotovo sto se u Q2 ocekuje nova generacija cipova.

Sto se cene tice, ne znam gde si nasao da ce biti jeftinija - najavljena je cena od oko 500e.

Najavljena cena je 500$ sto ce u Evropi ipak biti manje od 500e,ali bojim se ne i kod nas.

Nazad
Vrh Dno