Pa za oko 3.5 godine, ako se uzme da je high end pre 3.5 godine bio 4 pajpa i 650-700 MHz za RAM, a danas to isto ima neka karta od oko 90€, onda ti se sve samo kaze...zerbah je napisao(la):Jedinstveni minus ove kartice je cena kao dve 7800GTX 256 mb 🙂 Bash me interesuje da li se primeti razlika kvaliteta u doom3/quake4 na ultra high? Josh jedno pitanje: kada ce ovakva sila da bude u mid range segmentu grafichkih?
byMaX je napisao(la):Nije mi jasno kako su uspeli da postignu 1800 poena manje nego sto bi trebalo...
G71 nece izaci uskoro! Slusao sam intervju sa dvoicom likova iz vidije (CFO i jos jedan baja) i oni su prilicno jasno objasnili 'vidijin roadmap. Na prolece ce izaci G72 i 73, a na lwto G71.... to je sve samo ne uskoro! Uskoro je recimo mesec dana, i tada izlazi novi GPU, ali ne 'vidijin 😉 G80 izlazi iduce godne i donosi kompletno drugu arhitekturu. G71 ce se zvati,najverovatnije 7900NESTO.Paradigma je napisao(la):Dakle uskoro izlazi G71 i mislim da ce ovog puta konacno da je krste 7800 Ultra iako Fudo misli da ce dobiti novo ime. Usput GPU sa 32 pajpa i na 700Mhz zvuci brutalno.
Nedjo je napisao(la):G71 nece izaci uskoro! Slusao sam intervju sa dvoicom likova iz vidije (CFO i jos jedan baja) i oni su prilicno jasno objasnili 'vidijin roadmap. Na prolece ce izaci G72 i 73, a na lwto G71.... to je sve samo ne uskoro! Uskoro je recimo mesec dana, i tada izlazi novi GPU, ali ne 'vidijin 😉 G80 izlazi iduce godne i donosi kompletno drugu arhitekturu. G71 ce se zvati,najverovatnije 7900NESTO.
Poz
Nedjo
ajde sacekacemo mesec dana da vidimo i to cudo 😉Nedjo je napisao(la):R580 je 48 pajpova i stize za mesec dana!
Nedjo je napisao(la):R580 je 48 pajpova i stize za mesec dana!
Uh, veoma hrabra izjava, ti mora da si veoma dobro upucen u planove Atija inace si odvalio tesku neistinu jer svi na netu pricaju da R580 nece imati vise od 16 pajpa a to je daleko, daleko od 48 i o tome niko cak i ne spekulise, tako da ako se ovo pokaze kao tacno svaka ti cast a ako ne dovodis sebe u situaciju da ozbiljno ugrozis svoju reputaciju ovde na forumu.
Nedjo je napisao(la):R580 je 48 pajpova i stize za mesec dana!
G71 stize krajem proleca
G80 stize iduce godine
NVIDIA CFO Marv Burkett and VP Michael Hara at CSFB Annual Technology Conference 2005 revealed more about the GeForce 7 series where the 90nm G72 (GeForce 7200) and G73 (GeForce 7600) will be announced in Q1 next year. G72 will be 64-bit and support TurboCache technology. Marv Burkett revealed that GeForce 7200 and 7600 series will last between one to one and half year. G71 will be 90nm and is expected to be much higher clocked at 750MHz. As for G80, the development process has been smooth and is slated for mid 2006 release which i suppose during Computex 2006. Also G80 will support Shader Model 4.0.
Da mislim na 2007!Broz je napisao(la):Nije mi jasno ovo za G80. Kazes stize sledece godine? Pa sledeca godina je i za mesec dana i krajem proleca?! Sta to konkretno znaci, kad stize? Jel mislis na 2007 godinu?
R580 nema unificirane shadere i G80 se nece pojaviti sredinom godine!byMaX je napisao(la):Lepo je dečko rekao. R580 je već uveliko kod vendora (za Broza, to su ASUS, Sapphire itd.😀), odnosno partnera - pouzdano znamo da ASUS već ima early samples koji rade na predviđenim frekvencijama. ATI ipak neće stići da to launchuje za Xmas niti je to bilo u planu, ali R580 sa 48 unified shaders ce biti spreman za kupovinu krajem januara.
tebi je 500MHz za GPU sa 48 pipa konzervativno? :trust:byMaX je napisao(la):R580 sa 48p bi trebalo da ima konzervativniji takt (500-ak MHz).
filipenko je napisao(la):I kakvih crnih 48 pajpova za R580, Žile? 16 pajpova. 16 texturing pajpova...to je najbitnije. 48 će biti ali vertex pajpova, a to je potpuno druga priča.
P.S. nadam se da to Žile nije od mrskog Žigić :d
LOL, ala si se ovde nalupao!!! Molim te nemoj vise! To sto si skoro poceo da pises vesti ne znaci da si odjedanput postao Graphics Expert 2 :d 😉filipenko je napisao(la):I kakvih crnih 48 pajpova za R580, Žile? 16 pajpova. 16 texturing pajpova...to je najbitnije. 48 će biti ali vertex pajpova, a to je potpuno druga priča.
P.S. nadam se da to Žile nije od mrskog Žigić :d
Super, nalupetali su se onda i na 40 sajtova gde pišu "R580 - 16 texturing pipes and 48 vertex processors". Ne tvrdim da sam expert, uostalom tražio sam i neka objašnjenja koja me zanimaju.Nedjo je napisao(la):LOL, ala si se ovde nalupao!!! Molim te nemoj vise! To sto si skoro poceo da pises vesti ne znaci da si odjedanput postao Graphics Expert 2 :d 😉
kao sto rekoh, ja ne prenosim tudje informacija i govorim sta kazu na "izvoristu" 🙂
BTW:
Svemu sto je lepo dodje brzo kraj:
http://www.tigerdirect.com/applications/category/category_slc.asp?CatId=1826&msg=1647537
🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari