Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

jel ce to da gase GF?

da, kao i stari control panel. polako prebacuju iz cp u ovu app, jos uvek je beta

a nista, cekat cu dok betu usavrse..😆

Odličan je softver ali i dalje nvidia osd ima isti problem kao ranije, što ne prikazuje uvek fps.

Pitanje za ljude koji su instalirali novu Nvidia App (jos je u beta fazi):
Da li instalacija sama obrise GeForce Experience, ili ste Experience rucno obrisali, ili neki drugi metod?
Da li treba i drajvere da brisem pre instalacije nove app?
Zameni samo GE sa ovom novom app.
Ja nisam brisao nista, nikakvih problema nisam imao.

Meni se dešava da u svakoj igri OSD iz Nvidia app prikazuje potrošnju od 87W i ne osvežava temperaturu. Proradi ako ugasim i upalim OSD jedno 2-3 puta.

Zabada taj osd jako, zato sam se i vration na afterburner dok ne srede. Takodje me nervira sto nekad nece da upali overlay i game filters iako su stiklirani pa moram rucno, jb* beta

^ sad će @milimili86 da odlepi pošto on nije postavio 🤣

moze da report da obrise mod neki :)

Imao sam Radeon 5700XT i sitnih problema sa Catalyst drajverima, ali kad su se pojavili Adrenaline drajveri, sve je radilo bez greške. Posle toga sam imao‚Radeon 6800, a zatim Radeon 7900XTX, da bi sada bio vlasnik 4080 super. I mislio sam da su Nvidia drajveri mnogo napredniji, ali kad sam instalirao 556.12 i ugledao onaj arhaični Control Panel od pre 15ak godina, bio sam zaprepašten. Prvo nisam mogao da pokrenem pola igara zbog "memory error" dok nisam shvatio da sistem tretira NVidia grafičku kao 1, a CPU grafiku kao 0. Bio sam začuđen, jer neke igre tretiraju nultu grafiku kao glavnu, te sam morao u BIOS-u da isključujem grafički čip procesora da bi sve proradilo.
Dobro, malo muke nije problem, čovek se uči dok je živ.
A da bi sve doterao kako Nvidia zapoveda, skinuo sam 560.70 verziju i najnoviju Nvidia app, jer sam čuo da je to "must have". I posle malo više od nedelju dana mogu da izjavim, sa blagom nevericom - Adrenaline drajveri su za tri klase ispred Nvidia drajvera. Od izgleda, mogućnosti i uopštenog funkcionisanja, sve je mnogo lakše, jednostavnije i preglednije od Nvidia App koji mi liči samo na veliku reklamnu aplikaciju i da na grafičkoj nemaš mnogo šta da uradiš sa tim, dok sa Adrenaline drajverima možeš da podešavaš Radeone u sitna crevca.
Eto, to mi je, inače, jedino razočarenje što se Nvidie tiče, sa grafičkom sam ekstremno zadovoljan.

Nema tu sta mnogo da se cacka da se ja pitam. Ubodes instaliras i deri sinak :cool:

Imao sam Radeon 5700XT i sitnih problema sa Catalyst drajverima, ali kad su se pojavili Adrenaline drajveri, sve je radilo bez greške. Posle toga sam imao‚Radeon 6800, a zatim Radeon 7900XTX, da bi sada bio vlasnik 4080 super. I mislio sam da su Nvidia drajveri mnogo napredniji, ali kad sam instalirao 556.12 i ugledao onaj arhaični Control Panel od pre 15ak godina, bio sam zaprepašten. Prvo nisam mogao da pokrenem pola igara zbog "memory error" dok nisam shvatio da sistem tretira NVidia grafičku kao 1, a CPU grafiku kao 0. Bio sam začuđen, jer neke igre tretiraju nultu grafiku kao glavnu, te sam morao u BIOS-u da isključujem grafički čip procesora da bi sve proradilo.
Dobro, malo muke nije problem, čovek se uči dok je živ.
A da bi sve doterao kako Nvidia zapoveda, skinuo sam 560.70 verziju i najnoviju Nvidia app, jer sam čuo da je to "must have". I posle malo više od nedelju dana mogu da izjavim, sa blagom nevericom - Adrenaline drajveri su za tri klase ispred Nvidia drajvera. Od izgleda, mogućnosti i uopštenog funkcionisanja, sve je mnogo lakše, jednostavnije i preglednije od Nvidia App koji mi liči samo na veliku reklamnu aplikaciju i da na grafičkoj nemaš mnogo šta da uradiš sa tim, dok sa Adrenaline drajverima možeš da podešavaš Radeone u sitna crevca.
Eto, to mi je, inače, jedino razočarenje što se Nvidie tiče, sa grafičkom sam ekstremno zadovoljan.
Ali iskreno šta da podešavaš? Ako već hoćeš nešto da diraš instaliraš AB i sa njim lepo uradiš OC ili undervolt zavisno od koje serije, namestiš da se podiže sa Windows i minizimira i kraj.

Ma, ništa ni na Radeonima nisam dirao, a ni na 4080. Poenta je da u Adrenalinima možeš da podešavaš sve moguće situacije, od grafičkih pomagala (chill, latency, ne sećam se više svega, jer ih je bilo puno, a i nisam ih čačkao...) do podešavanja napona GPU, zasebno RAMa, podešavanja brzine ventilatora u odnosu na temperaturu procesora... Mislim, odem na Nvidia app i na System/Performance imaš tri slajdera za podešavanje, dok u adrenalinu imaš tri taba sa po preko deset podešavanja za svaku moguću želju i situaciju, od podešavanja stabilnosti i overkloka GPU, preko podešavanja boja slike, do svih mogućih efekata za prikaz. Samo kažem da, što se drajvera tiče, Radeoni imaju softver za tri klase bolji od Nvidie.

^ ja nikad nisam to dirao, ni sa AMD ni sa Nvidia. Ako radim OC ili undervolt samo AB.

Ima novih od juce, bar za ovu moju sklopociju :) promenili su sajt.. po meni zakomplikovali

GeForce Game Ready Driver 561.09

Kapiram danas je izasao za win 10

Untitled.png

Poslednja izmena:
Nzm meni je juce izbacio.. i nzm da li da menjam 🤔

dr.jpg

Zadnji drajver ima kao neki bug...biće rešen ja nisam ništa primetio ...

Nazad
Vrh Dno