Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Zurka zaista :) Prvo dobra strana ovog drajvera: stabilniji je za OC od prethodnih, uspeo sam da izvucem jos 10MHz vise. Losa strana: hteo sam da probam Experience i imao sam sta da vidim. Uopste ne instalira nvspcap64.dll u system32 vec mora da se prebaci rucno iz instalacionog foldera a i to kad se obavi shadowplay opet ne radi. Lagani uninstall i teraj dalje :)

Najvaznije je sto su, izgleda, popravili bug sa zamrzavanjem kloka. Sa prethodnih par drivera je malo-malo bio slucaj da se ne dignu klokovi sa 405MHz ni prilikom igranja, i mora da se rebootuje ceo sistem. :)

Jesu ***** popravili, evo opet zakucala na 540mhz i mora da se tuce restart. Pa da l' su oni normalni????

Kod mene je samo jedanput zakucao klok na 405 pre par verzija drajvera. Sa ovim jos uvek nikakvih problema. nV se polako pretvara u ono za sta je AMD bio sinonim :D Ionako su im pokupili dosta radnika :D

kad nema drajvera mesecima svi vriste, kad ih pustaju svaki dan ni tad ne valja, kome ugoditi?

To samo znaci da svakodnevno rade na unapredjivanju. Niko nikog ne tera da instalira uvek najnovije.

Pa prijatelju ne igram ja samo JC3 :) , optimizuju za jednu igru a s*ebu performanse deset drugih igara npr. I vise su dosadni, svaki dan novi driver! Sva sreca pa ovih "AAA" igara sve manje i manje izlazi (da valjaju) inace bi mi nvidia driveri i iz frizidera iskakali.

A kako si zakljucio da su vec sjebali performanse drugih igara? :) Mislim previse pricas napamet, generalno cak i da kojim slucajem syebu nesto tebe niko ne tera da to instaliras. Dokle god postoji stvar izbora i redovnog unapredjivanja i rada na optimizacijama to svakako treba da se pozdravi.

Nista ne pisem napamet. Nekoliko tih Game Ready drivera mi je kod nekih igara poboljsalo performanse (NEZNATNO) kad sam imao GTX780 dok se kod drugih te performanse bile gore poslije instalacije. Naravno da pozdravljam kad se prave poboljsanja i ovim nisam pokazao da sam cinik vec me izuzetno nervira taj selektivan pristup koji su poceli da furaju sa Game Ready driverima. :)

Nije to selektivan pristup, nego kad izadje nova igra uvek su spremni, to nikako ne moze da bude lose za korisnike njihovih karti, nego samo dobro.
Pogledaj situaciju sa AMD kartama, u velikom broju slucajeva novu igru docekaju nespremno (Project CARS, Fallout 4..), pa onda posle povuci, potegni, naknadno izbacuju patch-eve, neke igre malo zakrpe, neke ne..

Jos jednom sam resio da dam sansu gf experience-u. Ovaj put sa zadnjim drajverom se instaliralo i radi kako treba. Kvalitet je stvarno brutalan i za moje potrebe zavrsava posao jako dobro. Sam drajver nije toliko dobar za OC kao prethodni, sad na vrednostima koje su ranije radile bez problema puca i puca, cak i na +150MHz za GPU. nVidia get your shit together pls xD

I opet 405 Mhz bug u poslednjim drajverima...

Ja takvih problema do sada ni jednom nisam imao.

Traži od moderatora na msi forumu da ti daju poslednji bios za tvoju GTX 970, možda pomogne, ako ne iskoristi win10 kao izgovor za clean install sistema...

Što se 359.06 tiče primjetio sam da se extra boost clock (i overvolt) rjeđe aktivira kad nije potreban u Sacredu 2 pa je i temperatura manja.

Poslednja izmena:
Uzeo malo da se igram sa OC danas i kad sam preterao imam sta i da vidim. Drajver se vise ne restartuje nego komp zakuca, monitor crn i tako bleji dok se ne lupi hard reset. Probam stariju verziju drajvera, isto bude iako sam brisao sa DDU.

'si furao zadnju verziju DDU-a?odradi par krugova ciscenja registry-ja CCleaner-om posle ciscenja sa DDU-om,izgleda da je wagner poslato lenj sto se tice zelenih,jer sam i ja imao problema sinoc kad ubacih 9800gtx+ da izvrtim testove pa vratih radeona,morao je dvaput i CCleaner i DDU da radi.

Probao i opet isto. Jedino sto sam ocistio nekih 30GB tres fajlova :D Videcu da pokusam sa instaliranjem win10 ovih dana, samo dok prebacim sve sto mi je bitno sa C: i malo da sredim random particije.

Kako se podesava over i underscan na nVidia CP-u? LG TV mi se ne prikazuje najbolje, a ne uspijevam da provalim. Na AMD je laganica.

Igrao sam se sa time pre godinu dana i mislim da nema definitivne opcije, već praviš custom rezoluciju ili smanjuješ prozor ekrana (isto custom rezolucije). Sećam se da je u svakom slučaju bilo lošije odrađeno nego kod AMD-a.

Najbolje bi bilo kad bi mogao iz opcija tv-a to da namestiš, jer kod Nvidije mahom su to preporučivali.

Kod mene na Samsungu se podesava preko samog tv-a,
udjes u Screen Adjustment, pa umesto 16:9 slike, odaberes Screen fit opciju,( nemaju bas svi televizori ovu opciju),
i onda sam TV uradi taj "over i underscan" i podesi sliku.

OK, hvala vam. Nisam siguran da moj LG ima tu opciju, provjericu kasnije.

tutnuta je negde verovatno.ima ga i benq monitor od cca 130e.

Vrh Dno