Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Samo da podržim ramino pisanije glede GeForce Experience-a. Odlično parče softvera. E sad, bezveze mi je da Nvidia uvede da ljudi ne mogu da skidaju najnovije drajvere osim preko tog softvera, već da moraju da čekaju tri meseca, ali GeForce Experience je jedno parče softvera za koje sam se pitao koji mi je đavo bio da ga nisam držao i koristio oduvek. Naravno, ne treba mi svaka njegova opcija, kao što svakome od nas nisu potrebne sve mogućnosti svakog parčeta softvera koje imamo instalirano po kompovima, ali da olakšava život i da stoji ovo što je rama navodio, to sve itekako stoji. Softver lepo radi, sada je dobio nove mogućnosti da strimuje kontent, da snima u 4K , u 1080p60fps direktno na Twitch, Youtube...(naravno, ne kažem da ću sve to koristiti, ali ima ljudi kojima će to da sasvim fino posluži). Samo to što mi redovno izbaci info da su se pojavili novi drajveri pred maltene svaki major release naslov i što će jednim klikom da mi sve apdejtuje je vredno njegovog prisustva na kompu, što se mene tiče, a kamoli ostalo.

Naravno, kao što rekoše ljudi, uvek možete odabrati AMD grafike, pa vas neće niko cimati da instalirate nove drajvere mesecima :d

Poslednja izmena:
Ja nekako vise verujem licnom experience-u nego nVidijinom...al' ko kako voli :d:d

Naravno, ne treba mi svaka njegova opcija, kao što svakome od nas nisu potrebne sve mogućnosti svakog parčeta softvera koje imamo instalirano po kompovima, ali da olakšava život i da stoji ovo što je rama navodio, to sve itekako stoji. Softver lepo radi, sada je dobio nove mogućnosti da strimuje kontent, da snima u 4K , u 1080p60fps direktno na Twitch, Youtube...(naravno, ne kažem da ću sve to koristiti, ali ima ljudi kojima će to da sasvim fino posluži).

Samo sto taj software koji rama hvali je inferioran naspram ostalih programa za snimanje, streamovanje i sl., najpopularniji i trenutno najbolji je cak open-source i besplatan. Tako da ce fino posluziti samo onima koji su neupuceni, a pretpostavljam da procentualno vecina Geforce Experience korisnika spada u tu grupaciju.

Sto se tice obavestenja o novim drajverima, to isto postignem sa bukvalno dva klika u browseru. Nemam nameru da instaliram software koji ce dodatno staviti jos 4 servisa i procesa u pozadini, zarad tih nekih "prednosti", posebno kad se uzme u obzir da poslednjih nekoliko iteracija Windowsa ima ozbiljnijih problema sa latencijama usled gomilu razlicitih drajvera i kojekakvih procesa i servisa. Ne znam da li je isti slucaj i danas posto nisam instalirao preko "Express" opcije vec duzi niz godina, ali su ranije instalirali i cak drajvere za 3D monitore po defaultu iako je manje od 5% svih Nvidia kupaca imalo koristi od toga...

Jos jednom, na stranu Nvidia Shield i game profili za one koji imaju SLI (opet daleka manjina).

Poslednja izmena:
Prva stvar ako imate probleme sa nVidia softverom, kako savetuje nVidia, deinstalirajte Geforce Experience :d I koliko covek mora biti amater da bi koristo Geforce Experience??
Ja od kako sam to skinuo masina radi stabilno :)

Pa ništa onda, neki će nastaviti da u par klikova proveravaju da li su izašli novi drajveri, samo sada na svakih par meseci, a drugi će ostati večito neobavešteni da snimanje i strimovanje koje im radi bez problema može da radi bez problema i...ako instaliraju još neki open source softver. Svi srećni i zadovoljni :D

Pa ništa onda, neki će nastaviti da u par klikova proveravaju da li su izašli novi drajveri, samo sada na svakih par meseci, a drugi će ostati večito neobavešteni da snimanje i strimovanje koje im radi bez problema može da radi bez problema i...ako instaliraju još neki open source softver. Svi srećni i zadovoljni :D

Na stranu sto si upravo dokazao da ti malo nedostaje iskustsvo sa gorepomenutim, ranije si i sam rekao da ne koristis, tako da ne znam iz cega uopste izvlacis zakljucke da li nesto radi "bez problema" ili ne. Ali neka, treba nastavljati placati ozbiljnu svotu para za parce hardware-a i kasnije gutati udicu sa bilo kojim software-skim limitima ili zahtevima se nasli, i uz to jos braniti akciju.

Pozdrav ljudi, imam jedan problem listao sam nigde nema neko resenje, naime kada menjam settings u nv control panelu, npr ukoliko stavim adaptive vsync ili menjam digital vibrance, pri ulasku u igru ili restartu sistema sve se vraca na default. Dakle ostaje sve to gde jeste u nv control panelu, brojevi imena sve deluje kao da je namesteno ali ukoliko idem apply opet posle izlaska iz igre vidi se promena u prikazu slike. Menjao sam i drivere sve redom sam instal, prvo sam koristio ddu za uninstall ali nista ne pomaze.

Je l' se desilo jos nekome da ovaj 358.50 drajver zakuca gpu i vram frekvencije na 405MHz? Brisanje i instaliranje prethodnog je resilo problem inace.

Ja vise ove njihove najnovije drivere uopste necu da instaliram, bas su nestabilni postali u zadnje vrijeme...

Izgleda da samo ja imam srecu sa driverima za moju kartu. nAravno kod mene je sve ( cpu, ram ,grafika) na default klokovima.
Za tih par frame-ova ne vidim potrebu da bilo sta oc-ujem.
Da, znam da moj cpu nece da se oc-uje, zato sam ga i uzeo.
Valjda sam se zasitio za ovih 30 godina bavljenjem racunarima, sto ove desktop bizuterije, tako do procesnih racunara u fabrikama...

Quad SLI se odnosi na graficke kartice koje imaju po dva graficka cipa. Npr. Titan Z, gtx 690, gtx 590 itd. To znaci da kad povezes dve takve karte u SLI efektivno su u upotrebi 4 graficka cipa na dve karte pa stoga i taj naziv. SLI 2 Way znaci da se koriste dve graficke karte od kojih svaka ima po jedan graficki cip. GTX 960, 970, 980, TitanX, 980 Ti, 780 Ti, 770, 760...

Hmm video sam na nvidia sajtu da za Asus Maxumus Hero VII pise da moze Quad SLI 2 way ,a za Maxumus Hero VIII pise da moze SLI 2 way.To znaci da na ovoj ploci sto imam Asus Maxumus Hero VII sva cetri jezgra rade u SLI,a da sam uzeo Asus Maxumus Hero VIII imao bih slabije performanse.

Ne, pogresno si protumacio marketing. Ako bi samo plocu zamenio, performanse bi bile apsolutno iste, u 1-2% razlikama u najboljem/najgorem slucaju. Ono sto utice na performanse SLI konfiguracija je broj PCI express linija koje podrzava procesor i maticna ploca (mada i tu razlike nisu neke), CPU i naravno sam drajver. x16/x16 konfiguracija radi malo brze od x16/x8 koja opet radi malo brze od x8/x8 konfiguracije sto je minimum za SLI. Tvoje kartice GTX 980 su single GPU karte, i sa tom konfiguracijom vec ostvarujes maksimum performansi. Ne brini nista. Procice nekoliko godina pre nego sto budes trebao da menjas ista.

A 980TI da li je dual ili nije?

Znaci da imam Asus Maximus VIII plocu ona ima DDR4 i 20 lens cip dok ova moja DDR3 Asus Maximus Hero VII ima 8 lens cip ,ali za PCIE slotove pise da su

MAXIMUS VII HERO:

2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 or dual x8, red)
1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black) *1
3 x PCIe 2.0 x1 *2

MAXIMUS VIII HERO
2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 or dual x8, +gray)
1 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x4 mode, +black)
3 x PCIe 3.0/2.0 x1

radi mi na 8x graficke.U biosu sam video da stoji na gen 2 za koji pise da je 8x pa sam prebacio obadve na gen3 ali i dalje pise u Specty programu za analizu komponenti u windowsu da je 8x:

razlike izmedju 16x i 8x izgledaju ovako:

http://images.nvidia.com/geforce-co...ing-interactive-comparison-001-16x-vs-8x.html

Znaci sa dve grafike u SLI 980 nebih ni na jednoj ploci koja podrzava SLI 2-way/quad SLI 2 way mogao da imam 16x?

Covece jel moguce da ti ne znas sta je anisotropic filtering (AF) i da to apsolutno nema nikakve veze sa PCI-e ubrzanjem?
Ostavi sve kako jeste.

Pa znam,ali izgleda se ovo sto sam postavio odnosi na to..trazio sam na google link gde sam to bio nasao SLI u x8 i 16x ali ne mogu sad da najem postojala je neka slika na tom sajtu na kojem se vidi da 16x ide nekako malo vise u wide..

Danas sam video da podrzava grafika DSR i video sam da je to po difultu disabled pa sam ukljucio od 1.20x pa sve do 4.0x i stavio smoothenes na 100%

http://www.geforce.com/hardware/technology/dsr

U onom video spominju da je to za 4k rezoluciju..ne znam da li 2560x1440 ima nekih promena.

Ukljucite i vi to ako niste.

I ovaj poslednji drajver mi zakucava grafiku na 405mhz

Probaj MSI gaming app

Kod mene hvala Bogu sve radi kako treba sa ovim zadnjim drajverom osim VrayRT u Maxu koji nikad nije ni radio :D

I da, pojavljivanje crnog ekrana na par sekundi je ponovo tu :) Kad li ce to srediti...

Nazad
Vrh Dno