Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

To je samo razlika u prikazu hercaže. Imao si isti refresh rate sa jednim i sa drugim drajverima, a ti sad dalje razmisli... Evo ti i KB da još malo razmisliš o mutnom prikazu...http://support.microsoft.com/kb/2006076
I usput, OT, ne vidim šta je to tako dobro u Dell monitorima od kojih na kraju dobijaš glavobolju, bez obzira na kojoj hercaži radili...

Poslednja izmena:
jeste mdm ,tearing, sasvim si u pravu.... ja sam se pogresno izrazo, u smislu da mi to smeta i da zato koristim ukljucen Vsync.... a gore me napadoshe da su krzave "ivice" ... no nije ni bitno...
sto se tice refresh ratea ja sam ga forsirao iz custom-a... posto dok to nisam uradio win mi nije davao nikako mogucnost sa 59 na 60.... sve dok nisam odradio manual iz NVCP-a........ moguce je da mi monitor smeta za oci, da se nesto tu zeznulo.... oduvek mi je bio nasilan za oko, prodacu ga pa cu da uzmem polovan Shimian QH270.... mozda bude bolji....

Instalirao sam ovu ubogu 8.1 po prvi put i polako se navikavam :)
nego kad hocu da pokrenem heaven izbacuje mi system error neki i fali MSVCP100.dll fajl
cesljao po netu i nisam resio
jel zna neko sta je u pitanju?

Meni je pukao dvaput, izgleda da je oba puta bilo povezano sa Firefoxom.

Evo ja BF4 pola dana igram jeste da je na medium , a malo i na high .....ali kod mene je sve ok i ja sam preko nvidia apdejtovao .

Za pucanje BF4 nisu razlog losi nvidia drajveri nego nego neki cfg fajl u bf. I dalje imam taj flikering u igri ali nisam siguran da li je problem u nvidijinim drajverima ili u bf-u

ovako, imam jedan čudan problem, ne znam kako da ga rešim.
na glanc novom notebook-u, na žalost, imam nvidia grafiku.
samim tim, problemima nikad kraja, čak i najbanalnijim.

ovako, 2 win user naloga, admin nalog pod kojim radim ja, i limited nalog za ženu.

pod mojim admin nalogom, nvidia geforce experience prijavljuje da imam zadnje drajvere:
http://oi60.tinypic.com/2dm1rt.jpg

pod ženinim limited nalogom, sti taj nvidia geforce experience javlja da postoji novi drajver i nudi update.
http://oi59.tinypic.com/dvsshz.jpg

šta god da sam probao pod mijim nalogom, 100 puta kliknuo na "check for updates" ništa nije pomoglo, uvek je javljao da imam zadnji.
u čemu je problem, i kako to da rešim?
da koristim ženin nalog za update drivera ne dolazi u obzir.

hvala

GeForce Experience mi produzava vreme za butovanje znacajno u poslednja dva dana. U systray mi se ucita ikonica za zvuk i gf experience i onda cekanje pocinje, treba mu oko minut-dva dok ne ucita ostale stvari, a imam SSD. Pretpostavljam da je problem jer proverava da li postoje apdejt i ne moze da kontaktira server (to mi se desilo kada sam posle sam kliknuo da proveri da li ima novih drajvera). U svakom slucaju obrisao sam Geforce Experience, sada se boot vratio na normalu. Ne gubim nista posto osim u svrhu apdejta nisam koristio gfe ni za sta drugo.

tuga, znao sam da me čeka njesra čim sam uzeo nvidia grafiku, ono, uvek sam to izbegavao, ali ponuda za notebook je bila previše dobra da odbijem, čak i sa nvidia grafikom u njemu.
pošto sam rešio da uklonim GFE, sinoć pustim update drajvera sa ženinog naloga. krene download, i kad skine, GFE kaže da ne može da instalira pod limited nalogom :)
pa *****i iz nvidie, proverite kakav je tip naloga pod kojim se pušta update pre nego što (uzaludno) skinete sa vašeg servera 300 MB.
ok, vratim se u svoj nalog, proglasim ženin za admin, vratim se u njen, GFE ponovo skine 300 MB, i što je najzanimljivije, pronađe ni novu verziju "fizike" koja čak ni ne postoji preko browsera na njihovo sajtu za download ?!?!?
restart, pa ponovo u svoj nalog da depromovišem ženin admin nalog...
GFE je odleteo posle toga, nvidia junk.

Ja nemam nikakvih problema i sve radi kao sat :) Daleko od toga da je nvidia junk, ocito nisi probao amd. Ali necemo u tu temu...

ti nisi imao problema i sve je ok, a nas dvoje gore plačemo nad GFE i mi se ne važimo ? :)

vidi, kao programer da ti objasnim zašto je nvidia software junk.
pravi programer uvek obavezno proveri da li postoje sve predispozicije da se obavi zahtevana user akcija, pogotovo ako zahtevana akcija (update driver) može da košta:
- user-a (metered internet connection, vreme/čekanje)
- pružaoca usluga (server bandwidth)

junk programer/software prvo slepo pokuša da odradi user akciju, pa izvesti o grešci na koju je naleteo (a koju je mogao da lako predvidi (limited user account)). sad si valjda nešto naučio.

i da, u firmi imam ~300 računara pod ingerencijom, samo 2 imaju nvidia, sve ostao je intel/amd. to je jedan od razloga zašto odlazim posle 8 sati, i vrlo malo visim na RDP/VNC/Enter-PSSession ...

Pa rucno instaliraj drajvere, obrisi GFe i resen problem...
Ne trebas mene nista da ucis, bolje da si sve te probleme kao iskusan programer postavio na nvidia forumu.

nisi pročitao dobro, ako uklonim GFE (a jesam), neću imati nove PhysX drajvere, jer na njihovom sajtu za download stoji stara verzija, i jedino GFE nudi novu.
pošto su očigledno odredili da jedino GFE nudi nov PhysX drajver, od sada ću biti "osakaćen".
prema tome, problem nije rešen, samo sam iz jednog upao u drugi.

inače, nikad ne pišem o bagovima na support forumima firmi koje ti svoj proizvod dobro naplate. od njih očekujem da nemam problema.
sa druge strane, imam puno sabmitovanih bagova za freeware software.

A sto jednostavno ne instaliras drajvere sa zeninog naloga kad joj dodelis admin prava?
Instaliras preko njenog naloga i system ti ima zadnje drajvere....

To sto nece preko tvog verovatno je konflikt sa nekim restrikcijama iako ih nebi trebalo biti jer je admin nalog...

Poslednja izmena:
@zver: Možeš da izabereš custom instalaciju i ne instaliraš GeForce experience. Inače, i ja nisam imao problem sa GFE. Softver im nije junk, problemi se dešavaju uvek.
Što se tiče problema - uradi čistu instalaciju drajvera. Skini drajvere sa Display Driver Uninstaller - lak je za korištenje i up-to-date je, za razliku od drugih rešenja. Posle uradi instalaciju - express ili custom i izaberi šta hoćeš, možeš čak i staviti clean install... Nebitno, pošto je već sve čisto - i verovatno sa čistom instalacijom nećeš imati problem.

Nadam se da su ispravili one crne fleke sto se pojavljuju po mapi u BF2

With its next-generation "Maxwell" GPUs on the horizon, NVIDIA is preparing plans to gradually retire the GeForce 8 series, 9 series, and 200 series from its mainline driver support model. The GPUs make up NVIDIA's DirectX 10 generation, and include some iconic models, such as the 8800 GTX, the 8800 GT, the 9600 GT, and the GTX 260. The upcoming GeForce Release 340 driver will be the last to support these GPU series alongside its newer DirectX 11 generations, such as "Fermi," "Kepler," and "Maxwell." The driver that succeeds it, R343, will drop support for the older DirectX 10 generation.

nvidia

Misliš da im podrška za stariji hardver nije dobra ili šta?

Ne da nije dobra, nego je vise nece biti. :D
Znaci kakav ******izam, u tekstu bukvalno pise "sta smarate vise, vreme je da kupite novu nvidia kartu."

Ako pogledaš koji hardver se više ne podržava, mislim da potez nije ni iznenađujući niti je nekorektan - pravo je čudo da su ih dosada podržavali. Drugo, njihova podrška za legacy drajvere je odlična - i ako legacy drajver ikad bude trebao ažuriranje, oni će to uraditi, za razliku od ostalih. Proveri koliko dugo ostali proizvođači podržavaju svoje starije karte...

Poslednja izmena:
Koliki ce biti napredak u performansama kod drugih kartica, nista ne pricaju?

Pošto su poboljšanja na nivou implementacije DirectX API funkcija, skok performansi će se videti svuda gde je DX11 podržan. Ono što se meni ne sviđa jeste da opet vidimo isti pristup kao i ranije kod izbacivanja novih karti - ove optimizacije APIja nisu došle niotkuda, nVidia je mogla ovo i ranije da implementira, ali nisu dok nisu bili prisiljeni...

Pošto su poboljšanja na nivou implementacije DirectX API funkcija, skok performansi će se videti svuda gde je DX11 podržan. Ono što se meni ne sviđa jeste da opet vidimo isti pristup kao i ranije kod izbacivanja novih karti - ove optimizacije APIja nisu došle niotkuda, nVidia je mogla ovo i ranije da implementira, ali nisu dok nisu bili prisiljeni...

Ovo ce biti udar za mantle, jer se ovi jadni namucise sa novim apijem, a ovi kroz drajvere ih urnisu :D

Vrh Dno