Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Kod mene je stanje sledece..
Unigine 3 100 poena vise i 4 fps u average..
Crysis Warhead skok na istom kloku skoro 2 fps-a i moram napomenuti da je povecana OC margina,karta
je raspolozenija za OC.
Vantage oko 700 poena vise za GPU score..
U ostalim igrama skok ali okvirno od 2-5 fpsa.Nista astronomski,sasvim normalno i ocekivano.
U svakom slucaju poboljsanje..
Ovo su igre koje cak i nisu tamo na spisku koje su oznacene za up to 15% tj ima objasnjenje za svaku koliki je realni napredak..

Poslednja izmena:
Dobri su drajveri, Skyrim je dosta tecniji, sintetika manje vise isto..... 150 gpu poena vise u 3d marku11 kod mene

Posto uglavnom igram Bf3 ovi driveri nisu preporuka jer dosta ljudi pa i ja dobija Ctd, sa porukom "bf3.exe has stoped working"

GeForce 310.33 Beta sam stavio pre tri dana i danas ukljucim bf3 i na 560ti imam 20 do 25fps vise na istim podesavanjima (koje sam proveravo 10 puta jer nisam bio siguran da li je sve isto ko sto igram).Igram uglavnom mapu metro i na mestu gde sam imao oko 40 do 50 fps sad imam od 65 do 85.Da li je iko jos primetio razliku javljajte brzo, jer meni je 560ti poletila u bf3 sa ovim drajverom :D:D:D
Moja podesavanja i takva su od pocetka:http://postimage.org/image/72rpgqrav/
Ovde sam imao oko 48 do 55 fps pre, a sad imam kao sto vidite 67 pa do 85 slobodna procena:http://postimage.org/image/asew30ogt/
Na ovom delu mape sam imao i do 42 fps, a najminimalnije sto sam sad video je 55 fps:http://postimage.org/image/fu7x2hpdj/

Ovi dimovi i rusevine su mi bas smanjivali fps,a sad to vise nije slucaj izgleda da su na tome radili :D

Poslednja izmena od urednika:
Stanje kod mene:

Metro 2033 sa detonatorima 301.42 WHQL sve radi
Metro 2033 sa detonatorima 306.97 WHQL ne radi metro, osim u safe modu, a benchmark radi sa svim podesavanjima. Jednostavno na kraju splash screen-a zakuca, pa mora ctrl+ald+del i end program.
Metro 2033 sa detonatorima 310.22 Beta sve radi.

Zakljucak je da sve zavisi od drajvera, a to da li su beta ili ne nema nikakve veze.

Eeee..da... sa 301.42 restart windowsa ide jako brzo, sa 306.97 ili 310.22 traje nekoliko sekundi duze, tj. sve odradi, crn ekran, pa se onda nesto ceka...i ceka, i na kraju se cuje bip, i pojavi se LOGO od maticne ploce. Dakle na kraju restarta windowsa nesto se "ceka", a monitor dotle ima "No signal". Windows shutdown ide kao podmazan.

GTX 295.

Jedno 3 sata sam se vrteo u krug, a kada sam ustanovio da je do drajvera probao sam ponovo sa njima i isti problem. Naravno znam za sve cake sa Pysix, sa DX i sa time da treba da je instalirano, ali nije to, jednostavno drajveri.

Jos bih dodao da sa 310.22 radi 5% brze ;)

P.S. "isutirao" sam 7950 iz kucista, stize mi GTX 660Ti Gigabyte :D

Poslednja izmena od urednika:
Pa dobro,veoma je moguce,to je vec pregazena arhitektura i malo se ulaze napora u optimizaciju iste..
Sa serijom 6xx ni jedan jedini problem,to je zapazanje sa moje strane..Trenutna situacija..
Javi utiske sa 660 Ti..
P.S.Stigao sam do kloka od 1400 Mhz ;)

Eeee..da... sa 301.42 restart windowsa ide jako brzo, sa 306.97 ili 310.22 traje nekoliko sekundi duze, tj. sve odradi, crn ekran, pa se onda nesto ceka...i ceka, i na kraju se cuje bip, i pojavi se LOGO od maticne ploce. Dakle na kraju restarta windowsa nesto se "ceka", a monitor dotle ima "No signal". Windows shutdown ide kao podmazan.

Auuu i meni davi toliko ja jos ubedjen da je do DVD drive-a pomislio sam da je poceo da malerise nesto...

Zanima me kako rade novi drajveri na gtx 460 kakva su vam iskustva

GeForce 310.54 Beta -> Today’s driver also adds a new and improved version of TXAA anti-aliasing to Call of Duty: Black Ops II and Assassin’s Creed III, allowing GTX 600 Series users to maximize image quality and eliminate unsightly temporal aliasing in two of the year’s most popular games. Furthermore, there’s a handy new Sparse Grid Supersampling feature for all GeForce GTX users that improves image quality when using the advanced anti-aliasing technique, and for SLI users there are new Hawken, Hitman: Absolution, Natural Selection 2 and Primal Carnage profiles.
TXAA,ovo me raduje ;)

isto probao 310.61 beta i odigrao BO2 i sve radi bez problema...

Meni sa 310.61 se u BF3 desava da zacrni ekran posle nekog vremena sto mi se nije uopste desavalo :trust:

Na svim forumima je taj problem prijavljen u BF3, ako igras BF3 vrati se na neke starije dok ne izadje finalna verzija ;)

Aha, nisam pratio desavanja oko drajvera a dugo vreme sam koristio one 304.xx...

Jel probao neko novu betu? Kako sljaka BF3, jel i dalje zamrzava?

Nema bas 38%, makar kod mene ne, ali mozda ima ljudi koji osjete bas toliku razliku, zato su i napisali "up to 38%". E sad, nije to sto se samo dobije par FPS vise overall, vec sto je sve nekako tecnije. Nije lose radila ni sa 310.61, ali sa ovim radi definitivno tecnije, milina igrati :).

Od drugih igara, probao AC3, CoD BO2, Skyrim, novi Hitman, sve radi ok.

@Mverick78 - Ja sam na 310.54 i u NCP ne mogu da podesim AA za Skyrim, mogu samo antialiasing transparency ali ne mogu da ga forsiram preko NCP-a (msaa x4, x8 itd...). Ako imas Skyrim vidi jel' moze u 310.64 da ih ne instaliram dzabe:) Kada stavim preko Skyrima aa x8 svetlucaju mi texture a kad ga iskljucim in game onda je sve u redu i zato bi hteo da ga forsiram preko NCP-a.

Sad sam pogledao kod mene na 310.64 i aa je zatamnjen u nvcp za Skyrim. Ali ne bi trebalo da je problem da se forsira AA kroz nvidia inspector.

Ako mislis na antialiasing mode opciju u NCP, trebalo bi da ima "override any app. setting" i "enhance any app. setting", ali nema ga Skyrim. Samo application controlled. Za neke druge igre mi to radi, ali za Skyrim ne. Ne znam da li je to radilo u nekim starijim drajverima. Ja licno koristim in game AA i starceve high res. teksture.

Nazad
Vrh Dno