Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Mogao bi tu, višu vrednost napona, sada i u firmveru da izmeniš. Doduše ostaje otvoreno pitanje da li je tvoj GPU krenuo putem ka večnim lovištima
incense.gif
obzorom da predviđeni napon više nije dovoljan da se zadrži stabilnost.

Poslednja izmena:
Da li je normalan napon na mojoj grafičkoj EVGA GTX 460 1 GB FreePerformaceBoost: 0.9370 V
Flešovao sam poslednji bios 1.3 za moj model. Nije mi još nijedanput zabolo u Battlefield 3, niti u bilo kojoj drugoj igri, imao sam TDR-ova kada surfujem netom, ali sada sa ovim novim WHQL drajverima stvar je rešena. Možda nekada u Battlefield 3 malo zapne, verovatno zbog napona, šta vi mislite?

E stvarno su magarci kad su pustili kartu u prodaju koja ne radi lepo out of the box.:mad: A i drajveri su kriminal(jedino ovi novi za sad ne prave probleme).

Mogao bi tu, višu vrednost napona, sada i u firmveru da izmeniš. Doduše ostaje otvoreno pitanje da li je tvoj GPU krenuo putem ka večnim lovištima
incense.gif
obzorom da predviđeni napon više nije dovoljan da se zadrži stabilnost.

Problem je u biosu, i ja sam imao isti problem i fleshovanje biosa je reshilo, *** tad kad su izbacili grafu bf3 josh nije izashao pa su stavili manji napon. :D

Ako naivno gledamo na stvari to bi se moglo prihvatiti kao odgovor. Kada sam rekao firmver podrazumevao sam BIOS.

Ovo stvarno jeste propust Gainwarda ili vec Nvidie,jer proizvod mora da bude stabilan kako je fabricki napravljen ali eto desava se koliko vidim i drugima ti propusti pa izgleda da je to normalno postalo :D

Da li je neko od vas imao slučaj da mu poslednji WHQL drajveri rade lošije od 285.62?
Instalirao sam 295.73 i sa njima imam pad performansi u 3D mark 06 i Vantage. Vratio sam 285.62 i sve se normalizovalo. U WoWt je na izgled bilo sve u redu.

Da li je neko od vas imao slučaj da mu poslednji WHQL drajveri rade lošije od 285.62?
Instalirao sam 295.73 i sa njima imam pad performansi u 3D mark 06 i Vantage. Vratio sam 285.62 i sve se normalizovalo. U WoWt je na izgled bilo sve u redu.

Ne, pa meni su chak i bolje perfomanse u ventidzu

a sta radis u 3d mark?

Ako ti sve ostalo radi hebes 3d mark. A mozes i da se vratis na te stare ako ti je bas sve bilo kako treba.

To je nemoguće ako je sve prošlo kako treba. Probaj instalaciju ponovo - idi na clean install.

Isto za oko 50% niže performanse. Čini mi se da se zaglupeo drajver i da ne menja power state za grafičku i drži je na low 3D settings.
I onako mi je Win zreo za reinstall, pošto je preživeo dve matične, tri grafičke i 2 HDD-a od instalacije.
Sa 285.62 se sve vratilo u normalu i sa njima mi je je u WoT FPS u rangu od 45-120, a sa ovim iz serije 29x ne prebacuje preko 50, a pada do 20.

Poslednja izmena:
Meni rade isto kao i prethodna beta. Nema pucanja textura, nema flickera pre ulaska u Win 7 i cini mi se da kog
seeka u video playeru ne povecava brzinu rotacije fana. odavno ne benchmarkujem posle svake
promene drivera. U mom slucaju je nebitno da li sam dobio neko poboljsanje u benchu, a u igrama se svede na ceo frame.

Kad pokušam sa MSI afterburnerom ili sa experttool-om da povećam clock sa default 835 na recimo 875, desi se da posle toga kartica ostane neumoljivo i tvrdoglavo u low power modu, na 1/2 frekvencije i 0.95V, šta god joj radio. Vratim je na default, ali i dalje ne mrda. Sve do reboot-a. Utripovao sam da se to dešava samo ako pokrenem SETI (cuda aplikaciju). Nisam baš mnogo testirao karticu, ali recimo jednom prilikom sam povećao clock na 900Hz i odigrao sat vremena Fallout bez problema. Može li se nvidia drajver restartovati ili naterati da pukne da vidim da li se to drajver zaglupi ili je nešto drugo u pitanju? Koristim i dalje 275.33. Probaću sledeći put prvo clock pa onda furmark umesto SETI pa da vidim šta će da se desi, ali dotle ako neko ima ideju...

Pređi slobodno na poslednje WHQL 295.73, evo od izlaska nemam nikakvih problema, rade mi stabilno kao i 275.33!

Da, izgleda da su rešili veliki procenat TDR problema u WHQLu, iako to nigde nisu rekli. Kod mene već 10 dana nema problema - ranije sam imao TDR svaka 2 ili 3 dana, max 5.

Tako sam govorio i za predhodni nema problema pa me posle 20 dana spuca TDR :d tako da se suzdrzavam od komentara da nebi prizvao gremline :D

Meni su ovi zadnji drajveri doneli poboljsanje performansi u Battlefield-u. Sad na ultra evo kako stoje stvari, skroz je igrivo za razliku od proslih drajvera.
p.s konfa je iz potpisa, 1680x1050 rez

Prilozi

• bf3_2012_03_02_19_04_28_715.jpg
    bf3_2012_03_02_19_04_28_715.jpg
    233.7 KB · Pregleda: 101
:D tebi je igrivo na 40 fps . Sta se desi kad uletis u neku frku ima da trazis gde je levo :p

Fora je sto ne pada ispod 40 i u najvecoj frci. Ispod toga je bilo redovno sa ovim podesavanjima sa proslim drajverima.
Mada nisam probao sa drugim mapama gde se igra sa avionima,tenovima itd. Ovo je bio team deathmatch Gran Bazar 32 igraca.

Poslednja izmena:
Vrh Dno